kbba9

Sunday, December 31, 2017

Wishlist 2017

Bismillahirrahmanirrahim. Ini adalah impian kecil saya, Nurfarhanah Binti Suardi untuk tahun 2017 :

‌1. Saya nak jadi Agen semula.
‌2. Saya nak jual 100 barang bisnes sepanjang 2017. 50 botol Dianz Vitamilk dan 50 kotak Vitamilk. Baki - 49 kotak Vitamilk & Baki 44 Dianz Vitamin
‌3. Saya nak beli jam sukan jenama FitBit.
4. Saya nak belajar masak nasi ayam dan sos nasi ayam.
5. Saya nak tebus barang di Ar-Rahnu, 3 surat. Surat 1-Pos:RM1,110.00, Surat 2-RM771.00, Surat 3-RM1510.00 Done Tukar Surat 3 : RM 197.60 on 24/02/2017. Done Sambung Surat 1 : RM191.00 on 28/02/2017.
‌6. Saya nak bayar hutang AEON CREDIT sebanyak RM500. - Balance : RM300. Done (1)RM100 on 2/1/2017, (2)RM100 on 4/1/2017
‌7. ‌Saya nak beli sepasang kasut kerja jenama Crocodile.
‌8. Saya nak turunkan berat sebanyak 20kg sepanjang 2017.
‌9. Saya nak belikan abah saya hadiah hari lahir bernilai RM100.
‌10. Saya nak belikan tuala mandi 2 helai untuk mama mertua saya.
‌11. Saya nak beli telekung Siti Khadijah untuk mama mertua saya.
‌12. Saya nak beli cadar bilik saiz king warna pink atau merah.
13. Saya nak beli Cheese Cake di Cafe Berjaya Waterfront untuk hadiah hari lahir saya yang ke 30 tahun pada 14/02/2017.
‌14. Saya nak beli katil untuk anak bujang saya Amyrul Arsyad dan Amyrul Akhmal.
‌15. Saya nak bayar hutang BSN selama 3bulan sebanyak RM350.
‌16. Saya nak bawa anak-anak pergi Legoland dan tidur di sana pada Disember 2017
‌17. Saya nak bawa anak-anak saya cuti di Melaka.
‌18. Saya nak buka akaun simpanan Maybank untuk anak-anak saya.
‌16. Saya nak buka akaun ASB buat Amyrul Akhmal. - Done on 02/02/2017
‌17. Saya nak beli kipas angin.
‌18. Saya nak beri RM100 kepada ibu mertua saya di hari lahir beliau pada 21/07/2017.
‌19. Saya nak beli cincin belah rotan dan ukir nama saya.
‌20. Saya nak hadiahkan anak adik saya Nurfasihah Binti Suardi RM200.
‌21. Saya nak beli kasut kerja untuk suami saya bernilai RM100.
‌22. Saya nak beli tudung Naelofar 5 helai sepanjang 2017.
‌23. Saya nak beli jeans Levis saiz 32.
‌24. Saya nak beli blouse / kemeja warna putih.
‌25. Saya nak pergi kelas penyusuan / berpantang / kehamilan.
‌26. Saya nak bawa anak saya dan anak saudara saya Nur Qistina pergi Hello Kitty.
‌27. Saya nak simpan RM100 dalam akaun Tabung Haji saya dan anak-anak. (Total RM300)
‌28. Saya nak beli SET BERSALIN Sendayu Tinggi dan bengkung.
‌29. Saya nak beli almari dapur.
‌30. Saya nak beli baju blouse jenama Mis Claire sebanyak 5 helai. - Done buy 3 pieces on 23/02/2017 RM169
‌31. Saya nak beli tudung Aidijuma 5 helai - Done buy 4 pieces on 23/02/2017 RM57
‌32. Saya nak beli kasut Adidas dan jam tangan Adidas.
‌33. Saya nak bantu kakak saya Nurfadilah binti Suardi upgrade diri.
‌34. Saya nak buat ASB loan.
‌35. Saya nak belajar buat roti atau pizza.
‌36. Saya nak beli hadiah perkahwinan buat suami saya, sebentuk cincin atau Jam Tangan Adidas.
37. ‌Saya nak bayar hutang saya pada abah saya sebanyak RM5,000 bermula Ogos 2016. Pinjaman pada 18/06/2016. - Done pay RM on 1.RM, 2.RM, 3.RM, 4.RM, 5.RM, 6.RM, 7.RM, 8.RM, 9.RM, 10.RM,
38. Saya nak bersalin secara normal tanpa jahitan (gentle birth) pada 31/08/2017 pukul 17:17 petang. Amiinn.
39. Saya nak cuti tanpa gaji untuk jaga anak saya selepas cuti berpantang.
40. ‌Saya nak derma RM1,000 kepada Warga Prihatin. 2016 - Done 1.RM20 (13/06/2016), 2.RM20 (22/09/2016), 3.RM20 (20/10/2016). 2017 - Done 1.RM20 (4/1/2017), 2.RM20 ( ), 3.RM20 ( ), 4.RM20 ( ), 5.RM20 (  ), 6.RM20 ( ), 7.RM20 ( ), 8.RM20 ( ), 9.RM20 ( ), 10.RM20 ( )

Semoga saya mampu mengubah nasib saya dan merealisasikan impian saya. Impian ini mungkin kecil pada orang lain, namun besar di mata dan jiwa saya. Target saya, saya dapat capai semuanya sebelum atau pada Jun 2017.

Mohon jangan kecam. ^_^

Semoga Allah permudahkan saya menunaikan impian kecil saya. Aamiin Allahumma Aamiin.




Updated : 20.03.2017

Tuesday, March 28, 2017

Jualan RM10

JUALAN RM 10 .

Whatsapp Amyrul Kcar : 016 - 7153014

 
 

 

 

 


 
 


 
 
 

 
 
 

 
 
 




Wednesday, March 22, 2017

#KakNaReview : Sambal Galore JB


Hai korang . 
Aritu ada tengok kat entry ni kan Wordless Wednesday #7 : Sambal Galore JB 
Lama dah nak share pasal benda ni , asyik tertangguh je . 
Okay . Hari ni KakNa nak share pasal Sambal Galore Pedas Melatoppp !!!

Sebenarnya , KakNa nampak Sambal Galore ni masa tengah scroll Instagram . First time nampak tu terus rasa nak cuba tau ! Apalagi , salin no telefon owner dan whatsapp . Tup - tup , seller tu orang yang KakNa pernah order makanan tengahari . So , memang percayalah kehebatan sambal ni .
Kebetulan masa nak order tu , kawan - kawan nak cuba jugak , maka KakNa pun order 4 bekas .

Sambal Galore ni ada 4 perasa :
- Sambal Hitam Petai  ( RM15.00 )
- Sambal Kering Bilis ( RM10.00 )
- Sambal Ikan Kurau ( RM16.00 )
- Sambal Asam Mangga ( RM12.00 )

Harga semua berlaianan tau !

So , untukkali pertama order , KakNa ambil Sambal Hitam Petai , 1 botol dan Sambal Ikan Kurau , 1 botol . Rasanya ? Perrrgghh !!!!

Inilah gambar Sambal Hitam Petai KakNa , hehe .


KakNa bawak sambal ni pergi kedai makan sebab masa ni KakNa puasa , so Mr. Clerk bagitau yang dia nak makan tom yam kat kedai favourite so apalagi , KakNa pun bawak lah sebab nak cuba kan ?

Rasa ?

Okay , bagi KakNa ni yang peminat tegar petai , rasa sambal ni agak sedap , eh , sedap ! cuma isi petainya sikit / halus . Almaklumlah , KakNa suka petai besar - besar . Tapi , pada KakNa sesuai lah dengan harganya . Kalau petai tu besar , kang mahal pulak harga sambal ni , jadi tak ada pula orang nak beli kan ?

Sambal kurau tu sedap tak ?

Okay , untuk yang ni , KakNa akan review di hari lain pula . hehe . baru best kan ? 

Okaylah , tu je lah nak share . Pada sesiapa yang nak beli Sambal Galore JB ni boleh lah hubungi nombor di bawah yer :

IG : Sambal Galore JB
FB : Harry JB Food
H / P : 017 - 7654482

Selamat Mencuba !



Wordless Wednesday #7 : Sambal Galore Jb





Tunggu next entry yer ! 
Search #KakNaReview

^_^
  

!!Jom Tambah Pendapatan!!