JDT BLOGGER

Saturday, June 15, 2019

Lirik Lagu : Rampas (Akim & Teh Majistret)

Air mata separuh mati yang ditahan
Diberhentikan lekuk kelopak
Dingin tubuh terkulai diam tak bernadi
Tangan bersaksi kita bergenggam

Rampas semua
Badanku belahlah dua
Ambil semuaku ada
Ikutkan sahaja hati
Atau apa yang kau rasa

Langkahpun lemah dalam susur pancaroba
Lekat di persimpangan dilema
Cuba keluar di jalan yang tak berarah
Tunggu serpihan bongkah cahaya

Putus segala
Hijab kau dan aku
Sampai nanti
Kita bertemu

Rampas semua
Badanku belahlah dua
Ambil semuaku ada
Ikutkan sahaja hati
Atau apa yang kau rasa


Sumber Lirik: http://www.1liriklagu.com/lirik-lagu-rampas-akim-the-majistret/

Wednesday, June 05, 2019

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2019 (1440H)

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga kita selesaikan kewajipan kita pada tahun ini, adakah kita masih berkesempatan untuk menunaikannya di tahun hadapan? Moga kita semua masih punyai kesempatan itu. Aamiin.

Okaylah, di kesempatan ini, aku nak ucapkan Selamt Menyambut Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin buat semua yang sudi baca dan follow blog aku ni, moga korang semua akan merasai kenikmatan dan kebahagiaan di hari bahagia ini. Aamiin.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN
DARI KAMI ;
Farhana, Arsyad, Akhmal dan Amsyar


Tuesday, June 04, 2019

LIRIK LAGU DONDE - ANDI BERNADEE

Ke mana kau pergi
'Ku masih mencarimu
Ke mana kau hilang
(Um bae um bae)
Ke mana kau pergi
'Ku masih mencarimu
Ke mana kau hilang
(Um bae um bae)
Donde donde donde
Ta da da
Donde donde donde
Oh na na
Donde donde donde
Ta da da
(Um bae um bae)
Susah atau senang
Janji selamanya
Apa yang harus 'ku lakukan
Apa pun 'ku rela
'Ku masih mencarimu di sana di sini
Aku takkan membiar kamu sendiri
Mama tak pasti
Ayah tak pasti
NO
Bermula tiap hari
Dari hari ke minggu
Dari minggu ke bulan
Donde
Ke mana kau pergi
'Ku masih mencarimu
Ke mana kau hilang
(Um bae um bae)
Ke mana kau pergi
'Ku masih mencarimu
Kemana kau hilang
(Um bae um bae)
Donde donde donde
Ta da da
Donde donde donde
Oh na na
Donde donde donde
Ta da da
(Um bae um)
Aku cuba mengingat kembali
Segala salah silap
Setiap kali

P/S : Aku suka gila lagu ni, cute je macam artisnya, aucchhh!

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING