kbba9

Wednesday, April 20, 2011

mood : sedey!

salam.. Emm.. Arini, aku xtau nape mood aku len mcm.. Semua serba x kena.. Dr smlm.. Badan aku mcm lepak sgt.. Si muchuk aku lak wat aku hangin... Ntahlah.. Aku sowang je yg emosi kot.. Atau ni yg dikatakan perubahan hormon ketika menjelang hari2 bahagia??? Aarrgggghhh!!!! Aku rase cm nk tumbuk seseowang je!! Bru pergi kursus pengurusan stress td, dh xleyh kawal emosi.. Huhu.. Emo!! Emo!! Emo!!! Tu je yg aku tau!! Kdg2 pompuan ni, (termasuk aku kowt!!) benda kecik nk diperbesarkan, padahal si muchuk aku tu diam je.. Dia langsung xnk besarkan isu! Tp aku nk kejujuran dia, walaupun menyakitkan ati! Ttu je syg... Susah ke?? Hukhuk.. Kalau majuk pun x dpt pujukan cm dulu dh bohsan gaknya.. Emm..

Note::::: kalau dpt mam chicken chop kan best ( tp nk muchuk yg banje! Hikhik..)

Sunday, April 17, 2011

~~ NeW aNak SeDarA.. ( mAk uDa AgAin.. ;)) ) ~~

OOOOoooPPPPSSSSsss!!!!!
She did it againnn!! my Lovely sista dH selamAT delivery Baby gIRL Pd 14 ApriL 2011...
So SwEeTt... taPi kita beLum ada kesempatan UTK g tgok dIA.. nTI WHEN KITa dah g, kitA Upload GambAR anak SedarA KIT a tU EHH??? huHUhu... bESHnyerr... AdA bABy kan?? xPe.. Sabar Girl.. Your TUrN Will CoMe sooN.. huHu... wAIt foR tHE rIght TIme K?? HEhehe...
So, this YeAR, BertaMbah Lah Budget Wet Raya.. MaklUMLAh.. Insya-ALLAH diS yEAR, kita RaYA ber DUA gan muSYukk kita tu.. huHU.. tawen!! SyiOOkkknYYeeerrr tAwennn... hEHEhuhuu...
A fEW montH Je agi KiTa AKAN jd ISteri owg aw.. So excited naa!!! huhu.. Tp, at the same timES Mcm2 nk pike, nak wat aw.. Huhu.. RelakS.. rELAks... EverytHING is Under Control.. Huhu... Insya-ALLAH, semuanya AKan seLAMAT dan BerjalaN Dengan LancAR.. mUDAh2an... Kita Sambung nti YER kawan2.. hehe.. daaaaaaa!!!!

~ BoHsAnNyEr.... ~

hYe..
HuJunG MinGGu nEY CAm bLur lakS.. xTau NAk WaT PE aRiney... Emmm.. IngAt naK aJak MUSyuKK KITa g Jalan2 CAri mamam.. tP, MUSsyuk kita tu BiasaLAH.. SelagI matAhARI taK tinGGi diA meMang LAh lom BanGon AG.. Huuhuu..
TaK peLAH.. nTI dia dah MAngon kita AJak laH Dia.. Arini CAM nak maMAM tomyam!! Nyum.. NYUM... Syiokkknnnyyeerrrr!!! nTI KITA SAMbung sTORY2 AG EA... Daaaa!

Tuesday, April 12, 2011

~ gediksnyer... ~

Salam...
Emm.. pErnah Tak aDa orAnG PanGGil yOu All ni GeDiKs?? owhh... NOOOOO!!! i paLing takOt Bila AdA sOmEBodY pANGgil dgn PnggILn mCM tu Tau!! NauzubillAH...
ISH!.. I saja Nk shARe.. sejaK dua mEnjak KebeLakangan Ni, Ada saja cerita Tentang ANAk gadis KITA YG KENA ROGOL.. Kenapa ek tu semua leh jadi?? ish..
ADakah Kerana NAFSU SERAKAH lelakI YAng DAH xleh dikawAl? aTAU sikAP semuLajadi wanita Yang Suka MenGgOda dan diGOda?? huhu...
Saja Je tulis nih hilaNGkan BosaN di wAKtu rehat.. em.. TP, SY ada SorANG kaWan ni yang TELah dilabel SEbagai gediks.. Namun, gelaRan itu Seolah2 hanyA sekadar Angin Lalu padanya..
Dia sUka menggoda KepunYaan ORg.. Namun, marAH APABila kepunyaaNnya diGoda ATAU DiramPas Oleh Org laiN.. mACam Mana tu yerk??
HUhu.. Renung2kan dan Selamat beramal.. hehe...

Sunday, April 03, 2011

Kerana Cinta..

Selamat malam semua..
mlm ni sy rasa bosan lah.. apa yg Nak DiKonGsI EkK.. EmMmM...Kdg2 kita ni sebagai manusia selalu luPa DIRI.. emm, aku puN kdg2 terlupa yg aku ni Selalu x BerSyuKUR.. EMM.. adakah aPA YG KITA lalui tu selalunya adalah balasan atas kelakuan dan sikAP kita yg lepas2? em.. MUngkin agaknyA.. Tiada siapa yG TAHU MELAINKAN DIA..
CINTA itu buta kan?? Kenapa kita kata ianya buta???
Emmm.... krn cinta manusia selalu ALPA, lupa tujuan bercinta iaitu TANGGUNGJAWAB,
Tanggungjawab utk BERKASIH SAYANG, menyayangi satu sama lain,
MENGHORMATI, hormat org yg kita syg termasuk ahli keluarga mereka,
KESETIAAN, setia pada setiap kelakuan n tutur bicara yg telah dan yg akan diungkapkan,
KEJUJURAN, jujur pd diri sendiri, psgn, keluarga dan semua org,
AMANAH, amanah dlm menjalankan tanggungjawab yg ALLAH berikan,
REDHA, dgn segala ketentuan ALLAH,
TAWAKAL, pd setiap pekerjaan yg telah dan yg akan dilakukan..
TETAPI...
aDAkah smua cinta dunia itu kekal hingga ke SYURGA??
Siapa yg tahu takdir dan ketentuan hidup mereka??
Saya?? Awak?? Kamu?? Mereka??
Hanya ALLAH sja yg MAHA MENGETAHUI LAGI MAHA MELIHAT...
sAMA2 lah kita BerdOa.. SupAya kita SemUa tidak terGolOng dR OrG yg tErLUpa itu..

p/s : seKadaR Untuk RenUngAn diRi sEndiri.. hehe... :))

Saturday, April 02, 2011

Assalamualaikum......

Hai... Alhamdulillah.. Setelah sekian lama.. Akhirnya dapat juga saya membuat blog pertama saya dengan jayanya! Bkn, maksud sebelum ni xpernah ada blog, ada tu ada, tp ntah dh lupa pasword lah, memacam lg lah.. hehe.. So, kali ni sy namakn blog sy corat-coret kehidupan sebab sy nk kongsi semua benda yg sy n org sekeliling sy alami utk pengajaran n pengetahuan kita semua.. Bkn niat nk melukakan sesiapa, tp skadar berkongsi.. Huhu.. Boleh kan? X boleh pun sy akan bolehkan juga.. hehe.. Oklah.. Jgn lupa yer follow blog sy tiap ari.. huhu.. LOVE U ALL... MUUUAAAHHHH!!!!

!!Jom Tambah Pendapatan!!