kbba9

Friday, November 18, 2011

KEBERANIAN Itu Penting, Tapi... ------>>>>

Salam, arini ite nak kongsi sikit pe yg jd semalam dan arini... em.. mcm ne nk mula ek? Macam ni.. ite smlm dh amek BABY ite.. BABY?? hehe.. KERETA ite lah, JNF ----.. tp niat di hati nk half day, mengenangkan kerja yg bertimbun, ite tak jd lah, ite bawak g opish balik.. kononkonon nk suprise encik tunang, tp x sangka lah plak, hujan lebat sangat.. kwsn encik tunang keja plaks banjir.. mcm biasa ar, Jalan Yahya Awal dekatdekat mahkamah tu.. jd, nk jadikan citer encik tunang kata suh tunggu dia balik gaks.. cm ner ek ite nk gtau kat dier.. ite doa banyakbanyak supaya ujan benty..

Alhamdulillah, ujan pun benty.. ite rasa lega sangat.. jd, ite pun pike nk drive balik sendiri lah kan.. tp bila kita pike kan encik tunang terus tak jadi, ite tunggu dia gaks dan tawakal tinggalkan keta ite kat opish.. hurmm.. sian keta ite kena ujan.. letak kat umah ite pun nti kena ujan gaks, maklumlah.. umah FLAT.. ;( tp seyes ite cakap ati ite x senang smpai nk tido pun x boleh sebab pikekan keta ite.. rasa mcm nk terbang je amek keta ite tu, tp apakan daya.. x boleh.. ite doa lagi supaya ari cepatcepat siang.. hehe.. dan malam pun berlalu dengan nyamannya dan ujan masih lg turun.. weee..

Arini, pagipagi datang ite terus je jengah kat tingkap tengok keta ite.. Alhamdulillah! Ada lagi.. Fuhh!!! lega giler rasanya.. tp, betul kata orangorang lama, bila kita tengah sukasuka, jgn terlalu ghairah.. nanti buruk padahnya.. hurrmm.. BURUK PADAHNYA?? bunyi cm worst jer kan?? memang pown.. korang nak tau gak ker?? okeyokeyh ite citer..

tgahari tadi, kononkonon niat di hati nak bawak keta balik umah terus pas rehat, tapi ada opis mate ajak g MYDIN plaks.. okeyh, ite itot lah dier.. pas balik Mydin, ite cepatcepat larikan diri ke keta (act, orang kat opish xtau ite beli keta..).. ite bawak lah keta ite balik ke umah, mulamula ite rasa okey jer, x rasa pape pown, sbb ite kan xde pengalaman.. bawak punya bawak, arini jalan mmg ite punya sbb semua lampu hijau jer.. jd x susahlah kan?(padahal auto jer, pe yg susahnyer weii..) tetibe bile benti kat traffic light, ite ingat mamat tu nk usha ite, ruparupanya dia nk gtau ite yg keta ite BERASAP!! ha???!!! BERASAP???!!!! gile punya gabra ite tgok handbrake keta n tgok side mirror punya lah byk asap smpai ite rasa x larat nk tekan minyak!!! seyes ite gabra gilergiler! ALLAH je yg tau betapa takotnya ite masa tu!!! pastu ite trus slowslow bawak sampai umah.. ntah nape ite boleh nangis.. yg lg x brapa besh, smpai skng ite tgh naip nie pown, ite menggegel lg.. seyes ite betulbetul rasa sangatsangat takot dan worst!! tulah, CUAI lagi!!! ite jdikan tu pengajaran, selalu dengar orang citer jer, arini ite dapat pengalamn sendiri baru lah ite tau macam mana rasanya.. sangat takot dan serabot!! ;(

-------->>>>>>> MESTI Kena Pada Tempatnya!!!!

p/s : ite akan lebih berhati-hati lepas nie, di harap kawankawan pun sama yer.. masih bersedey.. ;(

!!Jom Tambah Pendapatan!!