kbba9

! Raya Sale !

Thursday, January 19, 2012

Ada hikmah disebaliknya..

em, memang nak jadikan citer betul hari ini..
em.. selalu jadi cam ni bile CH kelam kabut..
CH g pejabat pos tadi nak beli setem tuk hantar borang peraduan,
CH beli setem rm0.60 sebanyak 30keping, jadi jumlahnya RM18, CH bg dia RM100 (xde wet kecik)
tapi ntah cam ne budak cashier tu pulangkan CH RM70, kesilapannya CH nk cepat tadi sebab nak wat kad bank CH, jadi CH pun main masukkan jelah kat beg duit..
sedarsedar je bile sampai opis time CH nak kirekire duit, CH tegok wet x cukup RM12.. aduii...
em, mesti budak cashier tu ingat jumlah setem yang CH beli tu RM30, bukan 30 keping..

Ya ALLAH..

Kalau ALLAH dah takdirkan duit tu bukan duit kita kan? emmm...

tapi, ada hikmah disebaliknya, bila CH g tapau gan member kat CAFE bawah opis ni, ada sorang CC (chief clerk) nak belanja CH makan.. bukan CH je tau dapat, kawan CH pun dapat gak tau!!

Ya ALLAH..

Kau memang Maha Pemurah..

Syukur ALHAMDULILLAH..

Walaupun jumlahnya tak sama dengan apa yang CH dah hilang tadi, dpat gak sembuhkan sikit hati yang kuciwa nie.. tulah kan orang kata, ada hikmah disebalik apa yang berlaku kan??

KALAU BUKAN REZEKI KITA, SAMPAI BILA-BILA PUN XKAN JADI MILIK KITA.. ^_^

Xde niat nak salahkan dak tu pun.. salah CH gaks sebab x cek betulbetul bagi wet CH td..

PERINGATAN!!!
len kali cek dulu baki anda sebelum anda meninggalkan kaunter!!
(padahal dah terpampang ayat tu kat manamana kaunter kan??)

Nota kepala : teringat dulu rugi RM200 gara-gara tak tau tukar wang pos kepada duit.. hurmm..

No comments:

!!Jom Tambah Pendapatan!!