kbba9

DUIT MODAL

Thursday, February 09, 2012

Aku & DSLR

Assalamualaikum..

Sebenarnya, dh lama me nak buat entri pasal DSLR ni..
Bukan apa.. sejak kebelakangan ni, me tengok hampir semua kawankawan me dah ada kamera DSLR ni..
Tengok kanan, tengok kiri, depan, belakang, atas, bawah =DSLR!
Yang buat me makin tercabar adalah, kawankawan me yg masih belajar dh dpt beli kamera yg harga ribu riban!! Tapi me??? Huh!

“Jangan mengeluh sayang, rezeki orang kan lain-lain.. awak patut bersyukur tau yang awak x susahkan sesapa tuk miliki semua tu..”  kata encik Tunang..

Yup! Kerana semangat dia, me masih excited nk kumpul duit beli kamera DSLR tu..
Me tau, encik tunang suka maek gambar, tapi sbb dia tau duit tuk beli kamera tu lebih sesuai untuk digunakan tuk perkara lain, jadi, encik tunang letak tu di tempat yang terakhir skali.. Kesian awak..

Dulu me pernah niat, kalau lah me dh cukup kumpul duit tuk beli DSLR tu, me nak hadiahkan tuk dia.. sebagai hantaran.. tapi, bila fikir-fikir balik, x jadilah.. sebab encik tunang kata baik gunakan tuk pegi honeymoon.. huhu.. bagus gak idea encik tunang I tu aw! (gatal lah tu.. J ) hehe..

Cuma yang me rasa sedikit ralat tu, me tak terfikir nak beli DSLR masa me kuar duit KWSP dulu.. me cuma terfikir nak beli barang kemas je, pastu belanja orangorang yg tersayang.. yang lebih, me simpan dalam ASB me.. nk guna sayang.. xpelah, me pelanpelan kumpul duit semula.. sebab ada orang pernah gitau kat me dulu,

 “ Bila kita ada duit lebih dlm dompet, kita kena kongsi dengan orang yg dah nampak/tahu, terutamanya orangorang yg tersayang.. walaupun nilainya RM0.50.. sebab bila kita buat orang gembira, secara tak langsung mereka akan mendoakan kebahagiaan kita, kan itu lebih baik.”

Sejak tu, bila me ada duit lebih sikit je, me suka belanja sesapa saja.. hahaha.. statement xleh blah!!  Maksud me, belanja makan ke, tgok wayang ke.. hehe.. apa apa aje asalkan mereka happy.. manalah tau, rezeki me semakin melimpah ruah.. ye tak? Hehe..

Xpelah, apapun, niat untuk memiliki DSLR akan me cuba laksanakan.. pelan-pelan, sedikit demi sedikit, asalkan me x susahkan orang lain.. and me dah decide untuk beli DSLR apa, so, from now, me dah start kumpul duit.. hehe.. nak tau brand apa yg menjadi pilihan me tuk kamera DSLR ni???

Tadaaaaa!!!!!


Cantik x?? Harga dia pun cantik gak.. huhu..



nota kepala : mudah-mudahan dipermudahkan jalan untuk memiliki kamu sayang..

No comments:

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING