kbba9

Friday, January 20, 2012

Tak Der Citer Pasal Kawen??

Assalamualaikum..

Yuhuuu... waktu skng kul 5ptg kat opish den nih..
yihaaa... sudah mau cuti panjang okeyh!!!!
yang sedey tadi tu kita lupakan dulu ok?

em.. berbalik kepada niat asal nak buat entri ni.. erm.. sebenarnya ada orang keep on asking me why xde preview pasal kahwen pun kat blog ni.. kata bride to be (B2B) tapi xde pun ushausha sal hal kawen sumer... HARUS!!! tapi disebabkan nak jawab kawaankawan yang tanya tu CH buat entri ni..so, sesapa yang tergerak nak tanya or pernah tanya leh baca yer..

Sebab Munasabab ;

#1 - barangbarang nak nikah dah beli dari 6bulan selepas encik tunang lamar CH tuk jadi isteri dia.. sekitar taun 2009 (excited tak?
#2 - xde per nak share sebab semua barangbarang dah bes beli rasanya..= beli sikit2 sebab xnk pening..
#3 - x pikir ada org nak baca kisah hidup CH ni.. huhu (bukan artis pown..^_^)
#4 - sebab terakhir, dan sebab paling senang nak jawab ialah :
= xde tarikh nikah lagi, xtau bila nak nikah, xde tema lagi..

okeyh tak sebab ni???

rasanya ni jer yang CH boleh share.. sebab CH xnak lah nanti org keep on asking bila, sebab CH pun xtau bila seru nak smpai kat CH ni.. sesamalah doakan kebahagiaan CH yer..

nota kepala : sentiasa berdoa agar ALLAH bukakan pintu hati encik tunang agar mempercepatkan majlis pernikahan dan perkahwinan kami.. ''(

Alahai... Kenapa Jadi Macam Ni??

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Korang sume mesti happy kan nak cuti panjang ni??
CH besebese jer..
Emmm.. Guess What??
baca tajuk entri jer dah rasa cam x best je kan?? hurmm..
sebenarnya CH nak share sumthing kat sini..

last week CH dapat tau yg CH kena g kursus kat Sg.Rengit, Kota Tinggi, Johor..
masa tu bos CH yg offer nak g ke tak.. memandangkan CH ni sejak masuk opis ni susah nak g kursus, CH pun terus jer setuju..
tak sangka lah plak kan, kursus tu kena pada tarikh cuti..
awalnya kursus tu kena pada 6-10 feb 2012 ni..
kan 5 feb ni maulud Nabi S.A.W, so carry forward ke isnin, selasa plak cuti sebab Thaipusam.. maka, lamalah cuti ye tak??..
then, tetibe opismate CH plan nk wat family day plak..
Family day tu wat kat Air Papan, Mersing pada 7-8 feb 2012 ni..
CH nk ikut sebab last year CH x ikut mas diorg g Langkawi, adalah masalah hal sikit masa tu..
this year nak wat family day dalam Johor jer, nak lah ikut.. em.. pe lagi, CH dengan sepantas kilat kol unit Latihan suh gugurkan nama CH gan member lagi sorang tu..

FUH!! Legaaa....

ingatkan masalah dah selesai, sebab bolehlah berjimba-jimba dengan opismate sumer..
yelah, sebab plan pergi xnk ajak encik tunang, bukan per..
encik tunang saya agak kolot konservatif sikit.. (maaf sayang..)
almaklumlah, encik tunang kata darah manis..

DARAH MANIS??

2 taun dah bertunang, rasanya darah dah PAHIT kowt..

SEDEY..

dan baru jer setengah jam yang lepas CH diberitahu bahawa surat panggilan kursus tu dah kuar..
and secara rasminya nama CH gan opismate yg sorang tu dah ada..

BLURRR...

KENAPA??

sebab tarikh kursus tu 13-17 feb 2012 ni..
adoyaiii...
kenapa takder tarikh lain korang nak pilih ekkhh???

MENCI!!!! hukhukhuk  ''(

x tergambar hancurnya hati CH bila dengar tarikh tu dah tukar..
em.. bukan per.. tahun ni CH nak masuk 24 tahun 25 tahun..
dan besday CH kena dalam tarikh tu..
CH baru berangan dapat spesel celebrate besday dari encik tunang..
and masa kol encik tunang tadi, CH tetiba leh nages plak..
tapi CH control sore CH tu biar tak nampak sedey..
and encik tunang ofkos tak nampak CH nages..
tapi seyes CH memang sedey..
for the first time of my life, CH kena celebrate besday jauh dari orang yang tersayang..
em.. xtaulah nape CH rasa sedey sangat, mood nak pergi pun dah xde dah..
rasa cam down sangat..
dahlah g gan orang yang tak baik dengan kita..
alahai.. kenapalah jadi cam ni..
apa nak buat, redha jelah.. dugaan namanya..
ALLAH tak uji kita dengan ujian yang kita tak mampu nak tanggung.. kan??
yer.. mesti ada hikmah di sebaliknya..


TOLONG.. X MAU G KURSUS TUUUU!!!!
ANYONE CAN HELP ME???

pesanan : jangan berahsia!! tulah padahnya nak berahsia dengan orang yg kita sayang..

nota kepala : harap sambutan yang akan encik tunang buat x mengecewakan CH nanti..

!!Jom Tambah Pendapatan!!