kbba9

! Raya Sale !

Monday, May 14, 2012

Dilema

Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik kita dah berada di pertengahna bulan Mei, hurmm.. Tapi, sampai hari ini, belum ada pencapaian yg agak memberangsangkan buat diri aku lagi.. xpelah.. aku bersyukur masih diberi kesempatan untuk meneruskan hidup dan berjuang untuk mencapai impian dan cita-citaku.. cuma satu je yg belum tertunai.. IMPIAN UNTUK ......

SAMBUNG BELAJAR..

hurrm..

yer, aku rasa dah lama niat tuk sambung belajar tu aku dah pasang, dari taun pertama aku kerja, tapi x pernah lagi aku tunaikan.. ntah bila agaknya.. kata kawankawan, belum rezeki.. hurm.. tapi, pada aku, rezeki tak akan ada kalau tak dicari.. sebab Allah dah bg kita ruang dan peluang, tinggal kita je yg nak menerima dan mencarinya.

tapi kadang-kadang kita ni tamak kan? semua kita nak buat, sdangkan kita tau kita tak mampu, baik dari segi duit atau masa.. hurm.. dalam kes aku ni, aku ni bukan kategori tak mampu dari segi duit.. tapi tak maksud aku ni kaya atau banyak duit, syukur Alhamdulillah.. ckup utk segala2nya.. yang tak mampu tu dari segi masa.. Astagfirullahalazim.. bukan aku maksudkan masa aku tak cukup, tapi aku takot aku tak dapat catch up, lastlast nanti pelajaran aku ntah ke mana.. hurm.. bingung aku..

En.tunang kata, "syg, i konow u can do it.. if u think u can do, just do, it's for your own good.. Tapi, abang tak nak sampai syg stress, tu jer.. i know you better..  abg xnk ayg terikut-ikut atau rasa down sbb org len berjaya.. rezeki u mungkin kat tempat lain, bkn bila u takde Ijazah, maknanya u tak berjaya.. apapun, abg sokong syg.." GULP.. tertelan air liur aku masa dia cakap tuh! aku tau dia cuma nak nasihatkan aku.. (saja aku bg bold tulisan tu jadi warna hijau) aku tau dia dah masak kot gan pangai aku ni, jadi dia pesan awaiawai kat aku noo... huh! camno ekk??

bila dipikir2kan balik, aku nak merasa jadi student "U".. dulu pas SPM, time aku tak dapat, aku lah manusia paling sedey kat umah tu, aku buat rayuan pun x dapat gak.. sedey gile aku bila tau kawan2 aku yg dapat 2A je pun dapat msuk U, tapi aku.. asek jadi bahan bualan makcik2 aku dan jiran tetangga je.. hurm..tapi sekarang bila dah kerja, malasnya nak belajar untuk jadi pelajar lagi.. ikut peraturan, buat homework, bla bla bla.. apa pun tak boley!

aku betul2 dalam dilema, ditambah dengan mak tiri aku asek cite pasal kak ipar tiri aku yg dah futher study tu, memacam lagi lah aku pikir.. aku sampai terpikir, what's the point dia asek cite pasal minah tu jer?? dia dh ada suami, anak, mmg masa utk belajar.. aku?? suami pun lum ada laie.. ayoyoyo.. mak.. tolonglah paham keadaan aku yg dah cukup huru hara kat opish ni.. lalalallalaa...

apapun, keputusan akan dibuat, aku akan pikiran semula sama ada nak teruskan atau tidak niat utk belajar tu.. semua keputusan kat tangan aku skarang ni.. tinggal aku je yg boleh putuskan segala2nya.. yup, aku! em.. xpela, nti aku try buat review balik, tanya sesapa yg lebih berpengalaman dan mintak pendapat abah dan BFF aku.. sudah tentu keputusan yg terbaik akan aku buat utk keluarkan aku dari DILEMA ini..

Insya-ALLAH..

 terima kasih sudi baca, kalau suka, 
silal lah tekan LIKE! ")



nota kepala : sesungguhnya me hanya mampu merancang.. :)

!!Jom Tambah Pendapatan!!