kbba9

DUIT MODAL

Friday, June 01, 2012

June Kembali.. Yeay!!!


Setiap tahu, me akan tertunggu2 bulan June.. huhu..
nak tau nape me mmg suka sgt bulan June ni??!!
Aik.. apsal lak nk jerit2 nih! Hehe..
Apapun, jom kite terjah pe sbb me suka bulan Jun ni..

Sebab Chubby suka bulan June adalah…
Bulan menjimatkan + makan sedap2, yeahhh!
Kenapa?? Laaa.. korang tak tau ker..
kan bulan jun ni selalunya ramai org tawen! Ahahaha..
 ofkoslah me akan dapat undangan perkahwinan tu..
 terang2 dh jimat duit mkn time hujung minggu tu..
yg lg bes leh tgok pengantin aw! Lawa2 chomey2 sume!
Huhu.. jgn marah kalau me x g jemputan kawen anda..

Besday si dia.. wow!
Hurm… tiap taun me akan piker nak bg hadiah pe tuk si dia..
yelah.. tiap taun encik tunang musti akn belikan me sumting, tak pernah tak de..
kecik  besar, sume ado.. so, tiap kali bulan Jun je,
me akan eksited nk pike hadiah pe yg terbaik tuk me bg dia J
harap taun ni dia suka gan pe yg me beli tuk dia J

Bulan BUSY.. tahap merepek meraban..
Selalunya kalau kerja gan kerajaan ni, bulan 6 lah kita akan terasa sibuk aw..
Tapi tak taulah kt tmpat org len..
Kalau kt tmpt keja me, time nilah diorg nk bt kursus byk2,
sbb pertengahan taun, wet jbtn byk ag,  memacam lah diorg nk bt event,
so me bz lah kt opish tu gan claim org, claim mkn, bla bla bla..
selalunya time ni me jarang amek cuti rehat,
 scara tak langsung boleh save duit gaji.. huhu..

Time tuk menilai diri..
Tiap taun me ada target sendiri, sama ada dlm kerja atau hidup..
so, mse ni lah me nk nilai, adakah me dapat capai pe yg me target mse awal taun dulu..
ni sume sbg petunjuk ttg kejayaan or kegagalan me sorang je..
Alhamdulillah, setakat ni sume ok..

Shopping time!!! Yiiihhaaaa..
Selalunya mega sale kan start dlm bulan jun @ julai, lebih kurang la..
 bulan ni gak peti surat umah kita tu cm nk termuntah gan pelbagai catalog
dr pelbagai syarikat jualan, sama ada langsung atau tak..
mse ni gak lah kita leh tgok mak2 kita bermesyuarat tingkap ngan mak jemah
sebelah umah tok cite psl pe yg diorg dh beli mse sale.. huhu..
aku suka situasi ni, memasing nk tunjuk hebat..
yg parah, ofkos para bapa.. hehe.. tapi taun ni aku x bershopping sgt,
sbb nk focus tuk kawen katanya!
Insya-Allah.

hurm.. tu je kot rasanya setakat nie.. hehe..

S.E.K.I.A.N

Dah bes dah.. hehe.. tu jelah antara sebab nape me suka bulan Jun ni..
ceh! Mcm manyak je kan td, rupanya bape ketul je ha..
 apapun, me saja nk share je gan korang.. so, korang plak cmne?
Bulan pe yg korang akan tunggu tiap taun?
Jom share gan me..

Terima kasih sudi baca.. kalau suka tekan LIKE eh! Ma’ceh..

Nota kepala : sebenarnya lom pike nk beli pe tuk si dia..

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING