kbba9

DUIT MODAL

Wednesday, August 15, 2012

Kelebihan Bismillah

.................
Assalamualaikum..

sambungan dari entry ni ...

Sebenarnya, aku nak citer sikit pasal kelebihan Basmallah atau Bismillah..
Em.. Selama ni, (setakat pagi tadi) aku tak pernah lagi lupa baca Bismillah atau niat utk pergi keja sebelum start bawak keta.. tp, ntah kenapa pg td, aku nk rushing jer, smpai aku terlupa baca Bismillah.. niat petah lg kn.. huh! apa lah nk jadi.. mgkin sbb tu Allah marah jika hamba2nya tak mengingatiNYA kan? lebih2 lg org cm aku ni.. 
sebab tulah jadi cm ni kot... ",(

Citernya cm ni.. Pagi td, mse aku tgh undurkan keta, aku langsung x dengar bunyi sensor keta aku dan tak perasan ada org dah hon2 aku tuk bg peringatan kt aku yg aku dh nk langgar keta kt belakang tu.. disebabkan tak dengar dan tak perasan tulah, aku terus undur dan undur dan undur.. akhirnya..

"KRAAKKK!!!" Alamak! Ya Allah! Terus menggigil badan aku.. (mse ni ingat ALLAH dh tak guna dh..) :( seyes aku rasa sangat nervous, tp aku bt2 tenang.. sbb ada saksi yg nampak, n saksi tu trus kuar dari keta dia tuk tgok keta yg aku langgar.. aku cpat2 kuar dr keta dan tgok keadaan keta tu dan aku spontan  aku ckp la yg aku tak perasan.. pastu saksi tu trus cakap.. 

"RETAK NI DIK!" Nada akak tu agak keras.. aku dh start gabra.. "owner ni jiran sebelah umah akak, sbb tu dia blok keta akak.. dia mmg slalu park sini.." akak tu ckp "mcm ne ni dik?!" aku diam dan aku tak tau nk jwb mcm ner.. nk tunggu owner ker? aaarrrgghhh!!! aku tak suka situasi cmni.. seyes aku BENCI! "takpelah kak, kalau owner ni tanya akak gtau lah sy langgar.. sy tak sengaja, sy mintak maaf, sy yg cuai.." kataku "em, awk xnk tunggu owner ke??" serius nada akak tu tanya aku "xlah kak, saya nk cepat ni, em, kalau akak nk gtau owner dia, akak gtau la sy yg langgar.. hurmm" kata ku lg dan lagi..

apa yg menggangu fikiran aku skrg ni, akak tu seolah-olah cm salahkan aku sorang.. langsung tak salahkn jiran dia yg park keta situ, cara dia ckp mcm aku buat salah besar giler.. fuh! Ya Allah.. hanya kerana x baca Bismillah, aku dapat dugaan mcm ni.. sbb tu lah ustaz/ustazah selalu ckp, walau apapun pekerjaan kite, haruslah dimulakan dgn Bismillah.. Astaghfirullahalazim.. sungguh lalai aku arini.. rasa down tibe2 (smpai skng ni, walaupun dh berbaris ayat aku taip..hurm)

apa yg pasti, balik ni aku nk tgok, adakah owner nak marah aku atau akak tu yg nk marah aku lg.. aku redha lah.. aku yg salah.. mengaku salah bkn bererti aku kalah.. tp mmg aku yg salah.. terima jelah..

kesimpulannya, bila kita dh blok keta org x kira kita kenal dia atau tidak, kita kena fikir adakah org lain tau kereta kte? retis pun xnk org tau keta depa.. ini dinamakan dugaan menjelang raya..

nota kepala : lepas ni aku kena hati2 dlm semua perkara.. :(

"RETAK NI DIK!"

...................
me tak tau nk ckp pe.. yg me boleh cakap, "MAAFKAN SAYA.. SAYA TAK SENGAJA.. "

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING