kbba9

! Ramadan / Raya Sale !

Monday, September 03, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan | BOOYA

Jalan... Jalan...
Jalan-Jalan Cari Makan..

Huhu.. Amboi ko.. Intro cm kebabooom sgt.. Hehe... Actually, xdelah vogue the vass sgt powwnn.. cuma aku nk share satu tmpt mkn kt Johor Bahru ni.. Ari Jumaat aritu (24/08/2012) pas aku gan mr.tunang g shopping2, jejalan.. Kteorg tetibe rase lapo.. Tetibe ekk? Tetibe sangat! Pusing punya pusing kedai byk lg lom bukak.. Yela.. Bru raya ke 6 lah katakan.. So.. Kami pun jd kompius nk makan ktne.. Tetibe.. Tetiba lagik.. ;-) aku teringat kedai mkn yg akak opis aku cite, sapo laie yg nk cito kat den ni ha, kak eton jola.. :) Nama kedai tu BOOYA

  

Sebut betul2 yer.. B.O.O.Y.A.. Bkn buaya ehhh. Hehe.. Kang mrh owner dia taU.. Kedai tu ada kt area Bandar Baru Uda @ BBU.. Nama jalan aku mmg ler tak hengat.. lupa manjang.. 

 

Emmm... Senang jek nk crik kdai tu.. Dpn dia ada kedai mkn 24 jam HABIB.. Emm..yg pling best.. Area kedai BOOYA tu ada mcm2 jnis kedai lain.. Dr kdai gunting rambut, car wash sampailah kdai kereta.. Bank pun ada gak.. Bank yg ada CIMB, AmBank dan RHB.. Kebetulan mse tu aku x cucuk wet ag, aku pun singgah CIMB jap.. Sng kn? Jd, xdelah alasan x cukup duit tuk belanja family mam kt situ ea... Lgpun pd aku harga dia affordable sgt.. Sbb mr.tunang aku tu lau tmpt memahai ni dia slalu x suka.. Katanya membazir jer.. Hurmm... :-( bkn selalu pun kan.. Apapun korang patot try kdai ni.. Ada byk menu kt kdai ni.. Tp sbb mr.tunang cm x suka sgt me amek gambo.. ( i tau i x pndai yunk..) aku x mek pun gmbo menu2 tu semua.. Yg pasti ada kids meal.. So x susah lah korang yg ada anak tuk pilih set utk your childrens right? Lagipun, kedai ni menawarkan pelbgai jenis menu samaada western, mee dan juga nasi.. Superb lah.. All in under one roof.. Set2 yg ada pun sesuai gan selera kte org melayu.. Ececeh.. Promosi nampak.. Huhu.. Aku cuma nk share je.. ;-)
Erm.. Dr td dok cite psl kdai tu tp x gtau2 yg we all mkn pe ek? Huhu! Ok jom kte tgok sket pe yg kreorg mkn.. 

Haaa.. Yg nie mr.tunang punya.. Aku x amek skali sb mkanan dia dtg satu2.. Hehe.. Nampak sdap kn?

Fish and Chips Diner Meal (RM 14.90)

 
Air Sirap Selasih 

 


Bubur Ayam, So Creamy!!

 
Fish and Chips

Ha.. Yg ni aku punya.. Sdap.. Tp byk ajinomoto plak.. Aku tak suka pak aji byk sgt dlm makanan aku tuh..

Kueytiaw Kungfu..(RM 5.50)

 

suasana kat sini pun oklah.. cuma mase tu kiteorg sikit terganggu sbb ada dak2 men mercun.. em, aku pun dah suggest kat kawan2 aku yg kaki makan sume, huhu.. so, sesapa yg nak try leh lah g yer..


nota kepala : tak sempat snap pics resit dah ilang ntah ke mana... huhu..




!!Jom Tambah Pendapatan!!