kbba9

! Raya Sale !

Thursday, October 17, 2013

mencari

mencari sesuatu yang x pasti.
mencari.
terus mencari.


terjumpa.
maka aku selamatkan ia.
dari terus hilang semula.

misi mencari ditamatkan.

sekian.

Thursday, September 26, 2013

KEPENTINGAN GLUTHATHIONE DALAM BADAN



KEPENTINGAN GLUTHATHIONE DALAM BADAN 

Perlindungan antioksidan
Glutathione juga dikenali sebagai 'master antioxidant' kerana ia bukan sahaja menghalang radikal bebas dalam tubuh badan kita malah ia mampu mengitar semula antioksidan lain, seperti Vitamin C dan E. Ia juga penting kepada setiap sel tubuh manusia, kerana cecair diluar sel-sel secara semulajadi juga mengandungi glutathione.

Detoksifikasi
Salah satu lagi fungsi glutathione, ia berperanan sebagai agen detoksifikasi di dalam tubuh badan kita. Ia mempunyai kebolehan unik untuk meneutral toksin organik, logam berat, pelarut dan racun perosak dan membantu badan mengeluarkan bahan ini melalui air kencing atau hempedu.

Meningkatkan Antibodi
Glutahione juga mampu meningkatkan kekebalan tubuh dengan meningkatkan imun sistem. Glutation dapat meningkat sistem imunisasi kerana sistem imunisasi badan kita bergantung kepada bekalan glutathione yang mencukupi.

Sumber Tenaga
Sumber utama tenaga yang dihasilkan dalam sel-sel kita berasal daripada struktur kecil yang dipanggil mitokondria . Mitokondria secara umum akan terbakar tanpa kehadiran glutatione . Jika anda mempunyai tahap glutathione tinggi, sel-sel anda akan mempunyai tenaga untuk melakukan apa yang mereka perlu lakukan, dan anda akan terus bertenaga sepanjang hari.

Pemutihan
Glutathione membantu mencerahkan kulit kita dengan mengurangkan pembentukan melanin. Melanin adalah pigmen gelap yang hadir di dalam kulit kita (yang dihasilkan oleh melanosit). Glutathione bertindak dengan menghalang enzim yang dipanggil tyrosine dalam badan kita. Enzim ini bertanggungjawab dalam menggeluarkan melanin. Dengan bertindak ke atas enzim ini, tahap melanin akan terjejas dan dengan itu membantu pencerahan kulit dan menambahkan keserian.

Anti-Penuaan
Glutathione diperlukan dalam pemecahan lemak oxidized dan dalam metabolisma karbohidrat. Jika glutathione dalam badan tidak mencukupi keperluan, sel akan cepat mati dan membuatkan sesetengah orang kelihatan lebih tua dari usia dan terdedah kepada toksin yang boleh menyebabkan kanser.

Membantu mendapatkan tidur yang berkualiti
Tidur yang berkualiti mampu memberikan kesan menakjubkan. Ia membantu meningkatkan kecekapan kerja seseorang, menggalakkan pemulihan tubuh, meningkatkan daya ingatan, penumpuan, daya kreatif serta kesejahteraan emosi. Glutahione juga membantu dalam mendapatkan tidur yang berkualiti.


TREENEA MIERABELLA mengandungi glutathione, santan kelapa, vitamin c dan collagen. Dapatkan MIERABELLA dengan harga RM 56 bagi setiap pembelian 2 kotak VCOA.


SMS/WHATSAPP : HANNA 016-7253014
email : amyhanna8187@gmail.com

Thursday, September 12, 2013

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


SMS / WHATSAPP : HANNA 016-7253014
Email : amyhanna8187@gmail.com

SANTAN BUKAN PENYEBAB KOLESTROL TINGGI!!



Selama ni kita selalu ditakut-takutkan tentang penggunaan santan kelapa dalam masakan. 

Nanti sakit jantung..!! Nanti kene strok..!! Nanti jadi gemok..!! Nanti..! Nanti..!! 

Hakikatnya, penyakit jantung, strok dan obesiti yang dihadapi kebanyakan orang adalah berpunca daripada unsur lain dalam makanan seperti marjerin, mentega, burger, kerepek dan makanan terproses yang lain. Juga daripada santan segera yang diubahsuai dengan minyak terhidrogen. Santan asli sebenarnya jauh lebih baik daripada susu cair yang kita gunakan dalam masakan. Perlu kita ingat bahawa, Allah mencipta sesuatu itu tidak sia-sia, semuanya untuk manfaat manusia.

Asid lemak di dalam santan adalah asid laurik, iaitu lemak yang sejenis dengan lemak yang banyak ditemui dalam susu ibu. Lemak ini sangat membantu dalam perkembangan otak dan menguatkan tulang. Selain itu, lemak di dalam santan terdiri daripada asid lemak rantaian sederhana (MCFA). Ia merupakan asid lemak perlu paling penting dalam membina dan mengekal sistem imun tubuh.

Santan membekalkan sumber nutrisi yang sangat baik bagi mereka yang sedang menjalani proses penurunan berat badan. Ini kerana MCFA cepat diasimilasi ke dalam tubuh. Maksudnya, asid lemak ini tidak menjadi lemak di dalam tubuh sebagaimana yang berlaku kepada asid lemak rantaian panjang di dalam susu lembu.

ANTARA KEBAIKAN SANTAN KELAPA ASLI:
*Merupakan sumber nutrisi untuk memberi tenaga segera kepada tubuh.
*Menyokong penyembuhan dan pembaikan tisu.
*Baik untuk kesihatan gigi dan mulut.
*Membantu menghindarkan penyakit hati.
*Membantu menghindarkan obesiti dan masalah berat badan.
*Baik untuk kesihatan kulit dan rambut.
*Memperbaiki penghadaman dan penyerapan nutrisi lain termasuk vitamin, mineral dan asid amino.

Wednesday, August 21, 2013

Mungkin Aku.. Tapi Aku..

Mungkin aku x secantik dia..
Tapi aku tahu, kecantikan x kekal selamanya..
Mungkin aku x sekurus dia..
Tapi aku gemuk sbb kau minta aku temankan kau makan..
Mungkin kulitku x sehalusnya..
Tapi kulit aku kasar sbb simpan duit untuk hadiah kau..
Mungkin aku x sebaik dia..
Tapi aku x jahat nk runtuhkan rumahtangga orang..
Mungkin aku x mengghairahkan kau lagi..
Tapi aku mengandungkan anak kau..
Mungkin dia teman masa sepi..
Tapi aku setia sampai mati..
Mungkin kau seronok dengan dunia it ni..
Tapi aku sunyi sbb dh x dipeduli.. 
Mungkin kau bosan jaga aku yang sakit..
Tapi aku berjaga bila kau demam..
Mungkin kau selalu rasa sakit hati..
Tapi sekali aku sakit hati, x hilang sampai mati..
Mungkin ini yang kau mahu..
Tapi aku.. X mampu nk begitu saja berlalu..
Mungkin kau serik dengan aku..
Tapi aku.. Doa yang terbaik untuk kamu..

Andai... :(


Aku pasrah andai ini takdirnya.. 
Aku redha andai ini mahunya..
Aku sumpah hati aku benar2 terluka..
Aku gagah pertahankan semuanya..
Aku penat untuk menghadapinya..
Aku kalah andai dia memilihnya.. 
Aku berserah pada yang Maha Esa..
Kerana aku tahu dia PERANCANG yang terbaik untuk semua hambaNya.. — feeling down.

Friday, August 16, 2013

Bila mak cik cleaner baca paper..

Salam Jumaat.. 


Kekadang aku nak tegur dia..
Tapi aku takut dia kecik hati..
Dia dh hajah tau.. 
Tapi dia suka baca paper time keja..
Bukan itu yang aku pertikaikan..
Tapi tiap kali dia baca, dia akan ulas..
Tang dia ulas tu yg aku xtahan..
HAish... Makcik.. Makcik..
Jgn ulas depan aku ok???!
X suka tau.. Sbb makcik tanya saya soalan yg saya tak tau..
Sbb saya blum baca pun paper tu.. 
Sekian. Kbai

Nota kepala : aku cuma tegur je.. 

KESAN JANGKA PANJANG PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA PADA TUBUH


> Mengurangkan kadar kolestrol
 – ia sendiri tidak mengandungi kolesterol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolesterol yang tinggi 

> Mengawal kencing manis
 - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya. 

>Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut 

- anti oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas .

> Tidak meningkatkan paras kelekitan platelet dalam darah
– mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi anatara faktor punca serangan jantung.

>Tubuh lebih tahan serangan penyakit kerana 

- memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.

>Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit

 – ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.

>Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang

 – sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.

>Terhindar dari gejala alahan

– minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

> Mengelakkan risiko sakit kanser

 – minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.

> Keadaan berdengkur akan hilang

– kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.

NAK ORDER?? RM40.00
JOM SMS / WHATSAPP : 
HANNA 016-7253014

Thursday, August 15, 2013

Bila suami tuntut hadiah besday :(

Assalamualaikum..

Apa khabar semua?? em, arini dah genap seminggu aku selsema x baik2.. :( nasib baik hubby aku dah sihat sikit.. Alhamdulillah.. cuma selsema gak.. lau x aku yg bertambah sakit nanti.. apapun, Alhamdulillah.. aku masih larat nak datang kerja.. nak buat kerja dan yang paling penting nak masak *atleast untuk diri sendiri*

berbalik kepada tajuk entri aku tu.. aku ni nak ngadu share sikit.. pasal hubby aku.. tiap2 tahun aku selalu belikan dia hadiah dan x pernah miss.. tapi ntah kenapa plak.. tahun ni, tahun pertama sebagai isteri aku x blikan dia.. bukan pasal aku lupa.. tapi.. pasal dia lama sgt nak short listedkan hadiah pe yg dia nak tahun ni.. "abg tak tahu nak mintak apa" "abg rasa mcm abg dah ada semuanya" "nanti abg bgtahu" "alah, ayg kan suka suprise abg, ayg msti tahu abg nak apa.."

masalahnya tahun ni semua mood tu xde.. aku x berminat nak tanya, x berminat nak buat suprise and so on.. mungkinkah sebab aku mengandung?? atau sebab aku.... issshhh.. nauzubillah.. aku cuma rasa mcm semua yg dia nak atau baru terfikir aku dah belikan dia.. so, mcm xde lagi nk bg.. tu je.. tapi tu lah.. dia tetap nak gak.. dan akhirnya dia bgtau mse dh nak dekat raya.. nak raya ko tau tak??? RAYA!!!!

aku ni kalau nak raya mulalah kepala otak aku ligat berfikir mana nak cari wet lebih tuk baju raya, duit raya, semua serba serbi utk raya.. dah tu bila dia ckp pasal hadiah tu aku jadi marah.. :( marah sebab aku dah gunan duit hadiah tu utk persiapan aku.. iyer.. iyer.. salah aku.. tapi aku ingat dia serius xnk hadiah tu sebelum raya.. rupanya dia dah ada shortlisted tu.. dgn niat nk suprise balik kat aku.. watde... haisshh.. ameklah.. kan ko balik kena suprise sbb duit tu dh melayang ke kuih raya aku.. huhu..

em.. sayang.. sayang.. baru jap tadi dia msj aku gtau yg dia nk hadiah tu gak sebagai besday gift dia yg ke 32 tahun.. sebab dia dah bertahun impikan nk benda tuh.. apa benda ntah aku pun xtau.. dia suh aku blikan jugak!!! dan ko tau berapa harga dia?? RM2OO!!! Ohhhmakkkkkooo!!! terkezut mak baca sms dia nokss.. aku diam jap.. x reply smbil pike mana nk carik duit.. then alku ckp tggu gaji.. dia kata ok.. fuhhh!!! lega... :)

sebenarnya aku bkn xde duit sgt, cuma sejak preggy ni, aku agak berkira sikit.. lau bab makan xpe.. aku x kisah, tp lau bab benda yg lain ni aku mmg lah rasa mcm membazir je tau.. tapi dia x paham.. dia cuma kata, baby ni tanggungjawab dia termasuklah aku ni pun tanggungjawab dia.. oowwhh.. so sweetttt!!! sayang hubby!!! muahh!!! sbb tu dia beriya nk aku hadiahkan dia "benda" tu.. sbb dia kata duit aku tu dia xnk usik cuma utk besday gift dia je.. hahaha.. kekadang suwweett laki aku nih,., kekadang geram aku tgok dia.. uwweekk!!

hahaha.. tengoklah minggu depan nanti pas gaji mcm mana.. adakah dia berjaya memujuk hati aku untuk beli "benda" alah tu atau aku akan gantikan yg lain.. kuang2.. sian dia.. *seb bek dia x pnah baca blog aku* hehe.. oklah kawan2.. aku nak g tdo jap pastu nak mkan.. sambil2 carik idea mana nak dapat duit lebih.. Shaklee aku x berjalan lagi nih.. :( doakan aku yer..

oklah, till we meet at the next entry.. see u soon.. insyaAllah.. :)

nota kepala : aku bukan nak bukak pekung sendiri.. cuma nak luahkan isi hati..

Wednesday, August 14, 2013

Hari Raya Aidil Fitri 2013 #Part 2

Assalamualaikum..

Nak upload gambar raya yg x berapa nk ada.. :) mcm yg aku ckp psl ni kat entri lepas (xleh ltak link sbb pkai hp).. Yg aku xde byk gambar.. So korang tgoklah pe yg ada je ea.. Hehe..


Gambar ni paling aku suka.. Tukang amek gambar ni adalah Amy a.k.a my hubby.. Walaupun x lengkap sorang lg adik beradik aku tp oklah.. Anak2 buah penambah seri, disamping perut bulat aku tuh.. Huhu.. Tambah2 lg amek berkat keta org.. Mudah2an kami berpeluang memiliki kereta itu satu ari nanti.. InsyaAllah.. Amin.. :)

        Picca first dak tina yg muncung..

     Picca last dak tina masih muncung

Hehe.. Aku xtau n x pham nape dak tina anak sedara kesayangan aku nih xnk senyum bila aku yg amek gambar depa.. Penat mama dia n mak ngah dia buat iklan gigi.. Tp dia dok muncung masam mencuka aiihhh.. X pham akak dik!! 

Ada lagi satu gambar aku cilok dr fb angah aku.. Haha.. 

Ni gambaq depa satu keluarga.. Dak biha ni manis sungguh senyuman dia.. Geram btol aku tau..

Papepun, nilah kami sekeluarga.. Cuma taun ni xde amek gambar ramai2.. Xtau nape.. Semua mcm kelam kabut.. Huhu.. Xpelah.. InsyaAllah Raya Haji nanti bole amek gmbar ramai2 plak.. Amin..

Ok lah.. Hingga bertemu di entri akan datang.. InsyaAllah.. 

Nota kepala : best gak update pakai hp ni cuma x sebest pakai pc.. :)

Hari Raya Aidil Fitri 2013 #Part 1

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Assalamualaikum.. 
Amacam kawan2 raya taun ni?? best x? dh start keja lom? atau Dh bes mood raya tu?? Huhuhu.. 
     Posing dulu sebelum beraya :D

Sebenarnya aku dh start keja dh.. Walaupun x puas raya lagi.. Tp disebabkan tuntutan kerja ku gagahkan jua.. Hahaktuii!! Sebenarnya cuti aku dh x byk.. Tggl bpe ari je lg.. Nk save utk emergency pas bersalin nanti.. Chewahhh!! InsyaAllah.. Aku hanya merancang.. Allah yg tau mne yg terbaik utk aku.. :)

So, dikesempatan ini aku nk share tentang raya aku utk tahun 2013 ni.. Huhu.. Yelah, aku ni kan jarang update.. Atleast dptlah pnuhkan entri aku nih.. Ngehngeh.. So let's straight to the point.. 

Raya taun ni raya FIRST bg aku.. 
1. First raya yg aku xde buka puasa gan family aku kt kg :(
2. First puasa n raya sbg isteri + ummi sekali :) Alhamdulillah..
3. First time buat kuih raya sorang2 *pitamss* :) #demi keluarga n suamiku..#
4. First time raya tanpa adik kesayanganku si tombam cheah hukhuk :(
5. First time raya aku cuma beli sepasang  je baju kurung ready made.. #yg tempah ada 4, hahaha#
6. First time raya aku blikan suami aku ready made je baju raya.. Selalunya aku tempah sekali gan aku.. *malas*
7. First time raya aku sampai Benut, Pontian (kg abah aku) pukul 5 lbih.. #org Melaka pun dh smpai dulu# :(
8. First time aku tgok laki aku bg mama abah dia n mak abah aku wet raya :) #tp aku xde :( #
9. First time aku cuti raya lama tp x pegi beraya #sadness part#
10. First time aku raya xde banyak gambar raya.. Sbb camerawomen aku tuh dok balik.. :(

Oklah, cukuplah setakat 10 je my FIRST raya tuh.. Nti2 me stori lagi.. Peyot pun dh start berkeroncong nih.. Baby dh lapa.. Huhu.. 

Nota kepala : lepas puasa ni aku lg cepat lapar lah.. Xtau nape.. :)

Tuesday, August 06, 2013

Cerita Ramadhan #27

Assalamualaikum..
Alhamdulillah.. Sedar x sedar dh msuk akhir Ramadhan bg 1434H pd taun ni.. Hurm.. Cepatnya mse berlalu.. Begitu juga keadaan aku.. Sedar x sedar hampir 4 bln dh usia kandungan aku.. Alhamdulillah.. Rse sungguh indah dunia.. 
Arini (semalam) utk memberi penghargaan kpd aku.. Amy bg aku sesuatu yg buat aku happy.. Alhamdulillah.. Dia blikan aku iphone 4s.. Walaupun bkn duit Amy spenuhnya tp aku x kisah sbb aku mmg dh lama nk pakai iphone 4s ni.. Dh mmg rezeki aku utk pakai yg second je.. Xpelah.. Aku bersyukur.. Condition pun ok lg.. Bkn ok je malah superb!! Amy kata dia x smpai hati nk tgok aku downgrade hp.. Lalalala... 
Xpelah, aku happy asal dia happy.. Aku ikutkan jelah.. Dh nama pun suami kan???? Hehe.. Dia suka tgok aku pakai iphone ni.. Dia kata nampak lah gaya sikit.. Sebenarnya aku mmg dh xnk beli2 hp lagi, sbb nk fokus pd baby n pantang nti.. Tp nk buat cmne.. Dh Amy kata beli je, maka aku terpaksalah meng-let-go samsung galaxy s2 aku tu.. Kebetulan plak arini (5/8/13) genap 1tahun 2bln aku pkai S2 tu.. "Dh patot jual dah.." Amy n si Sammy ckp..
Sammy tu kalau aku dtg kdai dia msti ada je ku nk bli tau.. Tu yg malas g kedai dia.. Dia msti paksa2 aku bli hp kt kdai dia.. Hahaha!! Padahal aku yg x kuat iman.. Uuweeekkk!!! Tp service kt kdai Sammy ni mmg tiptop.. Sape2 kt JB nk bli hp aku bole bawak g kedai dia.. Hehe.. Kompem korang x nyesal punya.. TRUST ME!!! 
Em.. Patot hujung2 raya ni cite psl persiapan raya, tp aku plak sibuk cite psl handphone.. Huhu.. Xpe.. Nti aku stori mori lg ea.. Dun worry.. Aku de byk stori nk story.. Kehkehkeh.. 

Till the next entry :)

Nota kepala : aku nk cite pasal raya lah..

Tuesday, July 30, 2013

Multi Level Marketing Menurut Shariah

  • INI ADALAH SALAH SATU SEBAB SAYA MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SIDE INCOME. 

    1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

    2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

    3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

    4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

    5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya,  ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju'alah. Untuk itu, syarat dan rukun jua'alah mestilah dipastikan sempurna.

    6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

    7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

    8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

    9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkonsgian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

    sumber:

Sunday, July 14, 2013

Ramadhan #5

Alhamdulillah.. 
Ramadhan kelima dah kita.. Ada yg ponteng puasa x? Harap2 xde lah yer.. Yang sakit atau uzur syar'ie tu xpelah.. Dimaafkan.. Ehehe..
Kalau diperhatikan di laman sosial terutamanya muka buku.. Rata-rata skng ni ramai dah update pasal persiapan raya kan? Yelah.. Setahun sekali kan? Sebab tu beriya nk membeli yer dak? Aku pun x terkecuali.. Cuma tahun ni aku kurang sikit eksited nak raya.. Xtau nape.. Nak kata sebab mengandung, x juga.. Ntahlah.. Mgkin baru hari kelima gaknya.. 
Aku harap masuk setengah bulan puasa nanti aku de la semangat sikit nk raya.. Sian kat hubby n baby dlm perut ni bila ummi dia x semangat.. Kuih pun x buat atau beli lagi.. 
Mgkin inilah Ramadhan yg terakhir?? 
Siapa tahu kan?? 
Semua itu ditetapkan oleh ug Maha Kuasa.. Kita sebagai hambaNya hendaklah sentiasa bersedia dlm apa jua keadaan.. Betul x?
Oklah.. Jom kita siap2 utk solat tarawikh.. Semoga mendapat lebih banyak pahala dan keberkatan dr Allah.. 
InsyaAllah.. :)

Nota kepala : berbuat baiklah kita sesama manusia atau makhluk Allah yg lain dan perbanyakkanlah amal ibadat bukan hanya di Bulan Ramadhan.. :)

Just Give A Reason - Pink

Right from the startYou were a thiefYou stole my heartAnd I your willing victimI let you see the parts of meThat weren't all that prettyAnd with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep, oh, ohThings you never say to me, oh, ohTell me that you've had enoughOf our love, our love
Just give me a reasonJust a little bit's enoughJust a second we're not broken just bentAnd we can learn to love againIt's in the starsIt's been written in the scars on our heartsWe're not broken just bentAnd we can learn to love again
I'm sorry I don't understandWhere all of this is coming fromI thought that we were fine(Oh, we had everything)Your head is running wild againMy dear we still have everythin'And it's all in your mind(Yeah, but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams, oh, ohYou used to lie so close to me, oh, ohThere's nothing more than empty sheetsBetween our love, our loveOh, our love, our love
Just give me a reason[ From: http://www.metrolyrics.com/just-give-me-a-reason-lyrics-pink.html ]Just a little bit's enoughJust a second we're not broken just bentAnd we can learn to love againI never stoppedYou're still written in the scars on my heartYou're not broken just bentAnd we can learn to love again
Oh, tear ducts and rustI'll fix it for usWe're collecting dustBut our love's enoughYou're holding it inYou're pouring a drinkNo nothing is as bad as it seemsWe'll come clean
Just give me a reasonJust a little bit's enoughJust a second we're not broken just bentAnd we can learn to love againIt's in the starsIt's been written in the scars on our heartsThat we're not broken just bentAnd we can learn to love again
Just give me a reasonJust a little bit's enoughJust a second we're not broken just bentAnd we can learn to love againIt's in the starsIt's been written in the scars on our heartsThat we're not broken just bentAnd we can learn to love again
Oh, we can learn to love againOh, we can learn to love againOh, oh, that we're not broken just bentAnd we can learn to love again

Saturday, July 13, 2013

Alhamdulillah.. 2M2W :)

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan.. Aku ingat sempena bulan baik ni nak ubah cara aku berblog.. 
Maksudnya dari segi penulisan. tapi bila aku pikir2 balik, aku kena jadi diri aku.. sebab aku rasa penggunaan perkataan "aku" tu memang agak kasar, tapi aku dah terbiasa..
 tapi aku akan cuba pelan2 nak ubah ea korang.. hope korang memahami lah..

ok.. ok.. back to basic..
apa yang 2M2W tuh? ingatt x korang aku ada cakap kat entri-entri lepas aku? chewahh!!! mcm byk plak peminat ko kan? ala.. sebenarnya aku dah PREGNANT!! a.k.a HAMIL a.k.a MENGANDUNG a.k.a... berapa banyak a.k.a daaa.. hahaaha.. sebenarnya aku dah lama nak share gan korang.. tapi aku bz sangat gan kerja hakiki aku.. jadi aku xde masa nk berblog.. ALASAN!! 

Apapun.. Alhamdulillah.. usia kandungan aku dah genap 2 BULAN 2 MINGGU atau 2 MONTH 2 WEEKS (2M2W) :) ALAHAN?? Alhamdulillah.. sepanjang aku mengandung ni aku xde alami alahan yang teruk sangat kecuali waktu petang2 time balik kerja.. memang kalau ada sape buat slack gan aku silap2 aribulan boleh kena penampor sulung aku ni tau.. haha.. apapun, syukur kerana baby kami sangat baik dan memahami umi dia yang sgt penat dgn tugasan hakiki di pejabat.. en.suami plak Alhamdulillah pun xde alamai apa2 masalah.. cuma aku skng sjak puasa ni kurang sikit nk makan terutama waktu sahur :( sian baby aku.. aku harap baby aku masih dapat cukup nutrien dari aku. sebab aku skip2 makan vitamin. bukan xnk ikut cakap doc.. tapi aku kalah. asal aku makan je mulalah nk muntah lah, mabuk lah, mual lah.. aisey.. poning.. hehe..

tapi, demi anak ku dan anugerah terhebat dari ALLAH ni, aku gagahkan juga.. terima kasih lah kepada kawan2 yg banyak support aku dan bg byk sgt pandangan utk ibu mengandung ni.. huhu..
em.. sori lah ea, aku xmasukkan gambar UPT test aku.. sbb aku malas nk up2 gambar buat masa skng ni.. mana tau nanti aku terajin ker.. huhu.. hope korang x kesahlah yer.. sometimes we have to be selective! :) tapi InsyaAllah, aku akan cuba utk update setiap perkembangan aku dan baby.. tapi aku x janji okay! aku kata InsyaAllah.. jika mendapat keizinan dari Allah dan suami ku.. Berblog pun kena mendapat redha suami sayang.. :) 

oklah, sampai sini dulu buat masa ni, aku nk g amek en.somi balik dr opis n kiteorg nk g bazaar.. haha.. dasar emak pemalas.. wweekk!! oklah, sampai kita jumpa lagi.. 

InsyaALLAH.. 


nota kepala : aku mungkin x pandai menulis, tapi aku menulis dari hati :)

Shaklee Tawar Peluang Pendapatan Lumayan

Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan

Saya terbaca artikel utusan... bertajuk 'Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan'..menarik.. so nak terima ke taknak?
..haha.. tawaran tu bukan utk saya.. tetapi kepada anda yg diluar sana... Sy tak perlu jawab lagi sbb mmg dah rasa dah ape yg tawarkan tu...dah 3tahun saya terima tawaran itu,serius bercinta dengan shaklee... dan hasil mmg manis.. cash,car convention...and the best things is you get more than what u expected..u have the opportunities to help more people.... its priceless....tiada kata secantik bahasa, tiada gambar secantik lukisan untuk menggambarkan apa yg dah saya rasa...Ahamdulillah
Ada yg pernah tanya.. betul ke you dapat income banyak tu bulan2?..hmm kadang tak tau nak jwb ape.. kalau cakap 'takbetul'... menipu la pulak sbb mmg Shaklee tak pernah fail byr bonus tiap2 bulan..setiap bulan 'kembung' maybank saya tu..... kalau cakap 'ya betul'... rasa mcm over....mcm too good to be true..mimpi jadi kenyataan..takkan kot 6 angka....hahah.. habis nak jawab ape?
Bagi saya mudah je.. ambil sahaja apa yg Shaklee tawarkan.. tak kira siapa pun anda..you can achieve your dream if you willing to work hard and step out of your comfort zone....but first, you kene fall in love dgn produk Shaklee.. okey...
Kalau tak mulakan harini. bila lagi nak rasa nikmat bercinta dengan Shaklee.... yer tak?...lagi lama anda tangguh.. lagi rugi...Jadi jangan tangguh lagi...Saya sendiri dah rugi 4tahun pertama dahulu...kerana terlalu selesa di zon selesa....well...better late than never.. now i enjoy every moment..Sekarang saya tidak lagi hidup di alam khayalan... Alhamdulillah..now i live and afford the kind of life most people only dream about...i  falling in love over and over again ..always with the same brand..Shaklee...
So you all.. wake up and make your dream come true..Go For It....pernah dengar kata2 emas berikut. "A year from now you may wish you had started today'.... You decide..
.. like I always said.. anyone can be  a milionaire



 
Puan Farhanah [Chubby Hanna]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 905705]
016-7253014| amyhanna8187@gmail.com

Shaklee Independent Distributor :)





Assalamualaikum..

Nampak gambar kat atas? hehe..
Ye.. Ye.. Shaklee tu.. Gambar tulah..
Alhamdulillah.. 

Akhirnya aku berjaya menjadi ahli Shaklee.. Aku daftar dengan suami ku di bawah seliaan kakak aku sendiri.. xpelah, sape lagi nk tolong adik beradik kan? ok2..
So, pasni kalau korang nak order supplement Shaklee ni bolehlah order dengan aku..
 aku pun baru lagi merangkak2 dalam dunia MLM dan Shaklee ni.. mana tahu ada rezki anak kan? :) InsyaALLAH.. buat masa ni aku x de blog khas lagi utk biz aku.. jadi aku ingat nak guna jelah blog aku ni.. sbb aku rasa kalau byk sgt blog aku plak yg x terurus.. hehe.. 
email pun pakai email personel je.. ok korang.. 
Selamat Membeli!

ID Shaklee : 905705
H/P : 016-7253014
Email : amyhanna8187@gmail.com

i'm feeling 22!

Taylor Swift - 22

It feels like a perfect night to dress up like hipsters
And make fun of our exes, uh uh uh uh
It feels like a perfect night for breakfast at midnight
To fall in love with strangers uh uh uh uh
Yeaaaah
We’re happy free confused and lonely at the same time
It’s miserable and magical oh yeah
Tonight’s the night when we forget about the deadlines, it’s time uh uh

I don’t know about you but im feeling 22
Everything will be alright if you keep me next to you
You don’t know about me but I bet you want to
Everything will be alright if we just keep dancing like we’re 22, 22

It seems like one of those nights
This place is too crowded too many cool kids
It seems like one of those nights
We ditch the whole scene and end up dreaming instead of sleeping
Yeaaaah
We’re happy free confused and lonely in the best way
It’s miserable and magical oh yeah
Tonight’s the night when we forget about the heartbreaks, it’s time uh uh

I don’t know about you but im feeling 22
Everything will be alright if you keep me next to you
You don’t know about me but I bet you want to
Everything will be alright if we just keep dancing like we’re 22, 22

I don’t know about you, 22, 22
It feels like one of those nights
We ditch the whole scene
It feels like one of those nights
We won’t be sleeping
It feels like one of those nights
You look like bad news I gotta have you, I gotta have you

I don’t know about you but im feeling 22
Everything will be alright if you keep me next to you
You don’t know about me but I bet you want to
Everything will be alright if we just keep dancing like we’re 22, 22

Dancing like 22, yeah, 22, yeah yeah
It feels like one of those nights
We ditch the whole scene
It feels like one of those nights
We won’t be sleeping
It feels like one of those nights
You look like bad news I gotta have you, I gotta have you



nota kepala : aku rasa aku baru 22, dan baru semalam en.suami usha aku kat opis lama.. damn! miss that moment and awesome time.. :)


!!Jom Tambah Pendapatan!!