kbba9

DUIT MODAL

Wednesday, August 21, 2013

Mungkin Aku.. Tapi Aku..

Mungkin aku x secantik dia..
Tapi aku tahu, kecantikan x kekal selamanya..
Mungkin aku x sekurus dia..
Tapi aku gemuk sbb kau minta aku temankan kau makan..
Mungkin kulitku x sehalusnya..
Tapi kulit aku kasar sbb simpan duit untuk hadiah kau..
Mungkin aku x sebaik dia..
Tapi aku x jahat nk runtuhkan rumahtangga orang..
Mungkin aku x mengghairahkan kau lagi..
Tapi aku mengandungkan anak kau..
Mungkin dia teman masa sepi..
Tapi aku setia sampai mati..
Mungkin kau seronok dengan dunia it ni..
Tapi aku sunyi sbb dh x dipeduli.. 
Mungkin kau bosan jaga aku yang sakit..
Tapi aku berjaga bila kau demam..
Mungkin kau selalu rasa sakit hati..
Tapi sekali aku sakit hati, x hilang sampai mati..
Mungkin ini yang kau mahu..
Tapi aku.. X mampu nk begitu saja berlalu..
Mungkin kau serik dengan aku..
Tapi aku.. Doa yang terbaik untuk kamu..

Andai... :(


Aku pasrah andai ini takdirnya.. 
Aku redha andai ini mahunya..
Aku sumpah hati aku benar2 terluka..
Aku gagah pertahankan semuanya..
Aku penat untuk menghadapinya..
Aku kalah andai dia memilihnya.. 
Aku berserah pada yang Maha Esa..
Kerana aku tahu dia PERANCANG yang terbaik untuk semua hambaNya.. — feeling down.

Friday, August 16, 2013

Bila mak cik cleaner baca paper..

Salam Jumaat.. 


Kekadang aku nak tegur dia..
Tapi aku takut dia kecik hati..
Dia dh hajah tau.. 
Tapi dia suka baca paper time keja..
Bukan itu yang aku pertikaikan..
Tapi tiap kali dia baca, dia akan ulas..
Tang dia ulas tu yg aku xtahan..
HAish... Makcik.. Makcik..
Jgn ulas depan aku ok???!
X suka tau.. Sbb makcik tanya saya soalan yg saya tak tau..
Sbb saya blum baca pun paper tu.. 
Sekian. Kbai

Nota kepala : aku cuma tegur je.. 

KESAN JANGKA PANJANG PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA PADA TUBUH


> Mengurangkan kadar kolestrol
 – ia sendiri tidak mengandungi kolesterol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolesterol yang tinggi 

> Mengawal kencing manis
 - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya. 

>Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut 

- anti oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas .

> Tidak meningkatkan paras kelekitan platelet dalam darah
– mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi anatara faktor punca serangan jantung.

>Tubuh lebih tahan serangan penyakit kerana 

- memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.

>Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit

 – ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.

>Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang

 – sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.

>Terhindar dari gejala alahan

– minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

> Mengelakkan risiko sakit kanser

 – minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.

> Keadaan berdengkur akan hilang

– kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.

NAK ORDER?? RM40.00
JOM SMS / WHATSAPP : 
HANNA 016-7253014

Thursday, August 15, 2013

Bila suami tuntut hadiah besday :(

Assalamualaikum..

Apa khabar semua?? em, arini dah genap seminggu aku selsema x baik2.. :( nasib baik hubby aku dah sihat sikit.. Alhamdulillah.. cuma selsema gak.. lau x aku yg bertambah sakit nanti.. apapun, Alhamdulillah.. aku masih larat nak datang kerja.. nak buat kerja dan yang paling penting nak masak *atleast untuk diri sendiri*

berbalik kepada tajuk entri aku tu.. aku ni nak ngadu share sikit.. pasal hubby aku.. tiap2 tahun aku selalu belikan dia hadiah dan x pernah miss.. tapi ntah kenapa plak.. tahun ni, tahun pertama sebagai isteri aku x blikan dia.. bukan pasal aku lupa.. tapi.. pasal dia lama sgt nak short listedkan hadiah pe yg dia nak tahun ni.. "abg tak tahu nak mintak apa" "abg rasa mcm abg dah ada semuanya" "nanti abg bgtahu" "alah, ayg kan suka suprise abg, ayg msti tahu abg nak apa.."

masalahnya tahun ni semua mood tu xde.. aku x berminat nak tanya, x berminat nak buat suprise and so on.. mungkinkah sebab aku mengandung?? atau sebab aku.... issshhh.. nauzubillah.. aku cuma rasa mcm semua yg dia nak atau baru terfikir aku dah belikan dia.. so, mcm xde lagi nk bg.. tu je.. tapi tu lah.. dia tetap nak gak.. dan akhirnya dia bgtau mse dh nak dekat raya.. nak raya ko tau tak??? RAYA!!!!

aku ni kalau nak raya mulalah kepala otak aku ligat berfikir mana nak cari wet lebih tuk baju raya, duit raya, semua serba serbi utk raya.. dah tu bila dia ckp pasal hadiah tu aku jadi marah.. :( marah sebab aku dah gunan duit hadiah tu utk persiapan aku.. iyer.. iyer.. salah aku.. tapi aku ingat dia serius xnk hadiah tu sebelum raya.. rupanya dia dah ada shortlisted tu.. dgn niat nk suprise balik kat aku.. watde... haisshh.. ameklah.. kan ko balik kena suprise sbb duit tu dh melayang ke kuih raya aku.. huhu..

em.. sayang.. sayang.. baru jap tadi dia msj aku gtau yg dia nk hadiah tu gak sebagai besday gift dia yg ke 32 tahun.. sebab dia dah bertahun impikan nk benda tuh.. apa benda ntah aku pun xtau.. dia suh aku blikan jugak!!! dan ko tau berapa harga dia?? RM2OO!!! Ohhhmakkkkkooo!!! terkezut mak baca sms dia nokss.. aku diam jap.. x reply smbil pike mana nk carik duit.. then alku ckp tggu gaji.. dia kata ok.. fuhhh!!! lega... :)

sebenarnya aku bkn xde duit sgt, cuma sejak preggy ni, aku agak berkira sikit.. lau bab makan xpe.. aku x kisah, tp lau bab benda yg lain ni aku mmg lah rasa mcm membazir je tau.. tapi dia x paham.. dia cuma kata, baby ni tanggungjawab dia termasuklah aku ni pun tanggungjawab dia.. oowwhh.. so sweetttt!!! sayang hubby!!! muahh!!! sbb tu dia beriya nk aku hadiahkan dia "benda" tu.. sbb dia kata duit aku tu dia xnk usik cuma utk besday gift dia je.. hahaha.. kekadang suwweett laki aku nih,., kekadang geram aku tgok dia.. uwweekk!!

hahaha.. tengoklah minggu depan nanti pas gaji mcm mana.. adakah dia berjaya memujuk hati aku untuk beli "benda" alah tu atau aku akan gantikan yg lain.. kuang2.. sian dia.. *seb bek dia x pnah baca blog aku* hehe.. oklah kawan2.. aku nak g tdo jap pastu nak mkan.. sambil2 carik idea mana nak dapat duit lebih.. Shaklee aku x berjalan lagi nih.. :( doakan aku yer..

oklah, till we meet at the next entry.. see u soon.. insyaAllah.. :)

nota kepala : aku bukan nak bukak pekung sendiri.. cuma nak luahkan isi hati..

Wednesday, August 14, 2013

Hari Raya Aidil Fitri 2013 #Part 2

Assalamualaikum..

Nak upload gambar raya yg x berapa nk ada.. :) mcm yg aku ckp psl ni kat entri lepas (xleh ltak link sbb pkai hp).. Yg aku xde byk gambar.. So korang tgoklah pe yg ada je ea.. Hehe..


Gambar ni paling aku suka.. Tukang amek gambar ni adalah Amy a.k.a my hubby.. Walaupun x lengkap sorang lg adik beradik aku tp oklah.. Anak2 buah penambah seri, disamping perut bulat aku tuh.. Huhu.. Tambah2 lg amek berkat keta org.. Mudah2an kami berpeluang memiliki kereta itu satu ari nanti.. InsyaAllah.. Amin.. :)

        Picca first dak tina yg muncung..

     Picca last dak tina masih muncung

Hehe.. Aku xtau n x pham nape dak tina anak sedara kesayangan aku nih xnk senyum bila aku yg amek gambar depa.. Penat mama dia n mak ngah dia buat iklan gigi.. Tp dia dok muncung masam mencuka aiihhh.. X pham akak dik!! 

Ada lagi satu gambar aku cilok dr fb angah aku.. Haha.. 

Ni gambaq depa satu keluarga.. Dak biha ni manis sungguh senyuman dia.. Geram btol aku tau..

Papepun, nilah kami sekeluarga.. Cuma taun ni xde amek gambar ramai2.. Xtau nape.. Semua mcm kelam kabut.. Huhu.. Xpelah.. InsyaAllah Raya Haji nanti bole amek gmbar ramai2 plak.. Amin..

Ok lah.. Hingga bertemu di entri akan datang.. InsyaAllah.. 

Nota kepala : best gak update pakai hp ni cuma x sebest pakai pc.. :)

Hari Raya Aidil Fitri 2013 #Part 1

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Assalamualaikum.. 
Amacam kawan2 raya taun ni?? best x? dh start keja lom? atau Dh bes mood raya tu?? Huhuhu.. 
     Posing dulu sebelum beraya :D

Sebenarnya aku dh start keja dh.. Walaupun x puas raya lagi.. Tp disebabkan tuntutan kerja ku gagahkan jua.. Hahaktuii!! Sebenarnya cuti aku dh x byk.. Tggl bpe ari je lg.. Nk save utk emergency pas bersalin nanti.. Chewahhh!! InsyaAllah.. Aku hanya merancang.. Allah yg tau mne yg terbaik utk aku.. :)

So, dikesempatan ini aku nk share tentang raya aku utk tahun 2013 ni.. Huhu.. Yelah, aku ni kan jarang update.. Atleast dptlah pnuhkan entri aku nih.. Ngehngeh.. So let's straight to the point.. 

Raya taun ni raya FIRST bg aku.. 
1. First raya yg aku xde buka puasa gan family aku kt kg :(
2. First puasa n raya sbg isteri + ummi sekali :) Alhamdulillah..
3. First time buat kuih raya sorang2 *pitamss* :) #demi keluarga n suamiku..#
4. First time raya tanpa adik kesayanganku si tombam cheah hukhuk :(
5. First time raya aku cuma beli sepasang  je baju kurung ready made.. #yg tempah ada 4, hahaha#
6. First time raya aku blikan suami aku ready made je baju raya.. Selalunya aku tempah sekali gan aku.. *malas*
7. First time raya aku sampai Benut, Pontian (kg abah aku) pukul 5 lbih.. #org Melaka pun dh smpai dulu# :(
8. First time aku tgok laki aku bg mama abah dia n mak abah aku wet raya :) #tp aku xde :( #
9. First time aku cuti raya lama tp x pegi beraya #sadness part#
10. First time aku raya xde banyak gambar raya.. Sbb camerawomen aku tuh dok balik.. :(

Oklah, cukuplah setakat 10 je my FIRST raya tuh.. Nti2 me stori lagi.. Peyot pun dh start berkeroncong nih.. Baby dh lapa.. Huhu.. 

Nota kepala : lepas puasa ni aku lg cepat lapar lah.. Xtau nape.. :)

Tuesday, August 06, 2013

Cerita Ramadhan #27

Assalamualaikum..
Alhamdulillah.. Sedar x sedar dh msuk akhir Ramadhan bg 1434H pd taun ni.. Hurm.. Cepatnya mse berlalu.. Begitu juga keadaan aku.. Sedar x sedar hampir 4 bln dh usia kandungan aku.. Alhamdulillah.. Rse sungguh indah dunia.. 
Arini (semalam) utk memberi penghargaan kpd aku.. Amy bg aku sesuatu yg buat aku happy.. Alhamdulillah.. Dia blikan aku iphone 4s.. Walaupun bkn duit Amy spenuhnya tp aku x kisah sbb aku mmg dh lama nk pakai iphone 4s ni.. Dh mmg rezeki aku utk pakai yg second je.. Xpelah.. Aku bersyukur.. Condition pun ok lg.. Bkn ok je malah superb!! Amy kata dia x smpai hati nk tgok aku downgrade hp.. Lalalala... 
Xpelah, aku happy asal dia happy.. Aku ikutkan jelah.. Dh nama pun suami kan???? Hehe.. Dia suka tgok aku pakai iphone ni.. Dia kata nampak lah gaya sikit.. Sebenarnya aku mmg dh xnk beli2 hp lagi, sbb nk fokus pd baby n pantang nti.. Tp nk buat cmne.. Dh Amy kata beli je, maka aku terpaksalah meng-let-go samsung galaxy s2 aku tu.. Kebetulan plak arini (5/8/13) genap 1tahun 2bln aku pkai S2 tu.. "Dh patot jual dah.." Amy n si Sammy ckp..
Sammy tu kalau aku dtg kdai dia msti ada je ku nk bli tau.. Tu yg malas g kedai dia.. Dia msti paksa2 aku bli hp kt kdai dia.. Hahaha!! Padahal aku yg x kuat iman.. Uuweeekkk!!! Tp service kt kdai Sammy ni mmg tiptop.. Sape2 kt JB nk bli hp aku bole bawak g kedai dia.. Hehe.. Kompem korang x nyesal punya.. TRUST ME!!! 
Em.. Patot hujung2 raya ni cite psl persiapan raya, tp aku plak sibuk cite psl handphone.. Huhu.. Xpe.. Nti aku stori mori lg ea.. Dun worry.. Aku de byk stori nk story.. Kehkehkeh.. 

Till the next entry :)

Nota kepala : aku nk cite pasal raya lah..

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING