kbba9

Wednesday, January 09, 2013

Review : Official Photographer (OP)



*entri ini mungkin panjang ^-^ *


Assalamualaikum..

Sedar x sedar rupenya dah  1 bulan 11 hari aku jadi permaisuri isteri kpd suami termusyuk tercinta Amy *cintalah sangat,haha* dan sampai arini aku x review apa2 psl wedding aku tuh! mcm la ko retis kan.. ok, aku nk jalan lurus jek, dah xmo dah nk melalut2 lagi.. kang sampai 1 tahun 11 bulan plak aku x review2.. huhu..
mana nak start ek??

ekceli Official Photographer (OP) aku ni aku pilih hasil uji kaji selidik aku kat FB.. 
Yolah, zaman skng kn sumer benda ada kt fb tuh! Sampai suar dlm mak jemah
 pun korang nk jual tgok kan?? Haha.. jangan gelak kuat sangat, kang tanggal rambut gigi palsu ko tuh..

setelah berhari2, minggu, berganti bulan tahun je yg x masuk aku akhirnya dengan terpaksa rela hati utk memilih diorg ni sbg OP utk majlis kiteorg :) seumur idup aku, ni lah keputusan paling berat yg aku buat! selain nak kawen. yelah, gambar2 ni lah yg nk jadikan kenangan. yg aku dan Amy nak cite kat anak cucu cicit cocot kiteorg *inshaALLAH* so, haruslah, buat n pike yg terbaik.. ye dakk?? kalau setakat cincai bonsai boncai bek aku suh adik aku je pakai kamera kompak dia.. haha! sian adik aku.. 
OP yg aku pilih tu memang buat aku superb teruja tengok hasil kerja gambar yang diorang hasilkan.. ntah kenapa masa aku tgok gambar2 kat FB theyolls aku rse cam tertarik+tertolak+terkinja+eksited gile babi khinzir sgt2.. aku terus pm/sms call mintak quotation tanpa bgtau kt Amy ekceli aku x ingat sape call sape,haha mse tu aku cm kompiden giler nk mek diorg tau.. *bape byk giler daa* padahal aku x bgtau Amy lagi.. sebab aku tau dia percayakan aku *wajiblah kan*
alahai, bile aku dh dpt pakej dr diorg aku rse mcm frust banyak sikit ar, sbb bajet aku x ckup mse tu *damn* aku gtau Amy aku nk carik OP len, tpi dia ckp, "sabar sayang, semuanya Allah akan permudahkan syg" 
so, aku truskan lah niat aku tu.. cuma keep silent dr OP tu.. sbb tengah gigih kumpul duit kalau dah jodoh tu, memang xleh nk dipisahkan, mcm aku gan Amy lah.. kuikui.. mcm2 OP aku crik, sumer xde bg first touch aka sentuhan pertama gitew kt aku.. ada je yg x berkenan mse tu. finally, kiteorg decide gak nk amek OP tu.. maka, bermulalah episod mencari duit siang malam antara aku n Amy.. ni semua gara2 nk nampak kevavom on my wedding album.. *fedulik hape aku,wedding aku kan* 
FYI, OP yg aku call tu plak suara dia macho sedap n sgt profesional n very komited nk bg servis kt kteorg, walaupun xpnh kenal, maka tercairlah hatiku utk meneruskan niat aku tuh.. apa punya ayat aku taip ni, lantaklah!


So, korang nak tau sape OP yg aku hired tuk majlis bahagia aku tuh?? Ni haa...


*click for info*


Dan ni lah orang yang entertain aku dari mula aku dia call dia mintak quotation sampailah habis majlis kiteorg.. Namanya Fahmy Noor, orangnya encem *silalah ngorat*, putih, mcm cino cina uolls, kurus mcm lakiku gak *sigh*, peramah, suka senyum tapi AWASS!! Sangat SERIUS bila bekerja.. ofkoslah kan, waktu kerja kan??

Ha.. camne?? Encem x?? Anak dua dah oitt.. *apakah?*

yang ni plak, orangnya encem, kelakar dan memiliki senyumannya manis :) pun dah kawen dan ada anak sorang *xde motip*
 Syed Abdillah


so, ni hasil daripada air buah tangan Fahmy dan Syed Abdillah

 Outdoor Lepas nikah *stim mata laki iolls, aww!!*


Fahmy kata aku pengantin senget! *sampai ati.."(*


Outdoor photoshoot *cover penat*


Kat jeti 


*berdua bersatu <3 winkk!!*

sebenarnya, byk lagi gambar yg diorg amek, tp antara byk2 gambar yg si Fahmy ni amek, ada satu je yg aku mmg taksub gile dan aku rse cre dia snap tu sangat amazing.. LOL.. dah lama aku teringin nk amek gambar cmni.. Tapi, xde sape yg sudi amekkan.. finally, dapat gak aku pose cmnih! lalala.. *geli plak aku baca ayat aku nih!*

 Waiting for u LOL!

amacam?? cun ke comot?? ada byk lg gambar2 dlm dvd tuh, tapi yg aku letak kat entri ni sumer aku amek dari fb Tazbay Studio.. sbb aku malas tahap gaban nak upload gambar drpd dvd yg Fahmy bg aku tu.. huhu.. xpelah, dari xde kan? Atleast korang dapat gak tgok.. tapi, kalau mood aku rajin, aku update lagi ea gambar majlis aku tu.. hope korang sabar ekk *macam lah ko tu retis*

Okla, pada sesapa yg rasa nak cuba menggunakan perkhidmatan Tazbay Studio ni, korang bolehlah add atau like fanpage FB diorang utk dapatkan info yer.. diorg sgtlah friendly dan seyes korang tak kan menyesal kalau korang deal gan diorg.. sumpah! :) lgpun diorg sumer ni dh pro..diorg ada 7-8org team.. aku tak ingat berapa tapi, lau korang segan, korang bolehlah kol si Fahmy ni, dia baikk.. eh?? x masal.. lupa nk gtau, selain dr amek gmbar kawen, diorg pun ada amek gambor tuk pregnancy photoshoot, majlis aqiqah, enggagement, konvo.. senang citer korang bayor je, diorg amek lah gambor korang! tu pun x reti2 ker?? :) so, lau dah terliur tergugat tgok gambor selekeh cun aku laki bin tu x reti2 nk dok tepon depa.. haha.. ni details aku bg..

FANPAGE FB : TAZBAYSTUDIO


H/P :- Fahmy  016-7700248
             Kamal  012-7092353 
           Shazni  012-3471719
WEBSITE :  http://www.tazbay.my

EMAIL : Tazbay Studio :- crew@tazbay.my
       Fahmy :- fahmy@tazbay.my
skng ni pun diorg tengah buat promo sempena tahun baru 2013, apa kata korang terjah FB diorang.. mana lah tau korang berkenan ke.. especially pada B2B or M2B sekelian.. ni lah masa korang nak abadikan saat2 indah bersama dengan yg tersayang sementara masih hidup promo.. ye dak.. *tolong promote je :)*
*klik utk tumbesaran*
promo ni sampai 15 January 2013 je yer.. so cepat2 grab!! berbaloi uolls..

**psstt : kalau korang nak dapat diskaun, korang cakaplah nama aku (farhana suardi) kompen dpat murah lagik!! *cabott*

Ok, lah.. till next entry, tq for reading!


Nota kepala : aku budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.. kalau suka like. x suka, xsoh like.. kuikui.. tq!

!!Jom Tambah Pendapatan!!