kbba9

! Raya Sale !

Friday, January 18, 2013

Selamat Hari Lahir Abah | 55 Tahun

*entri ini sedikit sedey "(


Assalamualaikum..

arini 18/01/2013 dan sekarang waktu menunjukka 4.45ptg di pejabat..
aku masih lagi menahan air mata ni dari terus berjurai.. *padahal dh meleleh keluar "(*
ntah kenapa, sejak kawen, aku semakin cepat sentap tersentuh apatah lagi yg melibatkan keluarga..
keluarga itu lebih kepada org yg paling aku syg (walaupun aku tak tunjuk)..
Orang yang selalu x sama pendapat dgn aku..
tapi.. orang yg paling aku RINDU lepas aku kawen..
orang yg paling aku nak PELUK tiap kali aku "jatuh"..

A.B.A.H.

arini hari kelahiran abah..
yang ke-55 tahun..
tiap tahun *sejak 6 tahun* aku sambut hari ni..
xpernah TIDAK..
dari hadiah paling murah mcm baju, beg duit, sampailah yg paling mahal henpon Nokia Xpress Music 5310 *masa tu*
abah tetap happy, tetap suka..
sebabnya dia abah aku.. dia tau kemampuan anak dia..

tiap kali date ni..
aku akan sms abah.. wish besday kat abah..
walaupun aku tinggal sedinding serumah dgn abah..
tapi aku anta gak msj bile dah smpai opis..
sebab aku MALU..
tapi abah tetap balas..
walaupun setakat "terima kasih"

arini.. abah TAK BALAS..
satu mesej abah pun xde..
dari pagi aku tunggu..
abah marah ker??
abah merajuk ker??
abah mesti ingat aku tak sayang abah..

uda sayang abah..
uda nak bg abah kek..
uda nak bg abah hadiah macam selalu..
walaupun kecik.. tapi UDA NAK..

Abah..
uda mintak maaf abah..
uda dah ada suami..
suami uda xnk balik..
uda xleh wat apa..
abah kata kena taat..
abah kata jangan melawan..

uda ikut je cakap abah..
sama mcm uda kecik dulu..
sama mcm uda bujang dulu..
uda xkn melawan..

apapun, UDA SAYANG ABAH..
uda harap abah sehat..
doa uda utk abah dikejauhan..
semoga abah terus sihat..
kuat dan terus tabah..
bertahan untuk PERTAHANKAN kami..
bertahan untuk ZURIAT kami..
Ya ALLAH..
panjangkanlah umur abah ku..
SUARDI BIN JASMIN
Amin.. :(


Nota Kepala : hanya Allah tau mcm mana perasaan uda skng ni.. harap abah pun paham.. :)



Murah Hati Derma Susu

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, masih lagi dapat menghirup udara segar yang dikurniakan Allah.. syukur lah kan.. hurm, arini aku ada sesuatu nak share korang pasal seseorang yg berhati mulia..
pagi tadi masa aku tgok MHI, aku dengar berita pasal ibu susuan, terus aku fokus kat TV3 tuh.. tup tup aku tgok orang yang baik hati n berhati mulia tu ada dlm bloglist aku.. org tu ialah Cute Mum.. macam x sangka je! sbb aku ni silent reader kat blog dia tuh! seyes.. sangat teruja.. terus terpike, kalau aku dah ada anak nanti, mampu tak aku nak buat macam tu.. apapun aku rasa syukur sangat niat murni dia tu dapat meringankan beban mereka yg memerlukan.. Ya Allah, ko permudahkanlah hidup kak Uyun.. dan FYI pagi2 sampai opis aku terus pergi Caltex utk dapatkan paper Metro untuk baca lanjut tentang kak Uyun.. seyes aku sangat teruja.. teruja untuk memiliki anak dan memberikan susu.. tapi, belum rezeki aku lagi.. xpelah, aku bersabar.. mungkin ada hikmah yg Allah nk bg kat aku.. mcm kak Uyun, mcm2 masalah dia hadapi kat opis dia taun lepas, skng Allah bg dia rahmat utk ada susu banyak dan dermakan pada yg memerlukan.. ALLAHUAKBAR!! tulah kuasa Allah yg kite tak tahu kan? ok, kalau korang nk tgok blog kak Uyun aka Cute Mum, korang search je mesti jumpa.. sebab kak Uyun ni kire blogger tegar jugak.. hehe.. apapun, kite doakan yg baik2 utk dia dan keluarga barunya.. jangan pula kite lupa doakan utk diri kita n org yg kita syg yer?? sama2 lah kite berusaha untuk jadi yg lebih baik di tahun 2013 ini..

Baju Biru : CUTE MUM

Nak tau lebih lanjut?? baca SINI korang pun boleh jengok blog dia kat SINI

Sumber gambar dari CUTE MUM

Nota Kepala : aku harap satu hari nanti aku akan dapat beri sumbangan kepada insan-insan yg memerlukan.. In Sha Allah :)

!!Jom Tambah Pendapatan!!