kbba9

! Ramadan / Raya Sale !

Friday, February 01, 2013

WeLcOmE FeBrUaRy!! :)

Assalamualaikum..

hype all.. 
cepat betul masa berlalu, rasa macam baru semalam sambut new year, tuptup dah tiba bulan February!!
yup, its FEBRUARY dear!!! 
sangat cepat masa berlalu 

okey!! cepatttt sangat rasanya... :(

so, perasaan untuk bersenang lenang terpaksa dikurangkan.. 
YUP!! sbb dah nak masuk usia baru, jadi, semuanya harus difikirkan secara serius dan matang.. apapun kemungkinan boleh berlaku, yang penting kita kena matang dan bersedia.. :)

dan untuk first day of February, aku lambat.. punch card aku pagi tadi pukul 8.44am, HUH!! "lambat lagi" bisik hati aku.. yup, seperti ari2 sebelum ini, kehidupan sebagai seorang isteri, suami adalah keutamaan, walau apa skalipun keadaanya, kita x boleh mengatasi suami, seorang yg telah dipilih ALLAH utk membimbing kita.. "takpela, bialah, aku lambat asalkan aku dapat turun dan pergi bersama-sama dengan suamiku" pujuk hati kecilku.. sob sob sob

ok, straight to the point.. sebenarnya yg aku nak share arini adalah tentang bulan FEBRUARY ni.. ramai yg kata bulan cinta, x kurang hebatnya kata bulan kasih sayang.. yeke?? abis bulan JUN, JULAI, MEI OKT bla bla bla tu sume nak buat apa ekk?? x leh lah ko nak berkasih sayang gan org yg ko sayang?? gitew.. tu yg kadang2 aku x paham gan mentaliti orang kita ni.. benda yg kecik akan jadi RACUN dalam hidup korang sbb kn otak sempit tu..
 
apakata kita jadikan setiap bulan adalah bulan kasih sayang, bukan setiap bulan, malah setiap hari dear!! aku ulangi, SETIAP HARI adalah HARI KASIH SAYANG!!! 
mcm aku gan Amy lorrrhh!!! *pitam*

yelah, dalam setaun, xkn ko nak sambut bulan FEB je kan?? dah kenapa?? byk lg bulan lain, maknanya ko boleh la sambut tiap2 bulan.. sape suh korang setkan kat otak minda korang yg korang mmg nak sambut hari kasih sayang tu utk satu bulan je?! yer dak?? atau korang xnk kekalkan kasih sayang tu.. mesti nak kan?? kan?? kan??
tapi, tu utk aku lah, utk org lain aku tak taulah, just pendapat aku.. 

cuma kalau aku asal je tiba bulan FEB ni aku super duper teruja aka eksited giler vavi sbb aku akan lihat setiap inci perubahan dalam hidup aku.. yeaahh!!!
bukan sahaja dari segi rupa paras yg semakin hari semakin berubah dan badan yg makin chubby, tapi sebab aku dah masuk fasa DEWASA.. *bunyi cengkerik*
bukan aku kata aku x dewasa lah dik non.. cuma aku dilahirkan dlm bulan feb, bulan yg korang kata bulan kasih sayang tuh.. now umur aku dah nak masuk 16 26 tahun.. lagi 13HARI jer lagi.. x ke dah masuk fasa org DEWASA tuh!! tu pun xtau ker?? haha..
namun, syukur Alhamdulillah, sbb ALLAH masih bg aku ruang dan peluang utk menkmati bulan ksih sayang ni selama hampir 26 tahun ini.. dan selama itu aku dapat merasai perlbagai nikmat yg diberikan..
nak tau nikmat apa??  

nikmat CINTA, 
nikmat RINDU,
nikmat BERKASIH SAYANG..

SUNGGUH NIKMAT!!!!

apapun, aku suka bile tengok korang yg dah couple tu celebrate bulan kasih sayang ni dengan cara yang betul.. apa kata kalau korang (lelaki) gunakan duit korang yg korang berangan nak bg bear besar dan bunga kat kekasih gelap hati korang tu, dengan cara menggantikannya dengan cincin belah rotan! CINCIN EMAS okey!!! x main lah silver2.. korang p umah mak bapak gugurl tu and cakap yg korang nk pinang diorang! abes cite.. xpayah bazir2 sangat.. nanti dah kawen, banyak lagi nak pakai duit ooiiittt!!!

bukan ker kalau macam tu CINTA korang akan lebih INDAH?? tu je cara nk elakkan drpd perkara2 yg x elok.. lagi2 jenis yg dah couple lama tuh! *terasa mak!!* lagipun, kompem awek2 korang akan lebih sayang kat korang tau!!! mak bapak diorang kompem suspect RESPECT kat korang sbb korang GENTLEMAN!! *pitam* so, apa tunggu lagi?? dah gaji kan?? g lah kedai emas, ah wat ke, ah beng ke, janji beli EMAS!! Jangan plak ko g beli NOMBOR EKOR atau utang ALONG!!! kena hempuk gan aku kang!! haha.

apapun, aku harap korang pandai2lah buat keputusan yer.. pada aku, bukan salah St. Valentine tu buat hari kekasih, atau omputih bg2 hadiah kat aweks n balaks diorg, tapi sebab mentaliti kita yg suka n cepat sangat ikut budaya diorang.. padahal, bukan salah bulan FEB atau sesapa yg lahir pada 14 FEBRUARY sbb dapat hadiah.. *jangan jeles* tapi, kita, yer.. KITA!!! Oleh itu, apa kata kite semua amek pendekatan yg mudah, tanamkan dalam diri kita bahawa, bulan FEB adalah sekadar bulan, dan kasih sayang itu harus disemai, bukan sahaja utk keluarga, suami, isteri dan rakan, tetapi utk haiwan dan orang yg ada disekeliling kita.. hormati mereka, jaga perasaan mereka itu sudah meyakinkan mereka bahawa kamu sayang akan mereka :)


ibarat kata pepatah, "jangan dibakar kelambu hanya kerana seekor nyamuk" atau 
"kerana nila setitik, rosak susu sebelanga" 
so, anda semua yg baca ni boleh faham kan??
kalau x paham buat2 paham okey!!
haha..

see u all for the next entry! :)

nota kepala : xtau pe motip sebenarnya nk buat entry ni.. :)

!!Jom Tambah Pendapatan!!