kbba9

DUIT MODAL

Thursday, August 15, 2013

Bila suami tuntut hadiah besday :(

Assalamualaikum..

Apa khabar semua?? em, arini dah genap seminggu aku selsema x baik2.. :( nasib baik hubby aku dah sihat sikit.. Alhamdulillah.. cuma selsema gak.. lau x aku yg bertambah sakit nanti.. apapun, Alhamdulillah.. aku masih larat nak datang kerja.. nak buat kerja dan yang paling penting nak masak *atleast untuk diri sendiri*

berbalik kepada tajuk entri aku tu.. aku ni nak ngadu share sikit.. pasal hubby aku.. tiap2 tahun aku selalu belikan dia hadiah dan x pernah miss.. tapi ntah kenapa plak.. tahun ni, tahun pertama sebagai isteri aku x blikan dia.. bukan pasal aku lupa.. tapi.. pasal dia lama sgt nak short listedkan hadiah pe yg dia nak tahun ni.. "abg tak tahu nak mintak apa" "abg rasa mcm abg dah ada semuanya" "nanti abg bgtahu" "alah, ayg kan suka suprise abg, ayg msti tahu abg nak apa.."

masalahnya tahun ni semua mood tu xde.. aku x berminat nak tanya, x berminat nak buat suprise and so on.. mungkinkah sebab aku mengandung?? atau sebab aku.... issshhh.. nauzubillah.. aku cuma rasa mcm semua yg dia nak atau baru terfikir aku dah belikan dia.. so, mcm xde lagi nk bg.. tu je.. tapi tu lah.. dia tetap nak gak.. dan akhirnya dia bgtau mse dh nak dekat raya.. nak raya ko tau tak??? RAYA!!!!

aku ni kalau nak raya mulalah kepala otak aku ligat berfikir mana nak cari wet lebih tuk baju raya, duit raya, semua serba serbi utk raya.. dah tu bila dia ckp pasal hadiah tu aku jadi marah.. :( marah sebab aku dah gunan duit hadiah tu utk persiapan aku.. iyer.. iyer.. salah aku.. tapi aku ingat dia serius xnk hadiah tu sebelum raya.. rupanya dia dah ada shortlisted tu.. dgn niat nk suprise balik kat aku.. watde... haisshh.. ameklah.. kan ko balik kena suprise sbb duit tu dh melayang ke kuih raya aku.. huhu..

em.. sayang.. sayang.. baru jap tadi dia msj aku gtau yg dia nk hadiah tu gak sebagai besday gift dia yg ke 32 tahun.. sebab dia dah bertahun impikan nk benda tuh.. apa benda ntah aku pun xtau.. dia suh aku blikan jugak!!! dan ko tau berapa harga dia?? RM2OO!!! Ohhhmakkkkkooo!!! terkezut mak baca sms dia nokss.. aku diam jap.. x reply smbil pike mana nk carik duit.. then alku ckp tggu gaji.. dia kata ok.. fuhhh!!! lega... :)

sebenarnya aku bkn xde duit sgt, cuma sejak preggy ni, aku agak berkira sikit.. lau bab makan xpe.. aku x kisah, tp lau bab benda yg lain ni aku mmg lah rasa mcm membazir je tau.. tapi dia x paham.. dia cuma kata, baby ni tanggungjawab dia termasuklah aku ni pun tanggungjawab dia.. oowwhh.. so sweetttt!!! sayang hubby!!! muahh!!! sbb tu dia beriya nk aku hadiahkan dia "benda" tu.. sbb dia kata duit aku tu dia xnk usik cuma utk besday gift dia je.. hahaha.. kekadang suwweett laki aku nih,., kekadang geram aku tgok dia.. uwweekk!!

hahaha.. tengoklah minggu depan nanti pas gaji mcm mana.. adakah dia berjaya memujuk hati aku untuk beli "benda" alah tu atau aku akan gantikan yg lain.. kuang2.. sian dia.. *seb bek dia x pnah baca blog aku* hehe.. oklah kawan2.. aku nak g tdo jap pastu nak mkan.. sambil2 carik idea mana nak dapat duit lebih.. Shaklee aku x berjalan lagi nih.. :( doakan aku yer..

oklah, till we meet at the next entry.. see u soon.. insyaAllah.. :)

nota kepala : aku bukan nak bukak pekung sendiri.. cuma nak luahkan isi hati..

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING