kbba9

! Raya Sale !

Thursday, August 21, 2014

JJCM : Putu Bambu Sedap

Putu bambu?? Nape ek dia bagi nama kuih ni putu bambu? Aku pun xtahu dan aku nak tahu jugak. Cuma malas nak siasat. Hahahahaha..

Okey. Tak kelakar.

Sebenarnya aku xdelah suka sangat makan putu bambu ni, tapi since orang ramai selalu belikan aku, selalu ehh.. (Masa aku kerja pejabat lama laaahh) aku jd gian tau tak. 

Ntah nape aku pun xtahu. Aku punya gian sampai setiap kali diorg g Batu Pahat, diorg mesti beli/bagi aku dua polistrin. Satu polistrin ada 6batang, harga plak rm3.00 satu polistrin. Okeylah tu kan?

Rasa?
Mestilah sedap. Sungguh! Tak tipu. Sebab apa aku ckp sedap? Sebab pada aku setiap kuih yg sedap tu dia akan kekal lembut walaupun dh sejuk atau berjam-jam dibiar (bertutup) tak diusik. Yg paling penting kalau yg jenis berkelapa mcm putu bambu ni mestilah kena pandai dan pastikan kelapa x basi. Haaaa.. Amacam?? 



Rupa mmg x berapa nak ada lah kan.. Tapi rasa... Gulp!! Telan air liur lah korang.. Hahahahaha.. Kalau korang nak tahu, aku beli putu bambu ni masa aku g taklimat NextGen ePerolehan kat Kolej Universiti Tun Hussien Onn pagi td.. Driver ajak singgah, kiteorg apalagi.. Borong lah.. Hehe.. Xdelah borong sangat pun beli utk keluarga je.. Sebab murah kan.. 

Apapun, kalau korang ada pegi Batu Pahat korang boleh lah carik dan singgah beli putu bambu ni yer.. Aku jamin korang akan puas hati punya. Sbb aku bli pukul 1lbih td dan aku baru makan ni pukul 7mlm. Rasa? Masih sedap dan lembut!! Kelapa x basi dan masih segar bugar!!! Cewahhh!! 

Jom dapatkan putu bambu keluaran bumiputera berkualiti tinggi ni.. Hehehe..

Jangan tanya aku lokasi sbb lupa nak amek gambar td.. No. Hp aku boleh cuba dapatkan.. Sbb opismate aku dok area situ. In Shaa Allah.

**ini iklan tak berbayar yer kengkawan**

P/s : aku update pakai iphone je ni. Sorry lau gambar x memuaskan hati korang. Hehehe..

Rehat Kejap

Assalamualaikum W.B.T

amboi.. tajuk tu kan.. macam nak pegi mana je ekk?? xdelah, sebenarnya aku nak maklumkan korang yang aku nak rehat kejap dari update blog ni.. eh? eh? iyer.. aku tahulah yg aku ni x selalu update jugak kat sini kan? tapi sekurang2nya aku usaha tau.. aku nak fokus sekarang pada new things yang aku buat..
nak tahu apa?? 
haa... aku sekrang ni dah jadi AGEN SAH JAMU SUSUK DARA (JSD). alaaa.. JSD.. xkan x kenal kooott.. produk hot tu untuk hubungan suami isteri.. tapi bukanlah maksudnya yg x kahwin tu xleh pakai kan.. boleh2.. semua boleh dik nonn.. nak gan xnak jer lah.. hihihi.. 
okay, memandangkan aku banyak sgt blog (banyakkk tuu...) yg x berupdate, so aku pilih salah satu blog aku yg mmg x aktif utk jual produk JSD aku. korang lau nak tengok ker, servey ke leh lah g tgok blog aku tau! ala, harga murah2 je.. janji korang happy.. korang g je SINI dan tengoklah apa yg patut.. tapi kalau aku x sempat update korang boleh pm aku kat fb biz aku.. Arsyad FamesShoppe aku belum terfikir nak tukar nama ke tak. tgok lah nanti kalau aku leh tukar and rajin aku tukar lah yer.. huhu..
apapaun aku harap sgt sokongan korang kat aku ni.. yerlah, bukan mudah nak carik duit besarkan anak ni.. semua kena usaha 2, malah 100kali ganda dari kita zaman bujang tau.. memang penat, tapi bila tengok anak depan mata, hilang semua penat yg ada.. Alhamdulillah, Allah bg aku rasa nikmat ni, walaupun kadang aku rasa aku tak kuat nak hadapinya. 
okeylah, xnk cite sedih.. nak happy2 je.. so, jadia sesapa yg rasa ada kekurangan dalam rumahtangga tu kita nak perbaiki boleh lah cuba produk JSD ni. saya x jamin ia akan membantu anda 100%, tapi sekurang2nya anda mencuba untuk memperbaiki keadaan kan? dari anda x berbuat apa2 kan?? sesiapa yg berminat boleh carik saya di SINI yer atau wassap 016-7253014. saya x akan angkat call sbb saya masih bekerja tetap dan tanggungjawab saya lebih besar jika hanya mahu jawab satu panggilan yg hanya ingin bertanya produk. sebarang sms dan wassap akan dibalas segera, InshaAllah.
okey. jumpa lagi di lain entri. Assalamualaikum W.B.T.

25Syawal 1435H
5.30PETANG
KHAMIS

!!Jom Tambah Pendapatan!!