kbba9

Thursday, August 28, 2014

Luahan Hati Aku

Nak Komen Sikit.

ada orang kata keja gomen ni KAYA, SENANG, UNTUNG.
aku kata ALHAMDULILLAH.

KOMEN AKU :
korang yg keja tu yg masih harap keja gomen tolonglah bersyukur dgn keja yg korang ada skng.(Kalau keja lah kan).
kalau korang x keja, apsal x reti2 nk carik keja? nak makan tido makan tido je mak bapak tanggung?
apa guna ijazah bagai tu? (aku dulu mohon x lepas2, sbb xpandai xlayak tu x dpat)

ada orang kata keja gomen CERAH MASA DEPAN
aku kata ALHAMDULILLAH

KOMEN AKU :
laaa.. rabun ke korang sampai gelap perjalanan hidup korang tu?
ke korang xnk usaha?
punyalah macam2 kemudahan sekarang ada. berniaga lah. percayalah aku jamin masa depan korang lagi cerah.
ni tak, suruh jual nasi lemak depan rumah malu, jual burger malu. semua malu. dahtu mana tak gelap masa depan ko? masadepan pun malu2 nk cerahkan hidup ko.

KESIMPULAN :
ko keja gomen ke keja sendiri ke yg penting ko keja dan usaha utk ko dan keluarga ko (yg dah kawen lah)
xpyh nak ckp ala... x best keja ni nak keja gomen. nti dh keja gomen suruh buat itu ini xnk. kata aku ada ijazah lah master lah mana layak buat keja kerani. so?? motip ko nk keja gomen psl apa? nk pencen? nak bonus sebulan? alahai!!!

* baca je nak komen, komen atas risiko anda sendiri
** kalau yg terasa aku mintak maaf awal2 xde kena mengena gan korang
*** aku tension scroll news feed baca status org sedih x dpt keja gomen, pdhal bila ajak biz kata x pandai. haisshhh.. dasar
**** kalau ada mood aku sambung lain.. haahhaha..

!!Jom Tambah Pendapatan!!