kbba9

Monday, September 15, 2014

SEMUA DAH KENA "BLOCK" . okey, fine.

Assalamualaikum.. 

Lama x update bukan maksud dah lupa blog picisan aku ni. tapi aku busy sikit akhir2 ni. emm.. xpelah, janji aku ada masa je aku akan update kat sini. sebenarnya memang banyak benda aku nak share. tapi kengkadang aku kena fikirkan buruk baiknya dulu baru publish. kalau ikut hati je MATI.

okay. back to the topic.

emm.. sekarang semua media sosial kat opis kau ni dah kena block. xtahulah menda yg sakit hati sangat gan pegawai Teknologi Maklumat (TM) tu. masalahnya benda yg boleh menjana duit macam 8share tu pun kena block.. walaweiii.. yang aku pelik tu kan.. keajp boleh kejap tak boleh.. aku jadi bengang lah.. pasalnya aku punya line DIGI ni dah lah x kuat tarik kat tingkat 11 ni. internet plak mcm siput.. psssfftt!! tension! bila mood nk update je mulalah diorg tu nak block la apa lah.. yg aku geram tu ramai je yg memang dari pagi tak buat kerja tau! huh!~

aku tau lah sejak pekeliling keluar pasal xleh buat bisnes online pakai pc opis tu semua benda diorg nk block. hello! kalau korang rasa kiteorg ni x buat kerja langsung tu lain lah. haaiishhh.. pening lah! aku terpaksa cari telco lain supaya aku boleh online biz aku kat HP aku nih.. memacam nk pike tau. 

apapun, kalau diorg rasa tu tindakan yg baik, baguslah. jangan diorg block sesetengah tempat je. sbb aku dapat tahu ada sesetengah tempat x kena block tau.. x adil lah mcm tu kan? lau nk block block lah semua. baru adil. hurrmm.. xpelah, pasni aku pakai hp aku jer nak buat running bisnes aku tu. senang sikit.

so, korang kena stay tuned jelah tunggu update seterusnya daripada aku.. hahaha.. apapun, yg baik tu mesti ada sebabnya walaupun bukan utk kita. tapi yg buruk tu x semestinya x baik atau tak bagus utk kita tau. cuma kita kena perlu pandai menilai je. okey kengkawan? be happy always!

terima kasih sebab sudi baca!

!!Jom Tambah Pendapatan!!