kbba9

DUIT MODAL

Monday, October 06, 2014

Salam AidilAdha dan Hadiah Lil A

Assalamualaikum ..
Rasanya belum terlewat untuk aku dan kami sekeluarga ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha 1435H kepada semua umat Islam dan pembaca blog picisan aku ni .. hehehe.. kami beraya kat JB je , x balik kampung .. sebab Mr.A xnak balik .. sob .. sob .. semalam sempatlah aku selfie dengan anak bujang aku . si Amyrul Arsyad ni atau my Lil A . Ada yang tanya , nape xde gambar Mr.A sekali ? jawapannya .. biarlah rahsia .. haha .. 

sebenarnya takde rahsia sangat lah .. Lil A sekarang ni kuat merajuk . yelah sejak nak jadi abang .. ooppsss !!! sikit2 nak kena peluk dan menangis je , lagi2 kalau nak tukar pampers dan baju . Ya ALLAH .. macam nak meroyan je aku dengan dia ni tau .. tapi aku sabar jelah , makin aku sabar makin kuat dia nagis , last2 terpaksa dukung dalam keadaan dia bogel dulu .. hahaha.. so, sejak seminggu dua ni aku dapat detect , macam mana nak buat dia berhenti menangis . SELFIE ! tu je cara yang paling mujarab setakat ini .. huh ! anak-anak .. macam-macam ragam , si bapak lain , anak plak lain ragamnya .. huhu .. 

masa ni dia baru berhenti menangis tau !

semalam gak kami tiga beranak jalan-jalan cari makan dan cuci-cuci mata .. cuci je sebab duit pun x berapa nak ada .. hehe .. oklah kan , sebab dapat masa kualiti bersama keluarga .. bukan senang tau nak dapat masa - masa macam ni . tu yang kami manfaatkan sebaiknya .. 

so , pas makan semua aku dan Mr.A pun terus bawak Lil A pergi jalan - jalan kat Skudai Parade . macam dah lama x pergi . kat sini , xde apa yg best pun . cumanya ada D.I.Y  je yang menarik .. huhu .. memandangkan xde barang yang nak beli ( padahal banyak ) , aku pun mulakan lah sesi menge"pow" Mr.A .. aku mintak dia belikan Lil A mainan since si kenit ni xde mainan sejak lahir lagi .. mainan yang gigit2 tu dia dah x layan dah .. booolayannn kata dia .. hahaha .. so, Mr.A belikan lah dia mainan kat D.I.Y tu , namanya Funny Zoo .. Murah je , RM 10.90 je.. huhu ..

 
kemain eksited dia tau !

masa ni dia dah tepuk-tepuk x sabar nak main 

masa nak amek gambar ni dia marah dan tepuk-tepuk kotak tu suruh bukak cepat . hahahaha .. abis blurr gambar .. tapi, bila dah bukak .. hurrmmm ... x sampai sepuluh minit pun dia main ngan mainan tu .. Arsyad oh Arsyad .. pening kepala ummi .. eh , korang abaikan jelah katil kami yang tak bercadar dan bersepah tu .. al-maklumlah , mood malas sekarang nih .. kihkih ..

budak sekarang ni , mainan macam tu mana dia nak . tapi aku memang x ajar anak aku main dengan gajet . kadang-kadang je. sebab kau lebih suka aku yang jadi puppet pada anak aku . biarlah orang kata aku hilang akal ke , macam budak2 ke , janji aku bahagia buat tu semua utk anak aku . lain orang kan lain cara didik anak .. so , no harm lah kalau ada sesapa nak bagitau do's and dont's pada kita tentang cara nak didik dan besarkan anak . apa yang kita perlu buat , adalah be a good listener . tu je .. okey ? sebab x semua orang punya pendapat yang sama . apapun , aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang . so korang pun patut bersyukur yer .. 

terima kasih sudi baca :)



DOA HARI INI #1





!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING