kbba9

! Raya Sale !

Monday, January 05, 2015

BisnesKu, RezekiKu : Farhana Mom's Shoppe

Bisnes Ku , Rezeki Ku

Ini lah yang aku buat sejak belum kenal dengan Mr. A aku , belajar meniaga . Dari offline ke online seller .. Dari jual baju , tudung dan memacam lagi lah .. Dari kena tipu dan pelbagai lagi cabaran lain .. Tak apalah , ini dugaan da rezeki dari Allah .. Aku terima dengan hati yang terbuka , In Shaa Allah , Allah akan balas .. So , arini aku nak share apa yang aku buat sejak tahun 2008 lagi ..

1. Jual Tudung dan Baju
- Masa ni (2008-2009) aku x tahu apa kebaikan blog ni , yang aku tahu aku ada blog , tapi aku xtahu guna .. hahaha .. Sengal kan ?? Laku juga masa tu , kena plak zaman tudung awning baru nak naik .. Patu aku stop sejak aku aku rugi semua nak bayar ansur , last-last x bayar langsung ! Hampeh!

2. Dropshipper
- Masa ni (2009-2010) aku jual macam-macam . Senang kata apa orang jual aku jual gak .. Untung tu oklah .. Tapi aku x fokus pun , banyak memain je .. Aku dah ada blog , tapi aku masih x gunakan blog aku sebaiknya .. #shthjlks 

3. Online Seller
- Masa ni (Akhir 2010-2012) aku fokus pada blog dan VCO Treenea .. Tapi ntah kenapa aku jadi x semangat nak jual VCO tu sebab stok susah sangat nak dapat masa tu , sebab cepat SOLD OUT . Aku plak modal x banyak . Tapi , aku dah nampak hasil aku fokus dan bersungguh-sungguh . Alhamdulillah .. Lepas dari tu aku rehat sebab nak fokus kahwin .. Lalalala ...

4. Fulltime Online Seller
- 2013 - sekarang aku dah boleh dikategorikan sebagai FULLTIME ONLINE SELLER .. Sebabnya aku kalau boleh nak elakkan untuk jumpa customer .. Yelah , aku ni jenis x sabar dan banyak cakap .. Kang kalau tunggu lama aku tension pastu kalau dah jumpa lama pulak boraknya , marah plak Mr. A aku nanti .. Tapi , aku masih jugak cuba kalau ada customer nak Cash On Delivery (C.O.D) In Shaa Allah .. Yelah , Customer Is Always Right katanya .. Huhu ..

So , sekarang ada banyak juga barang yang aku jual , tapi aku lebih fokus pada barang yang aku ada kat tangan jelah .. Kalau yang aku kena order biasanya aku akan bagitahu pelanggan aku awal-awal .. Terpulang lah kalau diorang nak tunggu atau tak .. Kalau diorang nak tunggu , Alhamdulillah .. Rezeki anak-anak aku lah .. Kalau x tu , rezeki juga sebab atleast ada orang tanyalah kan .. Hehehe ..

Antara barangan/produk yang aku jual :

1. Catalyst

2. Alhaddad Marketing Products



3. Jamu Susuk Dara

4. Qaseh Gold

5. OneXox

6. Shaklee


So , kalau korang berminat nak beli atau nak jadi agen atau nak jadi ahli boleh je contact aku kat sini yer :

SMS/WHATSAPP : 016-7253014


p/s : sebenarnya , banyak lagi produk/barangan yang aku jual. Cumanya aku tak ingat lah buat masa ini ... Hehehe.. Nanti aku update lagi ea di lain masa .. 






No comments:

!!Jom Tambah Pendapatan!!