kbba9

Thursday, April 02, 2015

Biskut Lidah Kucing a.k.a Rainbow Cookies

Korang pernah makan biskut lidah kucing atau Rainbow Cookies ? Aku x pernah makan biskut ni walaupun dah lama giler dia masuk pasaran .. Kesiankan ? Tapi , aritu aku dengan Mr. A pergi makan dekat Plaza Larkin , kebetulan tengah gaji , aku pow lah Mr. A suruh belikan aku satu .. huhuhu ..

Sedap ke ??

Komen aku ..

Oklah pada kau tak ada lah sedap sangat dan tak de lah aku kata tak sedap , 
so far pada aku boleh telan lah rasa dia , x manis sangat x tawar sangat .. Harga untuk saiz kecik macam ni RM 8.00 - RM 10.00 oklah kot .. ( aku dah lupa harga dia , sorry ! ) kalau nak harap orang macam aku ni nak buat memang tak lah ..

sebelum dibuka



selepas dibuka

yang masih jadi tanda tanya pada aku sampai hari ini , kenapa biskut ni dinamakan dengan nama Lidah Kucing ?? kalau Rainbow Cookies tu oklah sebab dia warna warni  .. Adakah disebabkan rupa atau tekstur dia menyerupai lidah kucing ?? tapi lidah kucing bukan satu warna je ke ?? * sila tanya diri sendiri dan jawab *

emm .. komen aku lagi tentang biskut ni ?? so far , anak aku pun suka makan gak .. jadi kalau korang rasa nak cuba boleh lah google mana - mana seller yang jual .. aku tak jual sebab aku tak buat , pada aku benda ni nak buat leceh * baca MALAS * bhahaha .. kalau korang rajin , pergi tanya Mr. Google , google resipi dan buat yer ! jangan jadimalas macam aku , nak sedap semua main beli jer ! 

 okbai !


"Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL. Pengawal peribadi yang paling waspada DIAM. Bahasa yang paling manis SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK."

No comments:

!!Jom Tambah Pendapatan!!