kbba9

Tuesday, April 07, 2015

Bujang sudah ..

Alahai ... 
Melting sungguh aku tengok anak bujang aku ni .. * puji diri sendiri * hurmm , kejap je masa berlalu , bulan ni dia dah masuk 1 tahun 2 bulan , actually kalau bulan Islam dah genap dah setahun dua bulan tu .. rasa macam semalam aku baru tengok dia dalam wad NICU .. hurmm .. Alhamdulillah , aku dapat merasa semua ini .. Syukur Ya Allah ..


sekarang ni kalau aku nak suruh dia amek gambar dan guna handphone aku memang tak lah dia nak tengok bila kau panggil , ikut mood dia lah .. kadang dia toleh , kadang dia buat muka .. Kebiasaannya dia buat muka lah tak pun dia pandang tempat lain .. alahai , sabar jelah .. tapi , kalau dengan babah dia pun kadang camtu gak ,kadang dia okay .. hurmm ..


aku suruh dia senyum , dia boleh kerut kan dahi dia plak .. kata kawan aku dia jadi gitu sebab dia nak beritahu yang dia jeles dengan adik dia yang kat dalam perut tu .. yelah , dia tahu dia nak jadi abang kan ?? tapi aku xde beza - beza kan anak - anak aku pun .. :(




susah betul dia nak senyum sekarang ! dah bagi selfie sendiri pun masih tak nak tengok kamera dan senyum .. hurm .. Arsyad ... Arsyad ... Ummi sayang Arsyad tau ! jangan lah cepat besar sangat , siapa nak tidur peluk Ummi nanti ? uhukuhuk ..

Beli 3 Percuma 1

Apa dia beli 3 percuma 1 ?? 
macam best je ?? memang best lah korang , aku beli 3 barang dapat percuma 1 barang , lagi - lagi tengah GST ni kan .. huhuhu .. kalau korang nak tahu , ari ahad tu aku pergi Petronas nak keluarkan duit , dahtu teringatkan si bujang Arsyad tu aku pun beli lah susu Dutch Lady kotak ni untuk dia .. Niat di hati memang nak beli 3 kotak untuk kami sekeluarga termasuk Mr. A .. tak tahu plak ada promosi yang Petronas tengah buat , yelah nak cepat kan ?

Masa nak bayar tu , aku nampak cashier tu masukkan air kotak aku dan satu plastik dalam beg plastik aku .. bila aku tnegok rupanya snack pouch .. FREE katanya .. iyelah tu .. aku pun x pasti lah pouch tu FREE atau pun sekadar nak menutup mata customer bagi isu GST ni kan ..
isu yang paling hangat abad ini .. hohoohoh ..


korang rasa comel ke tak snack pouch ni ?? 
pada aku , comel jugak lah , sebab warna coklat dan ada logo Dutch Lady gitu .. Okaylah tu kan , boleh lah buat letak duit ke , letak passport ke dan yang paling penting korang boleh letak jajan sebab nama pun snack pouch kan .. cun ahh tu .. hehe .. so , sesiapa yang nak gak snack pouch tu leh lelaju pergi Petronas yang berdekatan yer .. mak jemah xde jual eh dik nonnn .. jangan dok wassap mak jemah plak suh jual , kalau dapat harga borong nak jugak jemah jual nih .. hehe .. 

oklah , nanti sambung citer lain eh ? terima kasih sudi baca ! kbai

!!Jom Tambah Pendapatan!!