kbba9

! Ramadan / Raya Sale !

Saturday, May 09, 2015

#Throwback : Anak Babah Sangat !!

Masa Arsyad baby , dia memang bambam sangat ! Bila pergi kedai makan kan , dia sangat behave , sampai orang semua puji . Geram dengan bambam dia , yelah masa tu , Arsyad fully breastfeed lagi .. Jadi agak mustahil lah dia nak jadi susut masa tu .. Mau tak nya , apa yang Ummi dia makan , dia pun dapat sama khasiatnya .. 

Apa yang aku paling suka masa dia baby dan belum pandai duduk adalah aku dapat makan dengan tenang ! Berbanding sekarang .. Hahahaha .. Yelah , sebab dia baby kan ? So , ragam tu memang x banyak lah .. Tapi , Alhamdulillah .. Anak Ummi membesar dengan sihat walaupun dah x minum susu Ummi .. 

Alhamdulillah .. Syukur padamu Ya Allah ..

Kemain bulat mata Arsyad yer nak !


Tak menahan tengok Hero-Hero aku ni !


nota kaki : sekarang Arsyad dah setahun lebih , dah jadi abang .. dah pandai amek hati aku dan Mr. A .. paling aku suka , dia pandai buat aku cair bila aku tengah marah .. sayang anak Ummi ! Semoga Arsyad membesar jadi anak yang berjaya dunia akhirat yer sayang .. Allahumma Amminn .. 

RINDU

Bila ia bertamu pasti menggamit rasa sendu.
Rindu pada siapa?
Manusia kah?
Tuhan kah?

Tapi, 

Adakah Tuhan mu merindukan mu?
Aadakah Allah merindui ku?
PASTI. Sebab itu aku dan kamu diuji..
Allah rindu rintihan aku..
Allah rindu doa rayuan aku..
Allah rindu ruku' n sujudku..

Allahu...

Dia yg lebih tahu hatiku..
Dia yg lebih tahu jiwaku..
Dia yg lebih tahu kehendakku..
Dia yg lebih tahu keperluanku..
Apa mahu ku?
Apa mahu mu?
Apa mahu kau?
Apa mahu dia?

Dunia..

Membawa lari rinduku..
Membawa lari kasihku..
Membawa lari sayangku..
Jauh...

Rindu..

Sesekali ia bertamu, sesekali jiwa diruntun, dicarik.
Namun ia masih kosong, sepi, tidak bernyawa.
Tidak ketahuan rindu pada siapakah atau apakah.
Yang ada cuma jiwa nan sekeping yang kosong.
Yang mungkin rapuh dengan janji manis duniawi.
Yang mungkin rebah bila sampai masanya nanti.
Semua hanya kerana ....
RINDU

*Aku terlalu rindu pada arwah emak . Al-fatihah buat arwah emak Nor Aini Binti Sahat*

!!Jom Tambah Pendapatan!!