kbba9

DUIT MODAL

Wednesday, July 15, 2015

The Siblings : #Day 2 - Mengantok Sangat

6.7.2015
Isnin

Pagi :
Hari kedua aku bekerja dan anak - anak di rumah Acik (pengasuh) .. Everything was okay and smooth .. Anak - anak bangun pagi macam biasa , aku dan suami pun okay masih boleh handle all the situation pagi - pagi .. Rasa aku macam dah boleh "masuk" dengan keadaan sekarang .. Yelah , dulu seorang je , sekarang dua anak tu ..

Petang :
Balik kerja aku ajak Mr. A pergi bazaar dekat dengan pejabat .. Sebab kami dah tak tahu nak makan apa kat kedai .. Jadi , bila sampai Bazaar Stadium Larkin tu , aku dan Mr. A decide nak beli Nasi Lemak Kukus dan kuih muih untuk Arsyad ..
So , lepas bungkus makanan di baazar kami bergegas ke rumah pengasuh. Anak - anak aku dah ready tunggu aku dan Mr. A .. 

Akhmal seperti biasalah , setiap kali aku datang nak ambil diorang mesti dia tidur .. Akhmal memang anak yang baik , tak pernah susahkan aku dan pengasuh .. 
Arsyad ?? Hurm ... Terlompat sana trlompat sini .. Hehehe .. Dia excited setiap kali aku datang ambil dia , sejak dari dia 8 bulan lagi , memang begitu lah dia .. Hehehe .. Anak - anak .. Masuk je dalam kereta , aku baringkan Akhmal dulu barulah aku pegang si Arsyad .. Aku pelawa dia kuih kegemaran dia , tapi dia seakan tidak berminat .. Hurmm .. Pelik ! Aku pun tak adalah nak paksa - paksa dia kan , dah budak tak nak makan tak kan aku nak paksa lak .. 

Tak sampai 5 minit , aku toleh anak aku si Arsyad dah tidur ! Ya ALLAH , mudahnya dia tidur .. Aku jangka dia mesti penat sangat bermain dengan kawan dia masa di rumah pengasuh .. Anak - anak .. Yang sebenarnya aku pun penat dan mengantok sangat .. Aku peluk dia , cium - cium dia , bau masam peluh dia lah yang buat aku selalu rindu pada dia .. Walaupun dia selalu buat aku sedih dan menangis kerana "kepandaian" dia .. Syukur , Allah bagi pinjamkan nikmat ini pada aku dan Mr. A ..

Arsyad tidur daripada dari dalam kereta sampai lah ke rumah .. Dia bangun untuk minum susu je , lepas tu sambung tidur balik .. Lega aku , dapatlah rehat sikit malam tu dan habiskan quality time dengan Mr. A .. Bukan senang nak dapat moment tu , lagi - lagi dah anak dua orang ni ..

Till Next Entry ...

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING