kbba9

Monday, July 20, 2015

The Siblings : #Day 3 - Ummi dan Tudung Baru

** yang baru baca blog aku , boleh baca dari Day 1 & Day 2

7.7.2015
Selasa

Pagi : 
Anak - anak tidur lena sampaikan aku tukar pampers dan baju masih tak sedar - sedar , lagi - lagi si Akhmal .. Arsyad bangun , tapi mamai -mamai lagi .. Masuk kereta mata dah segar sikit , tapi masih mengantok lah .. Ntah , kesan semalamnya agaknya .. Bagusnya , kalau adik tidur si abang berjaga aku boleh bagi perhatian pada si abang , begitu juga sebaliknya .. Aku tak nak anak - anak aku rasa tersisih atau terasing dengan aku .. Sebab aku tak nak diorang ingat aku ni pilih kasih ke apa .. SUNGGUH TAK ADA PILIH KASIH !! 

lena sungguh si Akhmal ni ..

Hehe .. Bila si adik tidur , senang lah Ummi dan Arsyad nak selfie .. Aku pakai tudung baru keluaran dari blogger yang awesome kak Neena Anuar , murah je tudung ni setanding dengan kualiti kainnya .. korang tengoklah betapa selesanya aku memakainya kan ? Almaklumlah , ibu beranak dua ni kan , kenalah sentiasa ringkas dan kemas .. Huhuhuhu..


si abang yang masih mamai ..

Ummi tetap ajak wefie gaks !

Petang :
Aku ambil anak - anak macam biasa di rumah pengasuh . Arsyad paling gembira lah kan sebab seharian kena tinggal . Akhmal , macam biasa , tidur jelah .. Apa yang dia tahu di usia begitu , tidur jelah .. Hehehe .. Naik kereta je aku terus ajak Arsyad ambil gambar , kali ni aku minta Mr. A yang tolong ambilkan gambar .. Yelah , kalau asyik selfie je gambar x dapat full face .. Hahaha .. sebelum balik , akak office aku make over sikit tudung aku ni , dia suruh aku lipat tepi supaya nampak lebih kemas .. Bila kau belek gambar ni , aku rasa macam tu juga .. Tapi , bila tengok cermin aku rasa muka aku bulat giler ! bhahhaha ..

tak nak lepas dengan putingnya ..

boleh pula dia buat muka macam tu ..

manja sangat dia ni !

Hari berlalu begitu pantas sehinggakan aku rasakan bahawa masa untuk bersama anak - anak aku terlalu sedikit .. Begitulah lumrah dan naluri seorang ibu , yang ingin membantu suami dalam urusan perbelanjaan rumahtangga dan membesarkan juga mendidik anak - anak menjadi insan yang berguna .. Semoga dengan pengorbanan aku yang tidak seberapa ini , aku harapkan mendapat keberkatan dan tempiasnya kepada anak - anak aku .. Hanya Allah yang menilai keikhlasan aku sama ada benar - benar berbaloi atau tidak .. Aminnn ..

Terima kasih sudi baca ..

!!Jom Tambah Pendapatan!!