kbba9

DUIT MODAL

Tuesday, January 31, 2017

DAY 27 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gadget Saya

Image result for iphone 5 s
gambar google

Hai korang ! 

Fuhh ! Cabaran yang ke 27 ni agak sukar sedikit , yelah , sebab KakNa memang tak terfikir nak minta suami ambilkan gamabr hp KakNa dan whatsapp kat KakNa . So , that it is ! Ambil jelah gamabr google . So , atleast korang tahu . Memang ni lah hp KakNa , iphone 5s warna silver . KakNa beli HP ni dekat kedai Switch di AEON Bukit Indah, Johor Bahru dengan harga RM1,299 . Masa ni diorang nak buat clearance sale sebab Iphone 6 baru masuk pasaran kan . So far , pakai Iphone ni memang buat kerja KakNa lebih mudah memandangkan KakNa dah biasa pakai iphone sebelum ni . Bukan kata android tak bagus , tapi dalam sesetengah perkara iphone is better . Tapi , untuk android KakNa prefer Sony . So , harap tak ada yang kecam KakNa yer . KakNa tak ada nak expose pun kat orang , yang KakNa ada iphone . Kalau boleh tak nak orang tahu KakNa pakai iphone tau ! 

Apapun , HP apa yang kit apakai , gunalah sebaik mungkin . Jangan kerana kecanggihan teknologi , kita semakin mundur budi bahasa . Semoga dengan ada teknologi ni , hubungan silaturrahim antara kita masih berpanjangan dan berkekalan . In shaa Allah .

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Monday, January 30, 2017

DAY 26 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Perangai Manusia Yang Tak Disukai

Assalamualaikum semua !

Okay , cabaran hari ke 26 ni KakNa suka , sebab KakNa nak mereka semua tahu yang KakNa tak hipokrit .

Perangai manusia yang tak disukai :

1. Keluar tandas tak flush dan cuci tangan
- dahlah keluar tandas tak flush , cuci tangan pun tak , lepas tu pegang tombol plak .. eeeeiiiiyaaakkk ! pengotor tau ! kat office KakNa ada yang jenis macam tu , muka kemain bermake up tapi ...

2. Makan berbunyi
- sangat pengotor . bunyi chup chap chup chap dalam mulut tu macam orang setahun tak makan ! gelojoh !

3. Pengacau Rumah Tangga Orang
- selalunya perempuan yang belum kahwin lah , tapi ada jugak isteri orang yang gatal nak kacau suami orang . ooppss !

4. Lambat bangun pagi
- KakNa ni bukan orang yang morning person pun , tapi pada KakNa bila KakNa nak bangun , KakNa tak suka orang kejut KakNa . Sebab KakNa tak nak emosi KakNa terganggu bila orang kejut .

Emm .. Kalau ikutkan banyak lagi tang KakNa nak senaraikan . Tapi cukuplah buat masa ni . Nanti KakNa buat post lain yer .

Okay dearies . Thanks for reading !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger






Sunday, January 29, 2017

DAY 25 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gambar 3 Tahun Lalu & Kini

  
Rasanya ni macam gambar 4 5 tahun lepas je , hahahaha . Sebab gambar 3 tahun lepas semua agak tak menarik dan tak sempurna . Malu nak kongsi dengan followers . Hehe . Kurus tak KakNa masa ni ? 😝


Ni gambar KakNa paling latest dengan anak kedua KakNa . Gemuknya lahaii . 😪

Jangan kecam eh ? KakNa memang dah gemuk tau ! Bayangkan daripada 58kg selarang dah 98kg , ooomaaiigaaaddd ! 😱

Korang plak ?

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Saturday, January 28, 2017

DAY 24 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - 3 Warna Kegemaran

Hai korang .

Hari ni task kita adalah Warna Kegemaran . Hurm , bercakap mengenai warna kegemaran , KakNa tak ada spesific warna yang KakNa minat , sebab selalunya bila cantik , tak kira warna apa , KakNa suka . Tapi KakNa boleh beritahu warna yang memang menjadi asas dalam pilihan pakaian KakNa .

Baju :
1. Hitam
- Lebih yakin dan berani
2. Merah
- Bila rasa mahu menjadi perhatian
3. Hijau ( Emerald Green / Turqoise )
- Bila ada dalam majlis keramaian atau majlis keagamaan

Tudung :
1. Kelabu 
- Nampak muda
2. Peach
- Nampak manja
3. Biru Gelap
- Nampak feminin

So , inilah warna - warna dalam kehidupan KakNa . So , senang kan ? 

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Friday, January 27, 2017

DAY 23 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - List Cerita Seram Kegemaran

Hai semua !

Tengah buat apa tu ? Tengah kemas - kemas nak balik kampung ke ? Hehehe . Okay , hari ini cabaran seterusnya iaitu List Cerita Seram . Sebenarnya KakNa bukanlah peminat cerita seram , tapi masa zaman bercinta dulu , En . Suami suka sangat ajak tengok cerita seram . Padahal dia pun tka berapa nak berani , kahkahkah ! ( gelak jahat ) So , ada banyak lah jugak cerita seram yang KakNa pernah tengok dengan En. suami .

So , nah ! Semua tak tersusun dan maaf tak ada gambar sebab masa nak ingat tajuk filem pun terpaksa google . So , bila dah tengok gamabr mulalah terbayang - bayang .Eeeeiii .. Seram .. Korang pernah tengok ke semua ni ?

1. Pontianak Harum Sundal Malam
2. Mantra
3. Cermin ( Tengok dengan Angah )
4. Susuk
5. Jangan Pandang Belakang
6. Khurafat
7. Susuk
8. Ngankung
9. Niyang Rapik
10. Jangan Pandang Belakang Congkak

Sejak KakNa kahwin , memang dah tak ada masa nak tengok wayang berdua . Lagipun sejak bersalin anak pertama , KakNa memang serik nak tengok cerita hantu atau cerita seram . Boleh naik bulu roma tau ! Masa tulis ni pun bulu roma KakNa dah naik ni , mujur En. Suami ada teman ni ha , kalau tak , memang tak sampai habis entry ni .

Okaylah , ni jelah untuk cabaran hari ini . Korang punya macam mana ?

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

Thursday, January 26, 2017

DAY 22 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Bila Start Berblogging ?



Assalamualaikum w.b.t

Mesti korang tertunggu - tunggu post bagi cabaran KakNa yang ni kan ? 
Ha , rugilah korang kalau korang baru tengok blog KakNa . Hahaha .

Okay okay . Kita terus pada cabaran hari ini . Cabaran hari ini adalah " Bila Start Berblogging " ?
Nak tahu jawapannya ?
Senyum dulu .
.
Ala tak senyum pun .
.
😊
Ha , macam ni lah . Baru lah betul follower KakNa . Eh , yeke KakNa ada follower ? 
Kahkahkahkahkah ( gelak jahat )

Okaylah , sebenarnya untuk pengetahuan korang . KakNa ni dulu tak pandai berblog - blog ni . Semuanya berpunca daripada budak praktikal kat office KakNa dulu . Diorang suka baca blog dan diorang ada blog . ( Sekarang dah tak aktif dah ) 
Diorang lah yang ajar KakNa macam mana nak buat blog ni bagai . 

Kisahnya , diorang suka dengar cerita ( baca masalah ) kisah cinta KakNa . So , diorang cakap kalau KakNa buat blog , boleh lah kongsikan dengan orang lain . Hehe . Iya , sebab dah terlalu banyak cerita , KakNa tak tulis pun semua ( baca malas ) hahahaha .

Hari pertama KakNa buat blog dan email untuk blog ni adalah pada 01.04.2011 . Tapi post pertama KakNa adalah pada 02.04.2011 . Email KakNa guna adalah amyhanna8187@gmail.com dibuat sempena nama KakNa dan tunang KakNa ( sekarang dah jadi suami lah ) dan Alhamdulillah , inilah satu - satunya email paling lama KakNa guna dan paling aktif . Bayangkan , dah 6 tahun rupanya blog KakNa ni . 

Dulu nama blog KakNa ialah Chubby Hanna (amysyghana.blogspot.my) . Sebelum nama Chubby Hanna , KakNa rasa tak ada nama lain . Tapi hujung tahun 2016 , setelah hampir 5 tahun menggunakan nama Chubby Hanna tu , KakNa tukar lah nama blog KakNa tu dengan nama KakNa Journey ni . Sebenarnya KakNa nak viralkan nama #KakNaJourney sebab nak branding . Yelah KakNa kan buat bisnes part time jua Dianz Vitamin . Ofkoslah KakNa nak orang kenal KakNa . Tapi , tulah , masa hujung tahun , KakNa sangat sibuk dan tak ada masa nak brandingkan nama #KakNaJourney tu .

So , in shaa Allah tahun 2017 ni , KakNa nak brandingkan nama #KakNaJourney ni sampai semua kenal dan naik rating blog KakNa . Aaminn . Semoga Allah perkenankan doa KakNa . Tahun ni juga tahun ke 6 KakNa so , mungkin KakNa nak buat contest ke , tengok macam mana nanti yer .

Apapun , tak kira berapa lama kita dalam dunia blogging ni , di harap tujuan kita sama iaitu nak menaikkan taraf blogger kita dan bukan untuk memcah belahkan sesama kita . Semoga suatu hari nanti kita juga boleh dapat income yang banyak dalam dunia blogger ini . 

Jumpa lagi semua !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger 

Wednesday, January 25, 2017

DAY 21 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Makanan Kegemaran Selain Makanan Melayu

Hai semua !

Kejap je dah masuk Cabaran Hari Ke - 21 kan ? So , rasanya ada yang KakNa belum lawat blog korang lagi tak ? Boleh drop komen yer !

Okay , hari ni , KakNa nak share Makanan Kegemaran Selain Makanan Melayu . Apa dia agaknya ek ?

1. Pizza
2. Chicken Chop
3. Spagetthi ( Bolognese / Carbonara )
4. Fries
5. Meatballs

Apalagi ek ? Biasa 5 benda ni jelah yang KakNa order kalau pergi kedai western . Gambar ? Memang jarang ambil gambar kalau pergi kedai western sebab selalu pergi dengan anak - anak , makanan sampai je terus diterkam diorang . Tapi , ada juga yang sempat ambil , boleh tengok kat IG dan Facebook KakNa yer . 

Korang pulak suka makan apa ? Sama macam KakNa jugak ke ? Jangan lupa sharing yer !

Jumpa lagi next entry !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Tuesday, January 24, 2017

DAY 20 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Tempat Yang Ingin Dilawati

Assalamualaikum semua .

Okay , cabaran hari ini adalah ' Tempat yang Ingin Dilawati '

Kalau ikutkan hati KakNa memang lah banyak tempat yang nak dilawati , tapi semua memerlukan wang kan ? So , KakNa pun kena lah ukur baju di badan sendiri . In shaa ALLAH , jika Allah perkenankan dapatlah KakNa pergi ke temapt - tempat ini semua . Lagi baik dapat bawa keluarga bersama kan ?

So , ni KakNa kongsi lokasi yang masuk dalam wishlist KakNa :

Malaysia :
1. Pulau Pinang
2. Perak
3. Kundasang , Sabah
4. Kucing , Sarawak

Indonesia
1. Bali
2. Jogjakarta
3. Medan
4. Acheh

Negara - Negara Lain :
1. Thailand
2. Bangkok
3. Korea
4. Jepun
5. Hongkong
6. Australia
7. Sydney

The most wanted place to go is MAKKAH and MADINAH . In shaa Allah .


#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Monday, January 23, 2017

Emm :(

 

2017
Aku dah berjanji pada diri, kerja kerana Ilahi. Biar Allah yang menilai. Demi bersuap-suap makanan untuk anak. 
Aku mungkin tak sempurna, tapi itu tak bermaksud kau harus menghukum ku. 
Letak dirimu di tempat ku. 
Kerana aku selalu meletak diriku di tempatmu, oleh itu aku masih bertahan di situ.
😎
#KakNaBebel

DAY 19 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Tulisan Jawi

Assalamualaikum w.b.t.

Cabaran hari ini adalah tentang tulisan jawi . Hehehe . KakNa punya tulisan tak ada lah cantik sangat , tapi KakNa cuba jugaklah . 

So , macam mana ? Okay tak ? ^_^



"AKU ADALAH TULISAN YANG DIBUNUH OLEH BANGSAKU SENDIRI"

KakNa
Isnin 
23.01.2017


#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Sunday, January 22, 2017

DAY 18: 31 Days Challenge By JDT Blogger - Kenangan Manis

Hai !

Masih tertunggu - tunggu post KakNa ke ? hehe . Perasan lebih je KakNa ni tau .

Okaylah , semalam kan kita dah cerita yang masam , kelat , pahit dan maung semua kan ? So , untuk cabaran hari ini , KakNa nak kongsikan Kenangan Manis yang berlaku sepanjang 29 tahun KakNa hidup ( tetiba rasa tua :( ) 
Tapi , KakNa rumuskan jelah eh ? Tak larat nak cerita semua . Yelah , kalau nak cerita semua 1001 amalm pun belum tentu habis tau . hehe .

Okay , sila jangan muntah tau ! 

1. Tawaran kerja .
- Masa ni Allah je yang tahu betapa gembiranya hati KakNa bila diberitahu mendapat tawaran bekerja menjadi kerani di pejabat kerajaan . Ya ALLAH , masa ni usia KakNa baru 19 tahun , yer , 10 tahun lepas . Terima tawaran pun sebab masa tu dah gatal nak kahwin , so fikir nak kumpul duit jelah . hahahaha. 

2. Dapat hadiah bunga masa umur 21 tahun
- Masa ni Mr. Clerk a.k.a En. Suami bagi bunga ros 3 kuntum . Tau tak kenapa ia menjadi kenangan yang sangat indah ? Sebab masa kecik - kecik dulu KakNa suka baca novel Ahadiat Akashah tu , dalam novel tu , kalau lelaki bagi bunga 3 kuntum maknanya dia suka kita . So , confirm masa tu Mr. Clerk suka KakNa ! Tapi KakNa jual mahal lagi . Hahahaha.

3. Bila dilamar untuk menjadi isteri
- Allah , nak gugur jantung masa tu . Alhamdulillah , KakNa tak nak ingat yang pahit , apapun , kami dah hampir 5 tahun bersama sebagai suami isteri , doakan KakNa dan suami bahagia bersama  anak - anak sehingga ke akhir hayat . 

4. Bila adik buat suprise kek dan coklat ketika hari lahir ke 29
- Terima kasihlah adikku . Memang terharu sangat masa tu ! Dia tahu akak dia ni tak suka sangat kek tapi dia tetap belikan dan yang paling penting , dia order dari Labuan tau ! Love you damn much my chubby adik !

5. Bila setiap kali dapat pegang anak selepas melahirkan .
- Alhamdulillah . Alhhuakhbar ! Hanya Allah yang tahu perasaan ini , syukur diberi peluang untuk merasai saat - saat yang indah ini , walaupun dengan keadaan yang tiada seorang wanita pun inginkan . Memegang , memeluk anak malah menyusukan anak selepas melahirkan boleh menghilangkan segala kesakitan yang ditanggung oleh si ibu selama dia mengandungkan dan berjuang melahirkan anak . Oleh itu , para anak , hargailah ibu kamu selagi mereka masih bernyawa . Al - Fatihah untuk Almarhumah Arwah Mak KakNa , Puan Nor Aini Binti Sahat .

6. Bila dapat makan makanan yang disukai . #KakNaDanMakananBerpisahTiada
- Hahaha . Ini memang akan jadi kenangan seumur hidup tau ! KakNa kalau dapat makanan yang diidam , lebih - lebih lagi yang orang belanja lah kan , jangan pelik kalau KakNa boleh ingat tekstur dan rasa makanan tu sampai sekarang ( tetiba ngencess plak ) . Aooiiiyaiii ! Kata Mr. Clerk KakNa , lepas makan nagis sebab badan tak kurus - kurus , hahahahaha . Macam hashtag kat atas tu , #KakNaDanMakananBerpisahTiada atau #KakNaSukaMakan

So , macam mana ? Best tak kenangan manis KakNa ni ?

Tak best ? Tak pelah , janji best pada KakNa . Ada KakNa kesah ? Hahahahah !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Saturday, January 21, 2017

DAY 17 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Kenangan Pahit

Assalamualaikum semua .

Hai , bertemu lagi dalam cabaran bersama JDT Blogger . Tajuk cabaran kita pada hari ini adalah 'Kenangan Pahit' .

Emm , bercerita mengenai kenangan pahit ini , KakNa sebenarnya tak berapa suka nak ingat . Sebab pada KakNa kenangan pahit ni sebnarnya tak perlu nak simpan lama - lama atau nak difikirkan sangat . Kalau boleh memang nak dilupakan terus lah .

Tapi , demi cabaran bersama JDT Blogger ni , KakNa rasa KakNa nak kongsi dengan semua pembaca KakNa lah .

Sebenarnya pengalaman atau kenangan pahit KakNa dalam hidup yang paling menyedihkan adalah apabila diberitahu oleh doktor yang KakNa diminta untuk menjalani emergency ceaserian ketika anak pertama . Pada ketika itu , hanya Allah sahaja yang tahu bertapa sedihnya dan luluhnya hati KakNa . Allahuakhbar !

Semua sedia maklum kan , bahawa ibu - ibu yang bersalin ceaser ni selalu mendapat kecaman teruk daripada para netizen . Apalah salah kami , bukan kami minta , tapi kerana kecetekan ilmu yang kami ada , kami selalu dikecam . Kadang - kadang jika ilmu penuh di dada pun , siapa kita untuk melawan perancangan Yang Maha Esa ? 

Ibu yang dilapah ni , biasanya akan murung , resah gelisah malah boleh juga kena sakit meroyan ! Nauzubillahiminzalik ! Ya Allah , kau lindungilah aku dan kaum ibu yang terpaksa ceaser ini . 

Tekanan yang KakNa tanggung atau mungkin ibu - ibu lain juga mengambil masa yang agak lama untuk sembuh , lebih - lebih lagi bila KakNa dua kali bersalin ceaser dan tidak berpantang dengan baik . Emmm ..

Sebab tu KakNa cemburu dengan mereka yang bersalin normal dan selalu dengan bangga memuat naik status mereka " Finally , baby boy / girl ! Bersalin normal , mujur tak kena bedah ! " Allahu . Selang seminggu , status mereka pula " Tak tahan panas lah , minum sikit je ABC ni buat hilang dahaga " Pheeeww ! 

Ruginya mereka kan ? Dapat bersalin normal , tanpa jahitan , ada tu yang dijaga rapi oleh mertua dan mak kandung sendiri , hanya tinggal urus diri dan tunggu untuk di urut sahaja . Tapi , mereka tak hargai pun . KakNa ni , sampai sekarang batuk kuat sikit sakit kat perut dan rahim ni . Allah , semoga kelahiran akan datang KakNa diberi peluang untuk bersalin normal dan KakNa nak pantang betul - betul . Bukan untuk suami dan anak - anak je , tapi untuk diri KakNa sendiri . 

Rentetan daripada perkara itu ( emergency ceaser ) KakNa rasa tak ada perkara yang lagi sedih dalam hidup KakNa . Bukan KakNa tak redha atau salahkan Allah dan takdir KakNa , cuma KakNa jadikan ini sebagai satu ' penanda aras ' bagi kesedihan KakNa . 

Maksudnya , bila KakNa sedih , KakNa akan ingat hari KakNa nak di ' lapah ' tu , so , automatik KakNa akan jadi lebih kuat untuk tempuhi kesedihan tu . Yelah , benar apa yang orang kata , selagi kita tak alami sesuatu perkara tu , kita tak akan dapat selami apa yang orang lain rasa . Begitu juga dengan KakNa . 

So , korang kalau tengah bersedih , jangan simpan lama - lama tau ! Kita kena move on dan pastikan apa yang kita buat tu sentiasa di landasan yang betul . Lantak lah orang nak cakap apa , sebab orang memang tak akan faham apa yang kita rasa tau ! 

So , good luck guys !

#jdtblogger #31dayschallengbyjdtblogger

Friday, January 20, 2017

DAY 16 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - List Nama Samaran

Hai !

Fuhhh .. 

Sejak join #31dayschallengebyjdtblogger ni KakNa rasa follower KakNa tak bertambah tapi KakNa dapat rasa ramai yang dah baca blog KakNa . Hehehe .

Okay . Cabaran hari ini , pada KakNa kacang jelah , sebab tak perlu fikir nak buat ayat . Hahaha . Tapi , jenuh jugak KakNa nak fikir ni . Sebab tu dah tengah hari baru dapat post . Ceh ! Padahal , waktu ni jelah yang free dik ooii !

Okay , straight to the point . 

Betul ke korang nak tahu NAMA SAMARAN KakNa ni ?

Apa ?

Tak Nak ?

Tak kira , korang nak ke tak ke , KakNa tetap nak kongsi dengan korang tau !

1. Uda / Kak Uda
- Nama ni biasanya family je yang panggil

2. Nana
- Hanya orang yang pernah kenal KakNa dengan mendalam je yang berani panggil nama ni dan KakNa akan sahut . Kalau panggil jugak tapi KakNa tak sahut tu maknanya .. Korang bukan dalam list orang yang boleh panggil nama ni lah . hahaha . Officemate lama semau panggil dengan nama ni . Tapi , kalau yang baru kenal panggil nama ni rasanya tak sahut kot .

3. Farhana
- Hampir semua panggil nama ni . KakNa pun selesa kalau orang panggil nama ni .

4. Princess Hanna
- Nama ni dapat masa tahun 2008 , Mr. Clerk yang bagi , katanya KakNa cantik macam Princess * sila muntah * . Kawan - kawan Mr. Clerk pun ada gak yang panggil nama ni , tapi sekarang dah tak jadi Princess dah , jadi Mak Lampir je .

5. Farah
- Nama ni KakNa dapat masa tahun 2010 . Masa tu dah pindah pejabat yang sekarang ni lah . Ntah kenapa orang suka panggil KakNa dengan nama ni . Katanya nama Farhanah panjang , so panggil Farah pendek sikit . Tambahan lagi , diorang ingat nama KakNa ni NUR FARAHANA padahal yang sebetulnya NURFARHANAH . Haisshh , macam - macam !

6. Keling / Nana Keling
- Dulu KakNa masa kecik - kecik hitam , jadi diorang suka panggil dengan nama tu . :(

7. Mak Paus 
- Nama ni officemate yang bagi . Dia kata KakNa gemuk macam Mak Paus . Tapi , KakNa senyum je dan cakap , " Alhamdulillah , Mak Paus ni gemuk sebab dah 2 kali mengandung , melahirkan dan menyusukan . Daripada kurus macam lidi , mulut tu tak macam tak ada gigi , mengata orang tak sedar diri " hahahah . Sejak daripada itu , nama Mak Paus tu macam tak berapa nak dengar , tapi ada je lagi diorang panggil . Lantak lah !

8. Adik .
- Nama ni masih kekal dipanggil oleh Angah KakNa , walaupun KakNa dah beranak 2 ! Haahahaha , clingy me !

9. KakNa
- Nama baru sempena " The New Me " . Hahahahaha .

Tu jela kot nama samaran KakNa . Tak pasti kalau ada lagi atau KakNa tak ingat , hahaha . 

Korang pulak ?

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Thursday, January 19, 2017

DAY 15 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Wallpaper Handphone @ Laptop

 

Ni lah wajah kesayangan KakNa . Dah dekat 3 bulan tak tukar gambar . KakNa jenis tak suka tukar - tukar gambar wallpaper sebab rasa sayang , tambahan pula kadang tak ingat nak tukar .

Ada yang tanya kenapa tak letak gambar suami ? Jawapan KakNa , suami KakNa pun tak letak gamabr KakNa . Hahaha . #silasentap . ala , suami tu kalau kita merajuk dengan dia , tengok telefon gamabr dia , nanti jadai menyampah , yer dak ? hehe . kalau anak , dia buat kita marah pun , bila tengok gamabr dia balik jadi lembut je hati . hehe . #alasan

tak apalah , itu pendapat KakNa . korang pula macam mana ? Letak gamabr suami ke gamabr anak ? atau korang jenis suka tukar gambar wallpaper ?

tepuk dada tanya selera . ^_^

Wednesday, January 18, 2017

DAY 14 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Media Social

Assalamualaikum w.b.t.

Hai korang , bertemu lagi di cabaran hari ke 14 . Fuh !

Susah jugak nak siapkan entry ni memandangkan KakNa memang sangat busy dengan tugasan hakiki di pejabat dan tugasan harian di rumah , namum KakNa cuba juga sedaya upaya bertanggungjawab untuk selesaikan cabaran ini .

Okay , untuk tugasan hari ini , KakNa nak kongsi tentang Media Social yang KakNa ada . KakNa ni bukan lah aktif sangat dalam semua media sosial tapi adalah yang KakNa suka KakNa download lah .
Antara sosial media yang KakNa ada ialah blog ni , Facebook dan Instagram .

Kalau korang nak follow KakNa , boleh tekan link kat bawah ni yer :-

1. Facebook - Nurfarhanah Suardi
https://m.facebook.com/nurfarhanah87/

2. Facebook Page : Fames Rich Shoppe
https://www.facebook.com/famesrichshoppe/

3. Blog Bisnes (Lama dah tak update) : Fames Rich Shoppe
http://famesrichshoppe.blogspot.my/

4. Instagram Personal : kaknajourney 
https://www.instagram.com/kaknajourney/

5. Instagram Bisnes : famesrichshoppe

Tuesday, January 17, 2017

DAY 13 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - 10 Perkara Disukai & Tidak Disukai

Assalamualaikum .

Huhuhu . Untuk cabaran hari ini , KakNa lebih suka orang yang dah kenal KakNa je yang komen , tapi tak apalah , KakNa nk beritahu jugak tentang apa yang KakNa suka dan tak suka .

Sebenarnya kalau ikutkan 10 je tak cukup , tapi KakNa ikut je admin mintak macam ni , okaylah .

10 Perkara Disukai 
1. Duduk rumah sambil tengok cerita Hindustan
2. Pergi kedai buku , walaupun tak beli buku .
3. Makan sambil tengok TV . 
4. Kalau merajuk orang belikan coklat atau air kegemaran .
5. Suka pergi pantai sebab tenang .
6. Jujur , walaupun kebenaran itu memang pahit .
7. Orang yang tak kisah KakNa berbual dengan dia ' Kau ' dan ' Aku ' , ada orang dia kesah , termasuk Mr. Clerk KakNa sendiri .
8. Orang yang tak hipokrit . Depan cakap KakNa kurus , belakang sama - sama kutuk secara berjemaah cakap KakNa gemuk . Damn you !
9. Basuh baju banyak - banyak , lepas tu tunggu orang sidaikan ! Hahahahaha !
10. Semua sikap dan sifat yang baik - baik semua orang suka termasuk KakNa , jadi marilah kita bersangka baik dan melakukan kebaikan terlebih dahulu tanpa mengharapkan balasan daripada oran glain mahupun Allah .

10 Perkara Tidak Disukai
1. Orang yang bangun tidur lambat , lepas tu buat macam tak ada apa - apa .
2. Penipu .
3. Makan sambil bercakap dalam keadaan mulut penuh .
4. Kentut ( yang busuk ) tapi tak nak mengaku , padahal cuma KakNa dan " dia " je dalam satu situasi .
5. Tuala tak digantung di ampaian .
6. Lelaki berambut kerinting , dulu lah , sekarang ni okaylah sikit .
7. Lelaki gila seks ( suka cakap pasal seks je )
8. Lelaki pakai baju nampak p*t**g dan ketat di bahagian kemaluan mereka .
9. Bila order makanan lambat , in shaa ALLAH tak akan datang lagi .
10. Bila orang bawak kereta dalam keadaan kelam kabut sambil memaki kerana dah lambat .

Till then !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Monday, January 16, 2017

DAY 12 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Pengalaman Seram

Asslamualaikum kawan - kawan .

Alahai , macam tahu - tahu je tajuk hari ni , "Pengalaman Seram"

Hishh .. Kisahnya macam ni , petang tadi , KakNa balik kerja jalan kaki , selalu memang tunggu suami ambil je , tapi hari ni mood rajin kan , so jalan kaki jelah . Sampai kedai depan rumah KakNa , KakNa beli aiskrim dan makanan ringan @ jajan lah buat kudap - kudap sementara tunggu cik abang nak balik . 

Tengah - tengah makan jajan tu , KakNa tengok cerita ulangan kat TV3 tajuknya "Ceplos" . Cerita tu je sound sistem dia dah menyeramkan , tambah plak tengah duduk kat ruang tamu sorang - sorang kan . Alahai ..

KakNa memang tengah asyik makan sampaikan cik abang whatsapp pun KakNa tak balas lagi . Tiba - tiba cerita Ceplos tu keluar pula si mata terjojol . Haishhh.. Seram giler ! Terkejut KakNa sampaikan terduduk , senak perut KakNa sebab duduk dalam keadaan terkejut tau ! KakNa pun tarik nafas panjang dan sambung makan . Hehe , takhabis - habis makan lagi .

Tengah feeling makan tu , KakNa bau harum sangat . Bau tu bukan bau dari badan KakNa atau dari makanan yang KakNa makan , bau tu macam bau dari angin lalu . KakNa pun siap tegur lagi , "wanginya bau ni .. tak macam bau perfume aku pun ".

dang !

KakNa terkedu ! Ya Allah , meremang bulu roma KakNa bila tengok jam dah pukul 6.35 petang dan tingkap tak tutup lagi . KakNa pun tak perasan bila cerita Ceplos tu abis. Huwaaaa !! Masa ni memang dah seram dah . Aduhai , nasib tak sampai 10 minit suami KakNa pun balik . Kalau tak , tak tahu lah KakNa nak buat apa masa tu .

Sejak kejadian tu , KakNa balik je rumah terus tutup tingkap dan pastikan terus mandi , tak ada lagi melepak - lepak tengok tv . Seram ooi !

Ish , ke korang tak seram baca kisah KakNa ni ek? Huhu .

Sebenarnya ada lagi kisah seram daripad kisah ni , tapi KakNa rasa kisah tu panjang sangat . So, KakNa tulis yang ni jelah . Lain kali KakNa cerita kisah seram yang lain okay ?

#jdtblogger #31dayschallengbyjdtblogger

Sunday, January 15, 2017

DAY 11 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Pengalaman Bercinta

Hai korang ! 

Tengah buat apa tu ? Hehe . Dah ready untuk task hari ni ? 

KakNa dah ! Jom baca kisah pengalaman bercinta KakNa , officially untuk #jdtblogger tau !

Okay , kalau korang nak tahu , KakNa ni tak ramai boyfriend . Tapi KakNa dulu suka kawan dengan lelaki . Bahasa kasarnya , gatal lah . Tapi zaman KakNa dulu menggedik dengan jantan bukan macam budak - budak sekarang . Huhu .

Sebelum KakNa dengan Mr. Clerk , ada satu je kisah cinta KaNa yang KakNa tak akan lupa sampai bila - bila . Kisah cinta yang KakNa rasa KakNa lah orang yang patut dipersalahkan . Walaupun begitu , KakNa harap ex boyfriend KakNa dah maafkan KakNa . Okay . Cukup sampai situ . KakNa nak cerita pasal kisah dengan suami . Kisah dengan ex yang lain tak mau ingat dah .

Kisah dengan suami ni memang KakNa akan ingat sampai bila - bila . Hehe . Sayang , kalau abang baca , abang mesti ingat gak kan ? Hehe .

Okay , ceritanya macam ni . KakNa kenal Mr. Clerk masa kerja kat pejabat lama . Sebelum kenal Mr. Clerk , KakNa selalu dengar cerita pasal dia ni . Senang cakap macam diorang iri hati lah . Haha . Mr. Clerk KakNa ni tak adalah handsome pun . Sampai sekarang KakNa tak rasa dia handsome pun 🙊 . Tapi KakNa pelik kenapa ramai yang tergila - gilakan dia kecuali KakNa 😝 .

Bila Mr. Clerk dah berani minta no telefon , ajak KakNa balik naik kereta dia , dengan alasan kesian KakNa kena naik bas . KakNa perasan dia tengah usaha nak pikat KakNa . Wow ! Masa tu , KakNa paling jatuh hati dengan Mr. Clerk adalah sebab dia ni sangat soft spoken tau ! Cakap pun lembut je . Adoiyai , KakNa ni kasar , kalau jumpa lelaki lembut memang lah KakNa cepat cair . Hahahaha .

Lagi satu , setiap kali jumpa Mr. Clerk mesti belikan KakNa coklat Cadbury Dairy Milk yang plain tu . Masa tu dia tak tahu , KakNa tak suka makan coklat plain . Bila dah tahu dia mesti belikan Cadbury Hazelnut . Nyummmy ! Sekarang ? Bukan kata Cadbury , coklat biasa pun tak ada . Hahaha . Taklah , sekarang Mr. Clerk gembirakan KakNa dengan bayar bil - bil semua . Hahaha . Alhamdulillah , jimat duit KakNa .

Masa KakNa bercinta dengan Mr. Clerk , KakNa tak tahu dia merokok tau ! Lepas 6 bulan " couple " baru tahu perangai sebenar dia tau ! 😡 Tapi masa tu KakNa dah jatuh sayang pada dia , so REDHA jelah . Huhuhu . 

Kalau korang nak tahu , Mr. Clerk KakNa ni dia rahsiakan umur dia tau ! Sebab apa korang nak tahu ? Sebab dia kata , dia dapat tahu yang KakNa tak suka lelaki berumur . Hahaha . Punyalah nak ngorat KakNa sampai menipu 😡 Haissh mana tak geram . Mujur masa tu dah sayang separuh hati . So terima jelah Mr. Clerk yang tua tu . Hahaha . Sorry sayang !

Alhamdulillah , walau macam - macam dugaan yang kami hadapi , tapi akhirnya kami telah berjaya tempuhi juga sehingga ke hari ini . Apa yang buat KakNa percaya pada suami KakNa untuk terima dia adalah , masa KakNa cabar dia untuk datang meminang KakNa dalam masa terdekat masa tu , dia sahut dan terus ajak KakNa beli cincin . 😱 Masa tu KakNa rasa , dialah lelaki itu . Cuma KakNa tak beritahu dia lah . Sejujurnya selepas bertunang baru KakNa rasa yang KakNa tak leh kalau tak ada dia .

Allah Maha Besar ! Walaupun kadang - kadang Mr. Clerk menyakitkan hati , namun KakNa takin dialah jodoh KakNa . Melihat dia menjaga KakNa ketika sakit , buat KakNa rasa , KakNa tak salah membuat keputusan . Biasalah , sedangkan lidah lagi tergigit , inikan pula KakNa dan Mr. Clerk . 😎

So , macam mana ? Menarik tak kisah cinta KakNa ? Ni baru 10% tau , kalau ikutkan 100 malam pun tak habis hehe . 

Semoga kisah cinta KakNa ni menghiburkan bagi pembaca KakNa . Huhuhu .

#thanks !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Saturday, January 14, 2017

DAY 10 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Single Atau Berkahwin

Assalamualaikum semua !

Task kali ni tajuknya " Single or Married " . Hehe . So , korang rasa ? Jawapannya adalah KakNa dah kahwin . Yes , I Am Married Woman ! 😍

Alhamdulillah , tahun ni dah masuk tahun ke 5 usia perkawinan KakNa dan Mr. Clerk . Syukur ya Allah . Segala badai , dugaan dan cabaran kami tempuh dengan sehabis daya ! Terima kasih y Allah bantu kami !

Nak tengok gambar kami ?


Gambar ni adalah pada tahun 2015 . Masa ni , KakNa baru je habis pantang . Anak KakNa si Akhmal tu lebih kurang 4 - 5 bulan , hehe . KakNa pun lupa . Masa ni , kami tak ada tema baju raya .bBaju pun recycle sebab nak jimat . Almaklumlah baru habis pantang . 



Hehe , gambar kat atas ni , saja nak share dengan korang . Saat KakNa tengah tunggu pengantin datang . Gambar ni daripada HP salah seorang BFF KakNa iaitu Shikin . Rindunya nak make up macam ni . Hehe .


Gambar ni pulak kawan KakNa snap masa KakNa dengan suami tengah bersanding . KakNa nikah pada 30 . 11 . 2012 lepas sembahyang Jumaat . Majlis persandingan pula adalah pada 01 . 12 . 2012 . Hehe . Masa ni KakNa tak adalah kurus sangat , dan tak adalah gemuk macam sekarang. Hahaha . So , korang dah tahu kan ? KakNa memang dah kahwin . 

Okaylah , jumpa di lain post yer ! Tq for reading guys !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger




14.01.2017

Assalamualaikum.


Lagi sebulan KakNa nak masuk ke usia 30tahun.

Menyesal? Tak. 

Syukur diberi peluang hidup dan masih sentiasa perbaiki diri.


Masih cantik?

Cukuplah anak-anak yang selalu puji ummi dia cantik.

Pujian tu lebih ikhlas.


Alhamdulillah, masih mampu bersyukur dan tersenyum.

Sebab, setiap orang diduga dengan masalah dan dugaan yang berbeza.


KakNa cuba bertahan kerana Allah.

Benarlah orang kata, bertahan kerana manusia, maka meranalah jiwa.


So, hari ini. Masa yang kita ada, lihat diri semula dan orang di sekeliling kita yang kita masih ada.

Peluk erat mereka. 

Jangan biarkan hati mereka jauh.

Jangan biarkan jiwa mereka kosong.

Kerana mungkin jika mereka telah jauh dan kosong, kehadiran kita hanya sekadar sebagai peneman bicara.


Anak, suami atau isteri.

Mak atau ayah.

Doa mereka yang kita perlu.

Bukan mereka yang tiada waktu kita perlu.


#KakNaBebel

http://kaknajourney.blogspot.my


Friday, January 13, 2017

DAY 9 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Seseorang Yang Membanggakan Saya

Assalamualaikum semua !
Sihat ke ?

Korang nak tahu Cabaran hari ini ? Okay , cabaran hari ini adalah tentang seseorang yang membanggakan KakNa . Korang mesti tak sabar nak tahu kan ?  Hehehe .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraaa ...


Semestinya adik KakNa .

Sebab apa ? Sebab adik KakNa ni sejak umur 7 tahun dah berdikari . Dah tak rasa kasih sayang seorang emak . Dah tak ada tempat nak bermanja . Sampaikan sekarang , dia memang suka duduk jauh dengan keluarga . Tak tahu apa sebabnya , tapi KakNa rasa dia nak buktikan pada semua oeang yang dia boleh berdikari dan tak nak susahkan orang .

Inilah sebab KakNa bangga dengan adik kesayangan KakNa ni . KakNa selalu doa agar keselamatan dia dan keluarga dia . Semoga dia sentiasa dikelilingi oleh orang - orang yang baik . In shaa Allah . KakNa juga harap bila dia dah ada anak ni , dia akan lebih tabah dan tenang dalam hadapi dugaan yang ada .. Adik KakNa ni macam nyawa KakNa lah . KakNa ingat lagi masa arwah mak baru meninggal , malam tu dia tanya pada KakNa " Siapa nak tidur dengan kita malam ni ? " KakNa hanya mampu menangis je . Sejak daripada tu , KakNa janji pada diri sendiri , selagi belum berkahwin , KakNa akan jaga dia dan bela nasib dia . Alhamdulillah , KakNa berjaya tunaikan janji KakNa pada dia sampaikan KakNa dah kahwin . Syukur ..

Apapun jadi, buat masa ni , selain abah KakNa , adik KakNa nilah tang KakNa banggakan . Semoga dia tahu yang KakNa sayang sangat pada dia ! I love u forever .

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Thursday, January 12, 2017

DAY 8 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gambar makanan yang sedang dimakan?

Makan apa hari ini ?

 

Sedap kan? Rezeki ni namanya .

Nasi putih
Asam Pedas Ikan Merah
Ulam - ulaman
Telur Masin
Tembikai Merah dan Rambutan Kuning (Tiada Dalam Gambar)
Air Sirap Bandung (Tiada Dalam Gambar)

Kenyang ni makan . In shaa Allah , sampai ke esok pagi .
Alhamdulillah .

Wednesday, January 11, 2017

DAY 7 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Sekarang sedang buat apa?

 

Sekarang tengah buat apa ? 

Ada ni ha . Baru lepas makan .

Tengah fikir pasal mamat ni ha. 
Nakal dia , manja dia ! Kadang buat KakNa geram !

Pagi tadi dia mintak KakNa pakaikan dia seluar jeans dan baju belang - belang ni . 
Baju ni KakNa dah bagi pada si adik dia , Akmal , tapi dia nak juga pakai .

Alahai anak . Gaya memang macam babah dia . 

Suka bergaya !
Semoga menjadi anak yang soleh yer sayang !

Ummi sayang kamu !

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Tuesday, January 10, 2017

DAY 6 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gambar Bermakeup @ tanpa makeup

Okay , untuk cabaran Hari ke 6 ni KakNa puas belek album KakNa . Yelah , KakNa buka orang yang suka make up tau . Jadi , apa yang KakNa tunjuk ini lah yang ada .


 

Gambar yang kat atas ni gambar masa Majlis Apresiasi Jabatan Tahun 2016 . Gambar ni diambil masa 08/12/2016 . KakNa cuma pakai foundation dan lipstik merah je . Sebab tak pandai lukis kening , tu yang tak buat .

  
Haa . Gambar ni gamabr tahun 2012 . Gambar masa Hari Persandingan KakNa pada 01.12.2012 . Comel tak KakNa ? Masa ni , kali pertama KakNa pakai contact lense tau ! Tak selesa sangat , tapi nak nampak cantik punya pasal KakNa ikut je cakap mak andam tu tau ! Apapun , memang KakNa dapat pujian ramai mas ani . Yelah , raja sehari kan ?

 
Ni tak payah cakap kot .Korang pun leh tahu . Free from make up . Pakai pencuci organik je . Lain kali KakNa cerita eh pasal pencuci organik tu yer .

Terima kasih sudi baca . Jumpa lagi di cabaran berikutnya . 

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Monday, January 09, 2017

DAY 5 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - 6 perkataan yang menggambarkan diri ?

Cabaran hari ke 5 ni KakNa minta encik suami yang tolong jawabkan . So , BUKAN KakNa yang pandai - pandai tau !


6 perkataan yang menggambarkan diri KakNa ?


1. Manja - Manja ke ? --> KakNa memang anak dan isteri yang manja . Kalau di rumah , KakNa memang manja dengan adik bongsu KakNa . Tapi , dengan suami 100 kali manja . Tak dinafikan . Dengan rakan sekerja pun agak manja juga , namun masih berpada - pada dan berhati - hati takut di salah erti pula .


2. Tegas - Emm .. Masa KakNa tanya suami dan dia jawab ni , KakNa terus fikir satu perkara . KakNa memang agak tegas dalam sesuatu perkara , atau lebih jelas lagi dalma semua perkara . Sebab KakNa dibesarkan dalam keadaan perlu usaha untuk dapatkan sesuatu , so , KakNa tak suak orang yang lebik dan lemah dalam berusaha . Baru separuh jalan dah bosan dan berputus asa . Itu bukan KakNa . Tegas tapi masih ada budi bicara lagi lah .


3. Penyayang - Walaupun KakNa ni tegas , namun sifat penyayang tu masih ada dalam diri KakNa . Apatah lagi setelah bergelar Ummi kepada dua orang anak ni , KakNa dapati sifat penyayang tu semakin bercambah dan KakNa juga menjadi semakin emosi dalam banyak hal . Hehehe .


4. Perancang - Yang ni tak tahu nak komen . Tak tahu kenapa suami KakNa cakap macam ni . Mungkin sebab KakNa nak pergi jalan KakNa suka tanya dia nak pergi mana selepas satu lokasi . Senang cakap ada jadual lah .


5. Sistematik - Yang ni bukan sama ke macam kat atas . KakNa suka plan sebelum buat sesuatu . Tu je . Hehe .


6. Berhati - hati - Yup ! Sebab banyak kali kena tipu , so KakNa jadi orang yang sangat berhati - hati dalam segala hal . Bukan untuk siapa pun , untuk kebaikan semua juga . Betul tak ? 


So , korang dah tahu serba sedikit pasal KakNa kan ? Hehe . Yang ni dari mata encik suami KakNa yer . Hehe . Yang dah kenal KakNa je tahu . Huhu . 


#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Sunday, January 08, 2017

DAY 4 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Apa yang ada di dalam beg?

Assalamualaikum korang !

Cabaran hari ni adalah , Apa yang ada di dalam beg KakNa ?

Hehe . Jangan terkejut tau !

.
.
.
.
.
.
.
V

 

Benda wajib yang mesti ada dalam beg KakNa . Beg duit warna hitam tu beg isi kad - kada ATM dan IC . Beg warna hijau tu KakNa buat isi duit syiling , gula -gula fisherman tu , tiap - tiap minggu jiran sebelah meja KakNa akan beli , so yang tak habis tu dia bagi KakNa . So , stok memang tak akan putus tau ! 

Yang warna purple tu apa pulak ? Hehe . Itulah magik yang buat muka KakNa kadang flawless daripada biasa . Haha , tak ada effect kamera 360 tau ! Botol tu adalah botol Dianz Vitamin , KakNa kan jual Dianz , so of course lah KakNa makan jugak tau ! Bukan main jual je okay !

Korang mesti pelik kan kenapa tak ada lipstik ke bedak compact ke . Hahaha . Kengkonon 2017 ni nak masuk 3 series ni nak buat lah ala - ala girlish cam tu , tapi akhirnya nan hadooo .. KakNa belum ready sebab tetiba mood nak bersolek tu merundum jatuh ke gaung koo .. Doakan mood bersolek tu datang balik tau ! Almaklumlah , KakNa rasa kadang KakNa ni dah macam mak lampir atau mak limah je . Mujur pakai tudung pergi pejabat , kalau tak , mesti ada yang cabut lari bila nampak KakNa .

Okaylah , dah tengok kan apa yang ada dalam beg KakNa ? Jangan kecam KakNa tau , yang penting KakNa tetap gojes ! Ada aku kesah ?? 

Saturday, January 07, 2017

:)

Ya Allah, sedapnya makan pengat nangka panas-panas ni. 


Sedap sangat.


Di sini lah tempat menumpang kasih, baru fikir nak makan, dah ada orang buatkan. 


Syukur. 


Inikan namanya rezeki. Tak kan nak nafikan lagi? 


Senyum ☺️


*maaf, gambar tak ada. Sebab tak nak kecurkan air liur orang lain. (Padahal tak sempat amek 😝)


#TerimaKasihMamaMertuaku

#KakNaGojes


DAY 3 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gambar Dengan Kawan

Assalamualaikum .

Hai korang . 

Cabaran hari ketiga ni agak sukar sedikit bagi KakNa . Almaklumlah , KakNa ni tak ramai kawan . Huhu .

 

Taraaa ... 

Nilah dia kawan KakNa . Kawan yang sangat baik dengan KakNa . Umur dia beza 3 tahun je dengan KakNa , tapi KakNa memang dah anggap dia kakak KakNa .

Kawan ni , dia ada macam-macam jenis , ada yang ada ketika kita susah , yang ada ketika kita senang . Biasanya yang ada ketika kita senang tu ramai . 

Pada KakNa , kawan ni kita tak payah cari . Sebab , kalau korang jenis open minded macam KakNa , korang mesti jenis tak kisah punya nak kawan dengan sesiapa , tapi .. untuk jadi kawan baik KakNa , korang kena lepasi tahap ujian KakNa dulu . Kihkih ! Macam retis plak .

Apapun , gambar akak ni bukan bermaksud KakNa mengenepikan BFF KakNa , cuma buat masa ni , KakNa rasa gambar ni yang paling sesuai untuk KakNa kongsi , tambahan pula ini adalah gambar yang terkini . 

Korang plak macam mana ?

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Friday, January 06, 2017

DAY 2 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Gambar Setahun Lalu

 

14 Julai 2016

Alhamdulillah . Gambar ni yang KakNa pilih untuk cabaran kali ini . Comey tak ?

Kenapa ? 

Senang je jawapannya . 

Jawapannya , ini adalah gambar pertama dalam HP KakNa ni . Gambar dalam HP lain ada , tapi kena transfer dulu . 

Bagi yang tak tahu , buat masa ni , KakNa online atau pun post kat blog ni kebanyakkannya menggunakan HP sahaja . Tapi , Alhamdulillah , Allah mudahkan walaupun kadang - kadang KakNa rasa susah . Yelah , KakNa ada laptop , tapi masa nak bukak laptop tu tak ada banyak , jadi sebelum blog ni bersawang balik , adalah lebih baik KakNa buat je entry melalui HP , kan mudah . 

Okay . Berbalik semula pada gambar kat atas tu . Hehe . KakNa tak pasti KakNa selfie kat mana ni , yang pastinya masa ni KakNa ada dalam kereta tunggu Mr Hubby . 

Nampak flawless tak muka KakNa ? Nak tahu rahsianya ? Kena lah follow blog KakNa selalu . In shaa Allah , KakNa akan kongsi lebih banyak tentang produk dan supplement yang KakNa makan dan pakai .

Orang kata , setiap perkara kalau kita buat secara konsisten , in shaa Allah akan mendatangkan hasil yang memuaskan dan lumayan . 

KakNa ni simple je orangnya , kadang kalau keluar berjalan tak adanya nak pakai Naelofar ke apa , sauk dan sarung je mana yang ada dan sempat . Hahaha . Kadang rasa selekeh jugak tapi buat tak tahu je .

Azam tahun baru ni , salah satunya in shaa Allah , nak kelihatan menarik dan feminin . Selaras dengan usia yang nak meningkat 30 tahun . In shaa Allah .

Doakan KakNa yer 😘

Terima kasih sudi baca . Jumpa lagi di lain entry . ✌🏻️

#KakNaGojes #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger #kbba9 #kelabbloggerbenashaari

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING