kbba9

Friday, January 06, 2017

DAY 1 : 31 Days Challenge By JDT Blogger - Siapakah saya?

Assalamualaikum .

Hai semua . So , hari ni KakNa nak mulakan cabaran pertama daripada JDTBlogger . Walaupun KakNa terlewat sehari , namun KakNa nak juga turut sama memeriahkan suasana dunia blogger ni. Hehe .

So , untuk cabaran Day 1 ni , korang akan tahu serba sedikit pasal KakNa .

Siapa KakNa ?

Okay , untuk pengetahuan semua , nama penuh KakNa adalah Nurfarhanah Suardi . Nama dekat FB pun sama (boleh search sendiri kalau korang tak percaya 😎) . Nama KakNa tu baru je dikomersialkan pada penghujung tahun 2016 , sekitar bulan Oktober 2016 . Sebab KakNa nak cari kelainan dalam kehidupan dan bisnes KakNa . 

Sebelum ni , kalau sesiapa follow blog KakNa , diorg akan tahu KakNa tak guna nama ni , tapi nama Chubby Hanna atau CH , sama nama dengan blog ni dulu . Sekarang KakNa sedang rebranding semula nama blog dan diri KakNa . Almaklumlah , KakNa kan orang bisnes . Huhu .

Next , umur KakNa 29 tahun . Birthday KakNa pulak jatuh pada 14/02/1987 . So , korang ada lebih kurang sebulan je lagi nak kumpul duit belikan KakNa hadiah hahaha . 

Di usia 29 tahun ni , KakNa dah ada 2 orang anak (Alhamdulillah) , dua - dua anak KakNa adalah lelaki dan mereka berusia 2 tahun lebih dan 1 tahun lebih . Si abang namanya Amyrul Arsyad dan si adik Amyrul Akhmal . Kedua - dua anak KakNa ni in shaa Allah akan menerima adik ketiga pada Ogos 2017 nanti . Aamiinn . 

KakNa merupakan kakitangan kerajaan dan berniaga online secara part time untuk tambah duit poket sendiri . Alhamdulillah , tahun ni dah tahun ke 11 KakNa bertugas dalam jabatan . Mohon doakan KakNa bertahan sehingga ke akhir hayat . Almaklumlah , dengan keadaan ekonomi masa kini yang tak menentu . Kita semua kena buat lebih dari 2 kerja . Hehe . 

Apa lagi ek yang nak cerita ? 

Oh okay . Dah ingat dah .

KakNa ni belajar sampai STPM je , tapi KakNa apply kerja sekarang ni pakai keputusan SPM je , Alhamdulillah , sampai sekarang masih bertahan .

KakNa suka window shopping , tapi KakNa tak suka buang masa kat mall tanpa tujuan . Contohnya , KakNa akan window shopping benda yang KakNa nak beli . Katalah nak beli Kasut , KakNa suka servey semua mall untuk cari kasut . 
Tapi , tolong jangan ajak KakNa untuk jalan - jalan tanpa tujuan . Sebab KakNa pasti akan tunjuk reaksi muka kurang senang tu . Nasib lah . Nampak macam jenis suka buang masa , tapi KakNa pilih untuk duduk rumah jika nak buang masa . Kolot kan ?

 
Comey tak KakNa?

Makanan kegemaran KakNa ? KakNa ni suka makan , jadi semua lah KakNa suka . Hehe . Yang spesifik tu tak ada . Tapi kalau orang suruh pilih antara lauk ayam dan ikan , KakNa akan pilih lauk ikan yer . Sebab dah muak makan ayam . Suami jenis tak suka sangat makan ikan .

Ha , ada satu yang orang suka tanya KakNa . Berat dan tinggi KakNa berapa ? Okaylah , to be honest , KakNa dah lama tak capai berat bawah 87kg kecuali lepas bersalin anak pertama . But , sorry ! Kalau korang fikir KakNa jenis gemuk dari kecik . Siapa yang kenal KakNa diorang mesti tahu . 
Tinggi KakNa cuma 160cm dan berat KakNa yang latest setakat pagi tadi adalah 98.8kg ! Tak percaya kan ? Semua kata KakNa boleh pakai saiz XL , hakikatnya most of my collections are plussizes . 
But dont worry , KakNa tak salahkan sesiapa . KakNa pun tak nak selamanya gemuk macam ni tau ! Anyway , thanks pada korang yang selalu support KakNa .

Okaylah , rasanya dah banyak yang KakNa share dengan semua ni . So kalau nak tahu pape , leh ke komen kat sini yer . In shaa Allah , KakNa akan reply , cepat atau lambat jelah , huhu .

Ok , terima kasih sudi baca , jumpa lagi di next post .

#KakNaGojes #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

3 comments:

Noor Najwa said...

selamat berkenalan

http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-1.html

Wawa Ashihara said...

comel kakna..hehehe,,,

thanks join tau.. jangan lupa komen entry org lain skli ya jgn sombong2 :)

Edrina Zulkafli said...

hai kak na. dik na here. heheheh. selamat bersegmen :)


*a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-1-siapakah-saya.html

!!Jom Tambah Pendapatan!!