kbba9

! Raya Sale !

Saturday, April 08, 2017

Seram , Meremang , Berpeluh

 

3.40 pm
8 April 2017

Kau tengah khusyuk menaip. Tiba-tiba.

"Kring. Kring. Kring. Kring." 

Deringan di telefon yang paling hampir dengan kau, tapi bukan di meja kau. 

Save dokumen, tutup pc. 

Kemas-kemas barang.

Balik.

Pergghhh...

Hari ni KakNa datang opis sebab nak setelkan kerja - kerja EKSA yang tertinggal lagi . Almaklumlah , orang dah tak suka kita . Siapa tahu lepas naik bersalin ni kita dah tak duduk Cawangan ni lagi kan ? Jadi kita buatlah sehabis baik . Walaupun tahu , rasanya dah habis baik dah buat , tetap tak leh puaskan hati orang yang ada di sekeliling KakNa. 

Niat hati nak datang awal pagi , tapi sebab lepak semalam tak hilang lagi , maka tundalah sampai ke petang . 

1.48 tengahari 
Thumb print . Bukan dapat claim pun , tapi sekadar bukti datang opis . Tu je .

Naik lif , tekan Tkt. 11. 

Ting . Lif pun sampai .

Bukak je pintu opis , selalu senang je , tapi hari ni agak struggle lah nak bukaknya . 

Emm , perghh ! Meremang segala bulu yang ada . Mana taknya , masuk - masuk dah dengar orang berkawad lah . Orang berlari lah . Tawakal je pada Allah sebab dah niat nak buat kerja kan . Apalagi , KakNa cepat - cepat ambil penyapu dan sapu tempat second boss semalam yang penuh dengan sampah solatape . 

Tengah seronok sapu , sebab nak buat kerja lain . Haaaiisshhh , bunyi orang berjalan dekat je dengan meja KakNa . Bunyi tu datang daripada bilik fail . Hurmm . Terus cepat - cepat sapu sebab nak buat  kerja lain tanpa fikir apa pun . Bacalah apa yang terlintas kat otak masa ni . 😱

Last sekali dah tak tahan dengar macam - macam bunyi , KakNa terus sound direct je . 
"Kejaplah , aku ada kerja nak buat ni . Sikit je lagi . Kejap lagi aku balik lah . "

Senyap .

Tak ada bunyi lagi . 

Sebab leka buat kerja dia bunyi lagi . Kali ni agak kuat dan boleh rasa "gegarannya" . Yelah , berlari dan berkawad kat tingkat atas kot . So , korang rasa ? 

Masa ni buat rileks je , macam tak ada apa - apa , padahal Allah je yang tahu betapa risaunya hati ni . Kerja tak siap lagi . Kertas yang dah print tak laminate lagi . 

Okay . Buat tak tahu jelah , terus masukkan kertas yang dah print dalam kertas laminate , esok boleh terus laminate . 

Siap .

Duduk kejap , fikir nak buat apa , ting ! Surat sebut harga tak buat lagi . Zas zas zas , siap satu surat , buat pula surat kedua . Taip salah , taip salah . Taip salah . Terus keluar dari mulut , "tahulah tak bagi buat kerja , tapi tolonglah , sikit lagi ni . " 

Tup - tup , eh okay plak , bila nak print tengok surat yang first tadi salah . Alahai , rugi kertas tau ! Gggrrrrr ..

Bukak folder tadi , betulkan surat first . Taaraa . Siap ! Tengah olah surat kedua  dan ketiga , tiba - tiba .

Kring. Kring. Kring. Kring. " 

Pantas kepala KakNa toleh ke belakang melihat jam di atas kabinet . Haiishh .

3.40 petang .

Save dokumen , tutup pc , tutup kipas , kemas barang dan siap - siap nak balik . 

Tengah kemas pun dia bunyi lagi , kali ni hentakan agak kuat . 

Berpeluh tiba - tiba KakNa rasa .

Alahai , apalah nasib ek . 

Kerja pun tak siap . Uhuhu . So , balik lah kita . Esok sambung lah lagi .

So , korang rasa seram tak ? Hahahahaha .
#KisahSeramKakNa 

1 comment:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Seram jugak kalau duduk dalam ofis sorang2..tambah2 bunyi2 macam tue .

!!Jom Tambah Pendapatan!!