JDT BLOGGER

Monday, December 31, 2018

Hasil Main Kutu (Undi)

Assalamualaikum w.b.t

Korang suka main undi tak ?

Aku suka main undi daripada dulu . Walaupun banyak yang cakap main undi ni haram , tapi pada aku , ini jelah caranya aku mampu untuk beli apa jua barang yang aku idam kan .

Apapun pada aku , berbalik pada niat . Kalau niat korang elok , maka elok lah hasilnya kan ?

So , aku nak share dengan korang hasil aku main undi sepanjang tahun 2017 - 2018 (Mei 2018)

1. Gelang Emas ( 2017 - Dah Jual )
2. Oven Morgan ( 2017 )
3. Beg Long Champ ( Small ) ( 2017 )
4. Chest Freezer 10 litre ( 10 Oktober 2017 )
5. Air Fryer ( 2 Mei 2018)

In shaa ALLAH , lepas ni aku akan update lagi . Sebab aku ada satu lagi kutu yang belum selesai . 

So , pendapat korang pulak macam mana ?

Update : 19 Jun 2018

Tuesday, December 25, 2018

I am gaining my weight!

Seriously.

2 minggu tanpa makan dan minum apa-apa supplement, i am gaining my weight.

Almost 3.5kg in two weeks! 

Nak kata melantak, sama je makan.

Mungkin juga sebab 2018 tak ada azam kurus. Sebab plan nak fully breastfeed.

Tapi, sesungguhnya, Allah itu sebaik-baik perancang.

So, now! Fight for 90kilos in 2019!

Friday, December 14, 2018

2019.

2019.
My Succes Journey begin.
Aamiinn.




Buah mengkudu sangat banyak khasiatnya.. meskipun buahnya bau tengik rasanya tidak sedap tetapi dia adalah raja segala herba..!!..
.
Sangat bagus untuk anti radang sangat sesuai untuk menghilangkan jerawat bg anak2 muda..!!..
.
Mengurangkan sakit kepala..turunkan darah tinggi , bengkak menguatkan sistem kekebalan tubuh, menurun kolestrol dan sangat bagus untuk orang yang ada gout..
.
Mengkudu mpunyai perubatan yg sgt bagus utk kesihatan manusia..
.
Ia mngandungi aprodosiak yg sgt bagus utk sex booster jika diamalkn secara rutin dibahagian daun pucuk mudanya..
.
Dn pda bahagian dlm buahnya pula bagus utk rawatan mbunuh sel2 kanser.. darah tinggi.. kencing manis.. saraf.. luka.. batuk.. sakit kulit dn trlalu bnyak kebaikan didlmnya..
.
Bonda masukkn herba ini didlm ICE TEA PEACH MENGKUDU..! kerana utk mbantu masyarakat mndpt kesihatan yg lebih baik
.
200% ice tea peach mengkudu dijamin Super sedap ..byk khasiatnya... Jika Dia tanya saya mana sedap dengan air sirap..??
.
Saya akn jawab semestinya adalah lebih baik minum ice tea peach mengkudu ada khasiat sangat sedap jauh lebih baik daripada air sirap.(perhatian ekstrak ice tea peach mengkudu ada gula sbb tu harganya murah.. orang yg ada kanser fibroid dan cyst x elok makan gula)..
.
Kredit : Bonda Rozita Ibrahim

Thursday, December 13, 2018

Rindu.

Rindu pada yang tiada memang sakit.
Rindu pada yang ada tapi dianggap seperti tiada lebih sakit.
Sesungguhnya, rindu itu tidak bersuara.
Doa dan ingatan sahaja pengubat rindu yang tak berkesudahan.
Jom!
Ubah rindu tu pada Allah dan Nabi Muhammad S.A.W sahaja πŸ˜Š

13.12.2018

Make sure your personal problem do not interfere with your work. There are others who will take advantage of the situation. You have to decide what you can handle and let your partner know what hurts you most. You cannot go on hoping that things will improve. Dont be selfish and want everything done in your way. πŸ˜Œ ~Fana 13.12.18~

Tuesday, December 11, 2018

Istighfar

Banyakkan istighfar. 

Kerana istighfar adalah punca segala rezki, punca segala kejayaan.



Paghhiii korang πŸ˜Š

Monday, December 10, 2018

Jamu Moden : Royal V


Alhamdulillah.

Sekarang konsisten makan Royal V, sajalah nak tengok hasilnya. 

Yelah, nama pun jual barang Jamu Ratu Malaya, tak kan nak jual kalau tak konsisten produk tu kan?

Dah macam menipu plak. Hehe.

Yang penting, tiap hari ke tandas.

Berapa kali?

Ala. tak kan nak cerita. 

Nak tau kena rasa sendiri. πŸ˜Š

Eh, korang dah pernah makan RV belum? Kalau pernah cuba komen “Awesome” !

Paghhii! πŸ˜˜

Friday, December 07, 2018

no pampers

Syukur, abang Arsyad bagus sangat malam tadi, first time tidur tak pakai pampers dan hanya “terkencing” pagi tadi. Bravo my son! πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Wednesday, December 05, 2018

Mencintai bukan bermakna memiliki.
Memiliki kadang-kadang buat kita lupa diri.
Bila kita lupa diri, kita biasanya tak bersyukur dengan rezeki yanh diberi.
Nauzubillah.
Moga kita semua dalam kalangan orang yang sentiasa bersyukur dan redha πŸ˜Œ

Saturday, December 01, 2018

Hehehe

Morning korang.


Seminggu ni tak produktif kat FB ni kan? Hehe.


Minggu ni gak banyak baca pasal sharing product drugstore.


Hehe. 


Patutlah dulu tak ada jeragat, rupanya dulu rajin pakai Sunblock. 


Ok, mow tak terlambat lagi, boleh lagi ni before #FanaWas32 😱


Ok, tapi itu tak bermakna local product tak bagus ya. Apa yang awak boleh pakai tak semua orang boleh pakai. 


So, study lagi banyak-banyak okay?


Love,

Fana ❤️

Pengantin baru selalu 😘

Sunday, November 25, 2018

Pendaftaran Pra Sekolah Arsyad

25.11.2018

Alhamdulillah . 

Rasa macam baru semalam aku melahirkan si abang ni, rupanya dah nak masuk Pra Sekolah dah . Syukur Alhamdulillah .

Semua berjalan lancar, cuma pagi tu adik tak sihat, yelah baru balik Hospital kan, so aku kuarantinkan daripada Taska. Makanya En.Suami kena hantar ke rumah ibu mertua aku di Skudai.

Pagi tu, Guru Besar membuat ucapan dan aku dapat rasakan pilihan aku terhadap sekolah ini tidak salah dan in shaa Allah yang terbaik. Guru Besar pula Ketua Pengakap Johor dan aku memang sejak dari kecil dulu cemburukan akan budak Pengakap. Almaklumlah, masa aku sekolah dulu, almarhum mak aku suruh masuk Puteri Islam, hehe.

Cikgu dan Pembantu Taska pun peramah. Mereka menerangkan mengenai yuran dan baju yang perlu dibeli. Alhamdulillah, semuanya masih mampu lagi aku dan suami usahakan. Syukur.

Situasa Pra tu, pada aku, aku tak boleh bandingkan dengan Tadika swasta yang serba serbi mahal, tapi pada aku, cukuplah anak aku nak pergi sekolah dan belajar serta tak menangis itu pun dah gembira. Aku tak boleh mengharapkan lebih kepada budak umur 5 tahun. Sebab nanti aku akan kecewa.

Doakan Arsyad semangat sehingga akhir tahun 2019 ya !

:) 

Sunday, November 18, 2018

Hidup dihiasi dengan zikir tahmid dan tasbih, bukan zikirz umpat keji manusia lain ✌🏼


Paghii ❤️


18.11.18

Ahad

Saturday, November 10, 2018

Kek Resipi Rahsia

Semalam lalu kedai Resipi Rahsia, cakap dalam hati :

“Alhamdulillah, esok ada orang belanja satu slice kek. Sedapnya 😊”

Jalan penuh keyakinan pada Allah.

Hari ni, my BFF datang and suprise kan Fana dengan bawak kek Resipi Rahsia tu!

Alhamdulillah.

Syukur sangat! 

Besday dia esok, tapi dia beli sebab nak bahagiakn Fana.

Moga sales dia bulan ni kepuk-kepuk.

Aaminn Ya Mujib. 🀲🏼

#BirthdayGirlBelanja

Thursday, November 08, 2018

Pasangan mesti memaki syaitan bukan memaki satu sama lain apabila terjadi konflik kerana pencetusnya adalah syaitan! Jangan putus asa menunggu pasangan kita berubah kerana dia manusia biasa yang perlukan proses dan pelajaran hidup untuk berubah.


Fana❤️

Tuesday, November 06, 2018

Di saat orang lain tengah struggle cari rezeki, kit jangan perlekehkan cara dia. Bagi semangat walaupun tak nak beli. 

Nak block? 

Silakan.

1 pergi, 10 ke mari.

Apa yang penting, jangan putus asa. 

πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼
Seorang yang sembahyang 5 waktu, dhuha dan sebagainya sepatutnya tidak takut akan rezekinya.

Sepatutnya mereka juga tidak perlu menakut-nakutkan rezeki orang lain.

Beri semangat andai ada rakan mahu Cuti Tanpa Gaji atau berhenti kerja.

Percayalah. 

Tiada kebetulan dalam hidup ini.

Semu Allah dah susun. Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui. 😊

Mungkin mereka perlu baca FTR. In shaa Allah, Fana nak hadiahkan mereka sebuah buku nanti. Supaya mereka yakin, rezeki itu semuanya dari Allah. 

Bukan usaha kita semata.

Fana
Perjuangan masih belum selesai.

Syurga Dunia

Saat kita membahagiakan syurga dunia kita, in shaa Allah, kita akan mendapat syurga yang abadi.


Syurga dunia saya, abah, suami, mama dah abah mertua, anak-anak dan adik beradik.


Jarang jumpa bukan maksud tak sayang. 


Doa kesejahteraan dan kesihatan itu adalah lebih baik. Jika jumpa mungkin ada kata yang tak sedap didengar, ada hati yang terluka, ada jiwa yang tak sudi.


Tapi, bila kita berdoa.


In shaa Allah, esok lusa atau mungkin hari ini, Allah nak kurnia, dia kurnia nikmat tak terperi.


Sebab Allah tu Maha Pemberi.


Berapa ramai orang yang sentiasa rapat dan dekat dengan kita yang sudi untuk mendoakan kita?


Dan, berapa ramai orang yang telah kita doakan?


Salah satu sebab kita berjaya dan bahagia adalah daripada doa-doa orang yang menyayangi kita. Sebab kebahagiaan, ilmu dan hidayah perlu dicari. 


Percayalah, semua yang berlaku telah Allah susun cantik untuk kita. 


TIADA KEBETULAN.


Senyum. Pandang syurga dunia dan ucaplah Alhamdulillah. 😊


Farhanah.

Cium anak demi bau syurga.


#FTR

#RahsiaAsasRezeki

Sunday, November 04, 2018

"Jangan engkau berniat tangguh untuk berbuat baik pada keesokannya, Boleh jadi keesokan harinya engkau di dalam liang lahad."  - Al Imam Syeikh Abu Bakar bin Salim, 

MAKANAN FROZEN

Kelmarin beli makanan frozen, pagi tadi lepas dapat terus niat nak makan masa cuti Deepavali dan bagi mertua rasa sikit.

Petang tadi, sebelum balik ambil letak atas meja. Niat hati nak jugak goreng malam ni. 

Sedapnya! 

Tiba-tiba.
Suami mesej terus meluru turun bawah, almaklumlah eksaited nak jumpa syurga dunia kan? πŸ˜…

Sampai rumah, bukak whatsapp seller makanan frozen ajar cara goreng.

Ya Allah!

Makanan tertinggal atas meja! 

Cepat-cepat call salah seorang pegawai yang ada kat office lagi.

Alhamdulillah. 

Sempat.

Minta dia tolong masukkan semula dalam peti sejuk office. Syukur!

Baiknya Allah. 

Allah gerakkan hati pegawai tu untuk angkat call saya. Alhamdulillah. Kalau tak mau jugak busuk makanan tu kat atas meja. 

So, malam ni, tak dapat makan makanan tu sebab dah niat awal kan nak makan masa cuti. Huhu.

Esok, kena buat reminder. Kalau tak mau tunggu weekend lah plak.

Cerpen

Sampai hari ni , aku tak dapat lagi masa untuk menulis cerpen . Cerpen sebuah kehidupan . Bila agaknya masa itu ya . Allah . Allah tak izinkan lagi , semoga cerpen itu akan dapat juga aku segerakan, Aaminn .

15 Rahsia Asas Rezeki (RAR)



Assalamualaikum w.b.t.

Kalau korang dah penat berusaha dalam mencari rezeki , korang kena lah BACK TO BASIC . So , KakNa nak kongsi tips untuk korang yang nak rezeki tu tak putus dan mencurah-curah bagai air hujan . Korang boleh klik link ni , dapatkan buku Rahsia Asas Rezeki (RAR) daripada Cikgu Nora Yusof . Seronok tau , #BacaBacaSentap

Buku Mini Rahsia Asas Rezeki :

http://bit.ly/BMRARFana




Friday, October 26, 2018

Cerpen

Niat nak tulis cerpen .

Tapi , bila memandang kotak empat segi hitam ini , mata mula layu seperti bunga mawar tidak dijaga .

Haishh , ini semua dunia .

Dunia yang fana .

Fana pada azalinya , begitu juga hakikinya .

Sudahlah duhai jiwa , beradulah dikau di atas 'katil' empukmu , labuhkan badanmu yang penat dalam mengejar dunia .

Esok bangkit , kau tadah tangan semula , mohon pada Yang Maha Esa , berikan kau kekuatan dan kekayaan jiwa .

Ingat , Hanya DIA yang mampu membahagiakan kau , bukan aku , bukan mereka atau bukan DUNIA . 

Farhanah
Si mata panda .

Thursday, October 25, 2018

Rezeki yang tak disangka

Assalamualaikum .

Alhamdulillah , rezeki datang dengan pelbagai cara . Samada kita sedar atau tidak . 

Bersyukur , membuat kita semakin menunduk dengan nikmat dunia . Sebab dalam kita tak sedar , kita mungkin mendongak langit saat kita mendapat khabar gembira . Jadi , bersyukur dan redha adalah penting .

Allah tidak zalim .

Kit ayang selalunya zalim dengan diri sendiri dan orang lain .

Farhanah
Pendosa Sepi .

Thursday, October 11, 2018

Promosi Mingguan JRM



Promosi Mingguan JRM :

.

11.10.2018~14.10.2018

.

Promosi minggu ini adalah produk Marjane Oil + zinnia Magenta dan Bio Beauty Essence.

.

Jom whatsapp saya untuk info di 016-7253014.

.

#FanaJRM #JRMLarkin #JRMJohorBahru #MarjaneOil #JamuRatuMalaya #jrmpontian #skincarejrm #promosimingguanjrm

Wednesday, October 03, 2018

Tips Kekal Seperti Dara :)




TIP AGAR KEKAL KETAT SEPERTI DARA :

1. Minum Royal V setiap hari walaupun ketika haid.
2. Pastikan haid kering selepas 2 hari, sebelum melakukan hubungan seks.
3. Elakkan meminum ais batu.
4. Jangan banyak mencangkung, ia akan melemahkan otot vagina.
5. Elakkan dari mengangkat berat.
6. Elakkan dari punggung terhentak.
7. Amalkan senaman kegel atau senaman otot vagina / teknik kemut 50 x sehari.

Tuesday, October 02, 2018

Kebaikan Royal V


KEBAIKAN JUS ROYAL V :
1. Wanita berkahwin amat baik mengamalkan Jus Royal V
2. Biarpun 10 kali bersalin dalaman masih hebat seperti gadis.
3. Lebih "HANGAT" kepada pasangan
4. Membesarkan dan mencantikkan payudara
5. Muka jadi lebih segar dan kemerahan
6. Mencantikkan bentuk punggung
7. "DALAMAN" lebih rapat untuk wanita
8. Sesuai untuk wanita yang "dingin dan lemah"
9. Mengelakkan kekeringan bagi wanita yang telah berusia.


KELEBIHAN JUS ROYAL V :
✔ Supplemen kesihatan herba campuran yang dirumus dari rasa sebenar jus epal semulajadi dan enak diminum.
✔ Kaya dengan ekstrak manjakani, lobata, black cohosh, perasa epal, mas cotek, kacip fatimah, za'afran,akar serapat, manggis,madu, cendawan emas, rosemary ekstrak, pinang muda.
✔ Melambatkan proses penuaan badan dan dalaman.
✔ Meningkatkan sensual hubungan intim.
✔ Membentuk tubuh badan yang lebih menggiurkan dan pejal.
✔ Mengatasi masalah wanita seperti keputihan, kegatalan dan bau.
✔ Merapatkan cengkaman otot vagina yg longgar selepas bersalin.
✔ Memberikan kenikmatan hubungan intim walaupun sudah berumur.

KELEBIHAN LAIN JUS ROYAL V:
✔ Mengetatkan dan menegangkan otot faraj
✔ Menguatkan keinginan hubungan seksual
✔ Mengandungi antibakteria dan mengeluarkan keputihan
✔ Menghilangkan kegatalan dan bau
✔ Kaya fitoestrogen yang melambatkan proses penuaan
✔ Mempertahankan kecantikan bentuk badan wanita
✔ Menstabilkan simptom wanita menopaus
✔ Membesar dan menegangkan payudara
✔ Mencantikkan punggung yg jatuh
✔ Meningkatkan pengaliran darah
✔ Mengatasi kekeringan faraj bagi wanita menopause
✔ Mengandungi fiber yang tinggi & phytonutrients
✔ Menurunkan kadar kolesterol
✔ Mengurangkan risiko kanser
✔ Mengecutkan saluran peranakan
✔ Menguat rahim utk hamil
✔ Merawat masalah tombong
✔ Menguatkan lantai pelvic
✔ Menguatkan ketahanan badan wanita
✔ Menguatkan sistem ketahanan badan
✔ Mempercepatkan proses kurus
✔ Mengurangkan perut buncit
✔ Menyuburkan rahim wanita untuk hamil
✔ Merangsangkan pengeluaran hormon
✔ Melancarkan perjalanan haid
✔ Merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia
✔ Menguatkan ingatan
✔ Menambah oksigen ke otak utk kuatkan akal dan fizikal
✔ Menghilangkan keletihan dan kesakitan sendi
✔ Mengurangkan tekanan darah dan kolesterol
✔ Menegangkan dan mencantikkan kulit
✔ Amat berkhasiat untuk membuang asid urik(gout)
✔ Menghalang jangkitan kulat dan virus
✔ Merawat banyak jenis penyakit
✔ Memberikan perlindungan antioksidan yang kuat
✔ Anti-penuaan dan meningkatkan vitamin E
✔ Merawat masalah sakit sendi dan lutut
✔ Tinggi vitamin C untuk rawatan kulit
✔ Membina mood ceria
✔ Menghilangkan kesedihan
✔ Meningkatkan rasa ghairah wanita
✔ Menghilangkan bau darah haid
✔ Meninggikan hormon wanita
✔ Memperbanyakan air susu ibu
✔ Muka kemerahan dn jadi muda


KANDUNGAN JUS ROYAL V :
1. Air

2. Kacip Fatimah :
✔ Merangsang pengeluaran hormon.
✔ Melancarkan perjalanan dan kitaran haid.
✔ Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang.
✔ Melewatkan proses penuaan.

3. Orange Jasmine

4. Stevia

5. Lingzhi

6. Kulit kayu serapat

7. Jus nanas

8. Black cohosh :
✔ Herba kuno asli amerika utk dalaman wanita.
✔ Meningkatkan aliran darah.
✔ Mengatasi kekeringan faraj bg wanita menopause
✔ Meningtkatkan ghairah dan respons stimulasi seksual.

10. Manjakani :
✔ Antibakteria
✔ Mengatasi keputihan, kegatalan dan bau
✔ Tannin mempunyai sifat menegangkan semula otot vagina
✔ Astringen mengimbangi segala lendir dan lelehan.

11. Pueraria Lobata :
✔ Kaya dgn pyhtoestrogen melambatkan proses penuaan
✔ Menghalang perubahan kpd tubuh wanita menopause
✔ Membesar & menegangkan payudara.
✔ Membentuk punggung nampak lebih menawan

12. Ekstrak Epal :
✔ Mengandungi fiber tinggi & melambatkan pengoksidan kolestrol
✔ Mengurangkan risiko barah kolon, barah prostat dan barah paru paru
✔ Mengandungi vitamin C kaya dgn antioksidan
✔ Mengawal pergerakan usus, membendung penyakit jantung

13. Madu asli :
✔ meningkatkan sistem ketahanan badan & antioksida yg tinggi
✔ memulihkan sel-sel urat.
✔ membetulkan pengaliran darah.

14. Pinang muda : 
✔ Membersihkan vagina,rasa gatal dan keputihan

15. Mas cotek :
✔ Mengecutkan saluran peranakan.
✔ Merapatkan pintu rahim
✔ Mengembalikan rahim pd kedudukan asal.

16. Za'afran :
✔ Merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia.
✔ Menguatkan ingatan.
✔ Pertumbuhan akal dan fizikal.
✔ Merangsang tenaga perempuan.
✔ Mengurangkan keletihan dan kesakitan sendi.

17. Manggis :
✔ Amat berkhasiat utk membuang asid uric ( gout )
✔ Membantu memulihkan sistem imunisasi badan.
✔cathechins, polyphenols dan polysaccharide sbg ejen antioksida, anti bakteria dan anti kulat.

18. Air zam zam

19. Perisa buah-buahan asli

20. Xanthan gum

21. Caramel

22. Potassium sorbate

CARA PENGAMBILAN JUS ROYAL V :

Berapa lamakah sebotol Royal V dapat bertahan?
Dos: 2 sudu besar, 2 kali sehari - satu botol boleh bertahan sekitar 10 hari
Dos: 1 sudu besar, 2 kali sehari - satu botol boleh bertahan sekitar 14 hari

Dos Pengambilan:
Anak dara 1 sudu kecil 2 x sehari
30 tahun keatas : 1 sudu besar 2x sehari
31 – 45 tahun : 2 sudu besar 2x sehari
Wanita berusia 50 tahun ke atas : 3 sudu besar 2x sehari

Minum secara berterusan utk kekal muda, cantik, sihat.

Boleh ambil sebelum atau selepas makan. Simpan dalam peti sejuk. ROYAL V tiada bahan pengawet.



SIMPTOM-SIMPTOM AWALAN SELEPAS PENGAMBILAN ROYAL V:
1- Setengah wanita mengalami Payudara berdenyut dan seperti membengkak. Ini menunjukkan tindak balas payudara akan menegang.
2- Rasa ghairah yang tinggi bermaksud hormon wanita semakin tinggi dn ini petanda yg sgt bagus.
3- Keputihan akan keluar dengan banyak kerana ia bertindak membersihkan rahim dan baunya serta mengetatkannya.
4- Berdenyut kuat pada bahagian dalam Miss V kerana ia menguatkan otot dalaman dan dapat dirasai semasa melakukan hubungan kelamin.


PERHATIAN!!
1. Royal V mengandungi HERBA YANG SANGAT BANYAK. Bagi anda yang tidak pernah mengambil supplement herba, sila ambil dengan dos yang sedikit dahulu (Hanya 1 sudu kecil selama 3 hari)
2. Sekiranya tiada masalah, boleh teruskan dengan cadangan dos yang biasa.
3.  Wanita yang hamil  sama sekali tidak dibenarkan mengambil Jus Royal V

4. Wanita yang mempunyai cyst dan masalah rahim tidak digalakkan mengambil Royal V. Sila dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil Royal V.
5. Royal V mengandungi herba yang sangat banyak dan selamat dimakan oleh penghidap kencing manis dan darah tinggi.
6. LELAKI TIDAK DIBENARKAN mengambil Royal V!

Royal V mengandungi herba yang sangat banyak dan selamat dimakan oleh penghidap kencing manis dan darah tinggi..
Ia bukan dari gula tebu dan bagi anda yang tidak pernah mengambil suplemen herba mulakan dengan dos rendah iaitu hanya satu sudu kecil sehari (selama 3 hari). Selepas 3 hari baru ikut dos yang disarankan.

Masa datang haid teruskan makan Royal V adalah lebih baik kerana ia dapat membersihkan darah yg tersumbat dn membersihkan rahim. Menghilangkan bau darah & Bau kemaluan yg tidak enak!


Whatsapp sekarang : 016-725 3014




JRM : Royal V

Royal V



Minuman kesihatan khusus untuk wanita dari jus manggis dan buah delima serta diperkaya dengan royal jelly.

Membantu meningkatkan kekuatan daya tahan melawan penyakit  dan sangat bagus untuk kesihatan wanita.

Adunan lengkap 17 jenis herba khusus untuk merangsang hormon wanita, meninggikan sistem ketahanan tubuh melawan penyakit dan memanjangkan hayat kemudaan diri wanita secara mendalam. Kesemua bahan-bahan herba ini ditimbang mengikut sukatan dan dibersihkan. Lalu dimasukkan ke dalam bekas stainless steel dan direndam bersama air zam-zam dengan suhu kepanasan 1000C selama 3 hari. Kesannya, ia sangat cepat menyerap kedalam tubuh kerana Royal V adalah dari sumber padat yang diambil dari patinya sahaja. Hasilnya dapat dirasai selepas 3 hari dan jika diamalkan secara berterusan mampu mengembalikan kecantikan, kesuburan dan kesihatan seperti wanita muda.

Supplemen atau makanan tambahan sangat penting untuk menjaga kesihatan sekaligus  mempertahankan kecantikan dan keseimbangan hormon. Pastinya kaedah penjagaan diri dan rawatan terbaik berasaskan dari herba dan vitamin. Ia tidak mendatangkan kesan kemudaratan untuk jangka masa panjang.

Royal V adalah dari formulasi Persis Dara dengan formula tambahan baru. Minuman kesihatan dari jus manggis dan buah delima serta diperkaya dengan Royal Jelly. Membantu meningkatkan kekuatan daya tahan melawan penyakit, membantu proses menguruskan badan dgn lebih cepat sangat bagus untuk kesihatan Wanita.

Royal V merupakan formulasi paling terbaik. Ia tidak boleh ditiru oleh mana-mana produk lain dipasaran. 45 kesan yang sangat efektif. Boleh dirasai hanya dalam satu botol Royal V! Ia sesuai untuk semua golongan usia.

Tempah Sekarang :

Whatsapp : 016-725 3014

Sunday, September 30, 2018

Apa Itu Toksin?

APAKAH ITU TOKSIN?
Toksin adalah bahan racun yang berupaya memusnahkan fungsi sel dan struktur sel tubuh. Toksin boleh dihasilkan oleh tubuh badan sendiri dan daripada sumber luar yang masuk ke dalam tubuh badan melalui pemakanan yang diambil.

TANDA-TANDA BADAN BERTOKSIN :
  • Cirit Birit
  • Masalah Sembelit
  • Keletihan dan kelesuan
  • Sakit Kepala
  • Gangguan Pernafasan
  • Masalah penglihatan mata
  • Penyakit kulit
  • Kulit Kusam
  • Badan Berjerawat dan berbintik
  • Sakit Otot dan Sendi
  • Masalah Saraf
  • Nafas dan badan berbau
  • Stress dan Kemurungan
  • Tahap Kolesterol Tinggi
  • Peningkatan Gula dalam Darah
  • Hipertensi
  • Obesiti
  • Hilang ghairah seks
  • Kurang kesuburan
  • Mudah Lupa

PENTINGNYA DETOKSIFIKASI!!!!
Kesihatan yang baik bermula dengan proses detoksifikasi atau bebas racun dalam tubuh khususnya sistem perkumuhan yang terdiri daripada hati, kolon, buah pinggang, darah dan sistem limfa.
Toksin sangat berbahaya dan menyebabkan kerosakan pada sistem detoksifikasi tubuh dan gangguan metabolisme tubuh. Justeru, pentingnya untuk anda melakukan detosifikasi dengan Colonis D'Mestica.

COLONIS D'MESTICA (300 gm)


Badan Sihat, kolon bersih, cantik, sihat luar & dalam!!!
Kombinasi tumbuhan organik, tinggi serat membantu menyingkirkan toksin, pembakaran lemak dengan cepat semasa melakukan detoksifikasi.
Istimewanya Colonis Dmestica ialah fungsi setiap herba dan tunbuh-tumbuhan yang membantu meransang hormon leptin untuk memberikan rasa kenyang dan mengawal nafsu makan untuk memiliki bentuk badan yang langsing dan menawan.

Jom Order sekarang : 
Whatsapp - 016-7253014

JRM : Detox Colonis Mestica


Detox Colonis Mestica ialah kombinasi tumbuhan organik, tinggi serat membantu menyingkirkan toksin dan pembakaran lemak dengan cepat semasa melakukan detoksifikasi.
 Badan Sihat, Kolon Bersih,
Cantik, Sihat luar & Dalaman.
 Kebaikkan:
1. Membantu mengatasi masalah sembelit & buasir
2. Menurunkan kolestrol jahat (LDL).
3. Menyingkirkan toksin pada kolon, hati dan buah pinggang.
4. Meningkatkan metabolisma badan.
5. Menurunkan berat badan.
6. Kenyang sepanjang hari dan mengurangkan keinginan untuk makan berlebihan.
7. Menurunkan kadar leptin untuk orang yang menghidapi obesiti.
8. Mencegah penuaan pramatang.
9. Meningkatkan isyarat ke saraf dan mewujudkan kesejahteraan mental yang lebih baik.
10. Mengelakkan masalah insomnia.
 Cara Pengambilan:
Bancuh 1 sudu (scop) dengan 200 ml air sejuk dan goncangkan menggunakan shaker.

Berat : 300gm
Perhatian:
Wanita mengandung tidak dibenarkan untuk pengambilan Colonis D’mestica
Whatsapp : 016-7253014

Saturday, September 29, 2018

Hujung minggu

Bila ada anak lelaki ni, rumah x boleh x ada makanan. Tp sorry, duduk dengan Umi tanpa babah, kena buat "kerja" dulu baru boleh makan. Kalau dengan babah boleh lah manja-manja. Dengan umi kalau malas, umi x layan. 

πŸ™…πŸ»πŸ™…πŸ»πŸ™…πŸ»


Alhamdulillah 

Assalamualaikum. 


Alhamdulillah, akhirnya aku terpilih untuk menjadi salah seorang agen Jamu Ratu Malaya (JRM). 


Perjalanan yang agak perit namun aku akan kongsi nanti. Semoga ini adalah bisnes aku yang terakhir. 


Aaminn Ya Mujib.


Wednesday, August 01, 2018

Wordless Wednesday 28 : The Beauty



The Beauty Behind Loneliness 
Is That You Find Out 
That To Survive 
You Don't Need Anyone But Allah

Wednesday, July 18, 2018

Alahai Amsyar

Amsyar ni byk benda yg jd pd dia buat aku cepat touching. Sebab dia anak pertama yg buat aku duduk wad 2 hari sebab kuning. Anak pertama jugak yg buat aku ulang alik spital sebulan. Anak pertama lepas pantang aku kena tambah cuti rehat 15 hari. Anak pertama yg terus duduk taska. Anak pertama yg paling lambat minum air masak. Anak pertama yg paling buat aku lupa hal kerja bila sampai rumah.

Anak2 yg lain bukan tak ada yang pertamanya. Ada. Tp yg ni memang lain. Istimewa sgt dekat hati aku. Sungguh, aku tenang bila peluk Amsyar. Bukan sebab dia baby. Tp sebab dia paling "memahami". Arsyad? Aku cinta pertama dia 😘

Akhmal? 
Ini anak. Rezeki dia aku paling tak nafikan. Terima kasih Allah πŸ™πŸ»

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING