kbba9

DUIT MODAL

Tuesday, March 27, 2018

Anak Sakit

Assalamualaikum w.b.t

Sebenarnya dah lama nak kongsi rasa .

Sejak Januari 2018 ni anak - anak kerap jatuh sakit , tapi Alhamdulillah tak mudarat dan melarat teruk sangat . 

Iya . Tahu , sakit itu penghapus dosa , tapi anak - anak masih kecil . Mana ada dosa . Dosa mak dan bapanya yang Allah minta untuk sedar itu .

Mungkin juga sebab anak - anak masih baru nak sesuaikan diri dengan persekitaran baru mereka . Iyalah , sebelum ini , duduk rumah Pengasuh kan . Tapi, KakNa tak ada niat nak salahkan Taska pun , tapi lebih nak kongsi apa yang KakNa rasa .

Sejak anak - anak tak sihat ni , Alhamdulillah rezeki mencurah - curah daripada pelbagai sudut , tanpa sedar ! Bukan maksud KakNa suka anak - anak sakit , tapi KakNa nak maksudkan yang Allah itu uji KakNa selaras dengan kemampuan KakNa .

Cumanya, bila anak - anak demam , kami ikhlas jaga anak - anak , Allah bagi rezeki lain untuk rawat hati kami pula . Alhamdulillah . 

Sakit yang KakNa maksudkan ni bukanlah teruk , tapi bagi orang yang bekerja macam KakNa ni takot orang tak faham kalau asek cuti :(

Demam , selesema dan batuk .

Tiap bulan mesti singgah kat anak - anak . 

Yang terbaru , adik kena Campak Keladi @ Rashes ( x sempat cerita lagi dalam blog ) .

Semalam , si abang Arsyad pulak kena cirit - birit . Kesian dia melepek , mujur juga dia tak merengek , cuma sempat dia cakap " Umi , Arsyad bareng sebelah Umi ye , Arsyad sakit perut . Ada rama - rama dalam perut Arsyad " 

:'(

Anak yang semakin membesar . Mereka ni semua hanya mahukan perhatian KakNa . Duit semua tak boleh bahagiakan diorang , tapi kasih sayang KakNa buat diorang tahu KakNa ada setiap masa dengan diorang .  

Tiba - tiba , KakNa teringat peristiwa Akhmal masuk Hospital dulu ( tak pernah post kat blog atau FB lagi ) . Arsyad lah peneman KakNa . 

Harapan KakNa , anak - anak tak ada yang masuk Hospital lagi sebab sakit . Sebab KakNa takot tak dapat teman diorang , keadaan sekarang tak macam dulu .

Ibu bapa sekalian , bila anak sakit , jangan lah serahkan sepenuhnya kepada pasangan masing - masing . Bekerjasama lah , bantu pasangan masing - masing dan yang paling penting , jangan marahkan anak - anak itu .

Ingat , pasangan dan anak - anak kita adalah jambatan rezeki kita dan boleh juga menjadi penjamin di syurga nanti .

Hargai mereka selagi mereka ada .

Untuk ibu bapa yang sering keluar masuk klinik dan Hospital sebab anak - anak , ketahuilah bahawasanya masa dan duit yang dikorbankan itu , mungkin juga cara Allah nak tunjukkan sesuatu pada kita . 

Jangan mengeluh ! Syukur sebab kita diberi rasa ini .

Untuk diri sendiri , KakNa harap anak - anak semua lekas - lekas sembuh dan Umi sayangkan korang ! 

In shaa Allah nanti duit tabung Umi dah cukup kita pergi Legoland ye sayang . 

Doakan kami kuat ya ! Aaminn .

No comments:

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING