JDT BLOGGER

Monday, December 31, 2018

Hasil Main Kutu (Undi)

Assalamualaikum w.b.t

Korang suka main undi tak ?

Aku suka main undi daripada dulu . Walaupun banyak yang cakap main undi ni haram , tapi pada aku , ini jelah caranya aku mampu untuk beli apa jua barang yang aku idam kan .

Apapun pada aku , berbalik pada niat . Kalau niat korang elok , maka elok lah hasilnya kan ?

So , aku nak share dengan korang hasil aku main undi sepanjang tahun 2017 - 2018 (Mei 2018)

1. Gelang Emas ( 2017 - Dah Jual )
2. Oven Morgan ( 2017 )
3. Beg Long Champ ( Small ) ( 2017 )
4. Chest Freezer 10 litre ( 10 Oktober 2017 )
5. Air Fryer ( 2 Mei 2018)

In shaa ALLAH , lepas ni aku akan update lagi . Sebab aku ada satu lagi kutu yang belum selesai . 

So , pendapat korang pulak macam mana ?

Update : 19 Jun 2018

Tuesday, December 25, 2018

I am gaining my weight!

Seriously.

2 minggu tanpa makan dan minum apa-apa supplement, i am gaining my weight.

Almost 3.5kg in two weeks! 

Nak kata melantak, sama je makan.

Mungkin juga sebab 2018 tak ada azam kurus. Sebab plan nak fully breastfeed.

Tapi, sesungguhnya, Allah itu sebaik-baik perancang.

So, now! Fight for 90kilos in 2019!

Friday, December 14, 2018

2019.

2019.
My Succes Journey begin.
Aamiinn.




Buah mengkudu sangat banyak khasiatnya.. meskipun buahnya bau tengik rasanya tidak sedap tetapi dia adalah raja segala herba..!!..
.
Sangat bagus untuk anti radang sangat sesuai untuk menghilangkan jerawat bg anak2 muda..!!..
.
Mengurangkan sakit kepala..turunkan darah tinggi , bengkak menguatkan sistem kekebalan tubuh, menurun kolestrol dan sangat bagus untuk orang yang ada gout..
.
Mengkudu mpunyai perubatan yg sgt bagus utk kesihatan manusia..
.
Ia mngandungi aprodosiak yg sgt bagus utk sex booster jika diamalkn secara rutin dibahagian daun pucuk mudanya..
.
Dn pda bahagian dlm buahnya pula bagus utk rawatan mbunuh sel2 kanser.. darah tinggi.. kencing manis.. saraf.. luka.. batuk.. sakit kulit dn trlalu bnyak kebaikan didlmnya..
.
Bonda masukkn herba ini didlm ICE TEA PEACH MENGKUDU..! kerana utk mbantu masyarakat mndpt kesihatan yg lebih baik
.
200% ice tea peach mengkudu dijamin Super sedap ..byk khasiatnya... Jika Dia tanya saya mana sedap dengan air sirap..??
.
Saya akn jawab semestinya adalah lebih baik minum ice tea peach mengkudu ada khasiat sangat sedap jauh lebih baik daripada air sirap.(perhatian ekstrak ice tea peach mengkudu ada gula sbb tu harganya murah.. orang yg ada kanser fibroid dan cyst x elok makan gula)..
.
Kredit : Bonda Rozita Ibrahim

Thursday, December 13, 2018

Rindu.

Rindu pada yang tiada memang sakit.
Rindu pada yang ada tapi dianggap seperti tiada lebih sakit.
Sesungguhnya, rindu itu tidak bersuara.
Doa dan ingatan sahaja pengubat rindu yang tak berkesudahan.
Jom!
Ubah rindu tu pada Allah dan Nabi Muhammad S.A.W sahaja 😊

13.12.2018

Make sure your personal problem do not interfere with your work. There are others who will take advantage of the situation. You have to decide what you can handle and let your partner know what hurts you most. You cannot go on hoping that things will improve. Dont be selfish and want everything done in your way. 😌 ~Fana 13.12.18~

Tuesday, December 11, 2018

Istighfar

Banyakkan istighfar. 

Kerana istighfar adalah punca segala rezki, punca segala kejayaan.



Paghhiii korang 😊

Monday, December 10, 2018

Jamu Moden : Royal V


Alhamdulillah.

Sekarang konsisten makan Royal V, sajalah nak tengok hasilnya. 

Yelah, nama pun jual barang Jamu Ratu Malaya, tak kan nak jual kalau tak konsisten produk tu kan?

Dah macam menipu plak. Hehe.

Yang penting, tiap hari ke tandas.

Berapa kali?

Ala. tak kan nak cerita. 

Nak tau kena rasa sendiri. 😊

Eh, korang dah pernah makan RV belum? Kalau pernah cuba komen “Awesome” !

Paghhii! 😘

Friday, December 07, 2018

no pampers

Syukur, abang Arsyad bagus sangat malam tadi, first time tidur tak pakai pampers dan hanya “terkencing” pagi tadi. Bravo my son! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Wednesday, December 05, 2018

Mencintai bukan bermakna memiliki.
Memiliki kadang-kadang buat kita lupa diri.
Bila kita lupa diri, kita biasanya tak bersyukur dengan rezeki yanh diberi.
Nauzubillah.
Moga kita semua dalam kalangan orang yang sentiasa bersyukur dan redha 😌

Saturday, December 01, 2018

Hehehe

Morning korang.


Seminggu ni tak produktif kat FB ni kan? Hehe.


Minggu ni gak banyak baca pasal sharing product drugstore.


Hehe. 


Patutlah dulu tak ada jeragat, rupanya dulu rajin pakai Sunblock. 


Ok, mow tak terlambat lagi, boleh lagi ni before #FanaWas32 😱


Ok, tapi itu tak bermakna local product tak bagus ya. Apa yang awak boleh pakai tak semua orang boleh pakai. 


So, study lagi banyak-banyak okay?


Love,

Fana ❤️

Pengantin baru selalu 😘

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING