JDT BLOGGER

Wednesday, July 18, 2018

Alahai Amsyar

Amsyar ni byk benda yg jd pd dia buat aku cepat touching. Sebab dia anak pertama yg buat aku duduk wad 2 hari sebab kuning. Anak pertama jugak yg buat aku ulang alik spital sebulan. Anak pertama lepas pantang aku kena tambah cuti rehat 15 hari. Anak pertama yg terus duduk taska. Anak pertama yg paling lambat minum air masak. Anak pertama yg paling buat aku lupa hal kerja bila sampai rumah.

Anak2 yg lain bukan tak ada yang pertamanya. Ada. Tp yg ni memang lain. Istimewa sgt dekat hati aku. Sungguh, aku tenang bila peluk Amsyar. Bukan sebab dia baby. Tp sebab dia paling "memahami". Arsyad? Aku cinta pertama dia 😘

Akhmal? 
Ini anak. Rezeki dia aku paling tak nafikan. Terima kasih Allah 🙏🏻

Wordless Wednesday 26 : Kita tidak tahu ....



bersangka baiklah sesama manusia

18072018


#Day18072018


Harini.

Pukul 5.45 pagi, diorang bangun mintak makan. Alhamdulillah.


Semalam balik kerja penat sangat sampaikan menangis. 


Kerja banyak ke?


Tak lah. Kerja tak banyak. Sebenarnya ada benda yang menganggu fikiran aku sejak plan #JourneyWAHM dirangka.


Antara cinta dan kerjaya.


Suami suruh? Eh, memang taklah. 


Tapi ......


Suami tak "izinkan" pun. Suami cakap kalau boleh bertahan , bertahan lah.


Ini bukan isu bertahan ke apa. Tapi sebab memang dah lama nak berhenti kerja dan kerja dari rumah.


Sebab?


Sebab nak jaga anak2 , nak jaga tumahtangga . 


Itu je sebab yang aku leh kongsi dekat orang .


Sebab lain?


Tak payah nak bawang sangat lah . Sebab pada aku hak membuat keputusan adalah diri aku sendiri , yelah akhirnya nanti aku yang tanggung risiko tu sendiri jugak .


Anak-anak ? 


Buat masa ni, aku xde plan nak jaga kat rumah sebab aku nak sekolahkan anak-anak aku . Kecuali si baby . 


Iya , baby je . Sebab baby masih menyusu badan .


Eh , kenapa aku nak share dengan korang plan aku ? Hahahahaha .


Cukuplah aku bagitahu aku ada plan untuk WAHM .


Bila ? Bagaimana ?


Aku berserah pada Allah . Moga Allah beri aku jalan yang dipermudahkan dan baik-baik semuanya .


Aaminn Ya Mujib .


😘


#KakNaJourney #AmyrulSiblings 

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING