JDT BLOGGER

Sunday, November 04, 2018

"Jangan engkau berniat tangguh untuk berbuat baik pada keesokannya, Boleh jadi keesokan harinya engkau di dalam liang lahad."  - Al Imam Syeikh Abu Bakar bin Salim, 

MAKANAN FROZEN

Kelmarin beli makanan frozen, pagi tadi lepas dapat terus niat nak makan masa cuti Deepavali dan bagi mertua rasa sikit.

Petang tadi, sebelum balik ambil letak atas meja. Niat hati nak jugak goreng malam ni. 

Sedapnya! 

Tiba-tiba.
Suami mesej terus meluru turun bawah, almaklumlah eksaited nak jumpa syurga dunia kan? 😅

Sampai rumah, bukak whatsapp seller makanan frozen ajar cara goreng.

Ya Allah!

Makanan tertinggal atas meja! 

Cepat-cepat call salah seorang pegawai yang ada kat office lagi.

Alhamdulillah. 

Sempat.

Minta dia tolong masukkan semula dalam peti sejuk office. Syukur!

Baiknya Allah. 

Allah gerakkan hati pegawai tu untuk angkat call saya. Alhamdulillah. Kalau tak mau jugak busuk makanan tu kat atas meja. 

So, malam ni, tak dapat makan makanan tu sebab dah niat awal kan nak makan masa cuti. Huhu.

Esok, kena buat reminder. Kalau tak mau tunggu weekend lah plak.

Cerpen

Sampai hari ni , aku tak dapat lagi masa untuk menulis cerpen . Cerpen sebuah kehidupan . Bila agaknya masa itu ya . Allah . Allah tak izinkan lagi , semoga cerpen itu akan dapat juga aku segerakan, Aaminn .

15 Rahsia Asas Rezeki (RAR)



Assalamualaikum w.b.t.

Kalau korang dah penat berusaha dalam mencari rezeki , korang kena lah BACK TO BASIC . So , KakNa nak kongsi tips untuk korang yang nak rezeki tu tak putus dan mencurah-curah bagai air hujan . Korang boleh klik link ni , dapatkan buku Rahsia Asas Rezeki (RAR) daripada Cikgu Nora Yusof . Seronok tau , #BacaBacaSentap

Buku Mini Rahsia Asas Rezeki :

http://bit.ly/BMRARFana




!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING