Sunday, December 29, 2019

Alif Satar – I Want You To Love Me (Official Music Video)

(Lyrics) VERSE 1 Setiap kali ku tenggelam dalam perasaan hatiku Hanya wajahmu dalam fikiranku (Adakah kau pun begitu) Dan tiap kali ku merindu rasa yang menikam di kalbu Ku terhempas bila teringatkanmu PRECHO Kembalikan padaku Waktu yang lalu Kini ku tak lagi mampu mencinta seperti dulu CHORUS I want you to hate me Don’t want you to care Kerna ku tak layak memiliki Dirimu yang setia menanti I want you to hate me Don’t want you to care Kerna ku tak sanggup melihatmu Tersakiti kerna diri aku POST-CHORUS Siapa yang bisa buat ku berubah (It’s You) Siapa yang bisa buat ku merasa (It’s You) Bahgia saat diri aku terjaga It’s you, I know it’s you VERSE 2 Ohh aku tahu pernah ku berjanji takkan ada yang mengganti Itukan hati berubah kan pasti PRECHO Kembalikan padaku Waktu yang lalu Kini ku tak lagi mampu mencinta seperti dulu CHORUS POST-CHORUS BRIDGE Kini ku tahu dirimu Yang terakhir Buat diriku Ku beri segala Composed by Faizal Tahir, Ezra Kong, Romeo, Mike Chan Lyrics by Faizal Tahir, Ezra Kong, Romeo, Mike Chan, Alif Satar Produced by Faizal Tahir

Tuesday, December 24, 2019

Life is not easy 😌

Life is not easy as we think. Sometimes we need to leave someone or something we love so much! Because we have too. Just because we have too. 

Thursday, December 12, 2019

Hada Labo Hydration Lotion

Awak!

Serius best gila awak! 


Seumur hidup aku, aku tak pernah kisah dengan benda-benda ni semua tau, sejak-sejak jual Sobella dan Women Desiree ni, aku memang kisah sikit lah bab-bab kecantikan, muka dan penjagaan seharian dari hujung rambut sampai hujung kaki. Hehehe.

Tengah sembang-sembang dengan kawan, muatnaik gambar dekat status Whatsapp, terus seorang kawan cadangkan guna benda ni tau. Sungguh, petang aku terus ke Watson dan beli! Hehehe.

Malam tu, aku terus pakai, dan cuba teka? Esok pagi aku bangun, aku rasa muka aku ya ALLAH, lembap dan lembut gila! Seronoknya Allah je yang tahu. 

Korang yang nak cuba, boleh cari dekat drugstore kesukaan korang, Watson atau Guardian, harga untuk saiz ni cuma RM 11++. Serius berbaloi tau!

Okaylah, sampai sini je. Nanti ada benda best lagi aku review lagi ok?

Daaa...

12.12.2019

Semua tengah shopping ke tu? 

Assalamualaikum awak.

Talian internet untuk semua jenama tengah sibuk sangat pagi ni. Awak semua lah yang buat talian sibuk. 

Saya?

Saya tak sibuk dengan talian tu sebab saya tengah tulis di blog saya ni lah.

Semoga awak semua sihat dan diberkati ALLAH selalu.

Aamiin Ya Mujib.

Wednesday, December 11, 2019

Wordless Wednesday 32 : Rasa terduduk

Pernah tak korang, dalam sehari, seminggu, sebulan rasa terduduk. Orang kata "down gila".

Aku ni akhir-akhir ni mula rasa macam tu, mula rasa sedih, mula rasa kecewa yang tak berpunca. Risau pada benda yang tak tahu punca.

Jangan ditanya kenapa.

Doakan aku baik-baik sahaja.

Tuesday, December 10, 2019

RAHSIA CIKGU BEBAS JERAGAT DAN AWET MUDA DENGAN SATU PRODUK JER



Kerjaya sebagai seorang Guru sekolah haruslah sentiasa nampak cantik dimata orang. Setuju?
Tapi bukan bagi diri kak Atie yang sentiasa ada rasa malu dan down sangat dengan orang sekelilingnya. Kenapa la susah nak cantik ni?

Hurmm, duit dah ratus ratus habis ke produk shake shake dan tablet. Akibat tak kaji dulu bahan yang sesuai, padahnya kulit jadi kusam tak bermaya. Jeragat pulak mula buat peta daerah. Kan dah mendapat.

Cuba jugak lah cover guna foundation tebal tebal, peta tu tetap gak kelihatan megah di wajah. Sedihnya hidup!

Satu hari tu Ustazah sekolah anak dok kenalkan la satu krim ajaib kat Kak Atie. Dalam hati “ ish! Boleh percaya ke calit kat nadi boleh settle masalah aku?”. Makin hari makin cemburu tengok perubahan kulit Ustazah. Dari murung tak kesudah Kak Atie pun cuba laa.

Wahh! Rasa murung tu dah boleh campak jejauh laa. Baru percaya yang sebenarnya mudah jer nak cantik ni. Pejam mata pun boleh pakai sebab cuma calit di 3 point nadi utama jer. Buka mata tengok kulit dah cantik.

Kulit kusam beransur ke kulit bersih dan pinkish pinkish. Jimat duit pulak tu, dibanding dengan pelaburan dulu boleh dapat berbotol krim ajaib. Serius weyh!

Peta jeragat yang makin bertambah dulu, kini dah menampakkan kekurangan daerah petanya. Memang terbaik la krim ajaib ni. Tak salah la kak Atie melabur ke Ustazah.

Kehebatan niacinamide dan ekstrak tree peony tula buat jeragat beransur kurang dan kulit jadi bersih sebab toksin dah di flush keluar dari darah. Ditambah pulak kandungan pueraria mirifica ramai lak tak caya kak Atie dah 43 tahun. Kembang kempis la bila makan pujian. Syiok nya!

Barulah rasa yakin dan tak malu dengan kengkawan Cikgu kat sekolah tu. Kini kak Atie dikategori Cikgu yang berpenampilan lawa dan awet muda. Giteww.

Dah tak perlu nak tepek foundation tebal tebal, muka flawless dengan make up simple. Bahagianya sampai 25 botol dah krim ajaib berkhidmat dengan kak Atie. Nak nak HQ ada buat promosi dan lucky draw ni. Rugi la tak join kan?

Mana tau menang 2 tiket percuma ke Bali, Indonesia kan? Boleh la honeymoon dengan En Hubby ke luar negara.

Uolls rasa dah muak tengok kulit kusam setiap masa? Ajom la berubah sekarang!

www.wasap.my/60167253014/naklawa

Wednesday, December 04, 2019

Wordless Wednesday 31 : Sebulan Sudah

5.11.2019 - 4.12.2019

Alhamdulillah, syukur. 
Sebulan sudah. 
Semoga aku terus kekal bersabar dan bertahan di sini. 
Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah. 
Aamiin Ya Mujib.

!!Jom Tambah Pendapatan!!