JDT BLOGGER

Wednesday, March 27, 2019

Nak Join Team JDT Blogger

Assalamualaikum korang .

Hari ni aku rasa macam banyak pulak idea yang datang untuk menaip . Hurmm . Sebenarnya , aku dah lama nak aktif semula dalam duni ablogging ni, cuma tak ada idea je, asyik buntu, tambahan pula, laptop dah lama rosak, nak bukak PC, alahai ! 

Itu semua alasan lah KakNa ooiii!

Lepas tu, orang lain pergi event sana sini, ko mereput cemburu, eh! hahaha.

So, arini aku nak mesej salah seorang ahli blogger JDT Blogger yang aktif untuk tanya macam mana cara nak jadi ahli JDT Blogger. 

In shaa Allah, blog aku selepas ni akan lebih aktif lagi dan lebih ceria. 

Doakan aku ya korang.

UPDATE :

27/03/2019
Salah seorang admin JDT Blogger dah add aku dalam group Whatsapp JDT Blogger. Tetiba aku rasa bersemangat nak menulis semula. Semoga semangat ini berkekalan sampai hujung nyawa. Aaminn. :)

Our Special Dates (FarAmy Family)

BIRTHDAY FARAMY FAMILY
30/06/1981 - Azmi
14/02/1987 - Farhana
06/02/2014 - Amyrul Arsyad
27/04/2015 - Amyrul Akhmal
14/08/2017 - Amyrul Amsyar

FARAMY FAMILY MILESTONE
16/2/2008 - couple
26/12/2009 - merisik
09/01/2011 - bertunang
30/11/2012 - nikah
01/12/2012 - sanding
30/11/2013 - 1st Anniversarry
Mei 2013 - Feb 2014 : first pregnancy
06/02/2014 - our first baby : Amyrul Arsyad
06/02/2014 - my first day breastfeeding journey
05/07/2014 - Arsyad meniarap! 5bulan 5hari
30/11/2014 - 2nd Anniversarry
06/02/2015 - Arsyad berjalan dengan 3 langkah !
March - April _ Arsyad said "baba, mama, papa, dada"
Julai 2014 - April 2015 : second pregnancy
27/04/2015 - our second baby : Amyrul Akhmal
27/08/2015 - our Akhmal start angkat kepala, meniarap, berguling ke kanan dan ke kiri! lebih banyak bergerak, lebih banyak kegembiraan!
27/09/2015 - Arsyad sebut "Ummi", "Makan" "Jangan" "biarkan" "taman" Alhamdulillah!
30/11/2015 - 3rd Anniversarry
20/12/2015 - Akhmal sudah mula menunjukkan tanda untuk merangkak dan memanjat.
10/01/2016 - Akhmal berdiri sendiri, memapah pada badan aku. Lepas tangan dua saat! Wow! Go adik, go!
29/01/2016 - Akhmal kena Simple Fit (Sawan). Masuk Hospital Sultanah Aminah semalam (Berat 8.5kg, Tinggi 74cm)
30/01/2016 - Akhmal pandai merangkak dua langkah, jatuh dan mengengsot balik.
31/01/2016 - Akhmal nampak susut. :'(
04/02/2016 - Akhmal melangkah dua langkah, berdiri tegak.
06/02/2016 - Arsyad turns 2! :)
21/08/2016 - Allah knows everything :(
23/12/2016 - We will get another baby! Alhamdulillah.
27/04/2017 - Akhmal turns 2 and I bought a bicycle for the boys !
19/06/2017 - My baby was 30weeks in my tummy !
25/06/2017 - First time My Family potrait for 4 of us!
25/07/2017 - Meet the O & G for our third baby
14/08/2017 - Our New Baby - Amyrul Amsyar
24-25/08/2017 - Warded at Hospital Pontian for prolonged jaundice
30/11/2017 - Our 5th Anniversary!
01-31/12/2017 - My sons stay with the new nanny for a month
04/12/2017 - Start working again!
04/12/2017 - Meet the PIC for Taska Puri
01/01/2018 - First day Amyrul Siblings at Taska Puri
01/01/2019 - First Day Arsyad go to Pra Sekolah :)

Mengandung lagi?

Assalamualaikum gais.

Semalam 26.03.2019, secara rasminya berat aku naik mendadak menjadi 100.00kg, so, dalam kepala aku ni, dah fikir macam-macam, adakah aku memang kuat makan sekarang atau aku mengandung?

Apapun, aku perlu berhati-hati, jika ini rezeki anak lagi, aku akan jaga sebaiknya. Moga Allah permudahkan and i will update soon!

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING