Saturday, March 07, 2020

Alhamdulillah, restock lagi.
Alhamdulillah, anak team restock dalam tempoh 2 minggu je. 

Barang mampu milik. In sha Allah tak rugi kalau cuba.

Jom daftar sebagai mini agent serendah RM70 je awak.

Saya bagi awak jalan untuk beli tiket penerbangan, tapi saya akan tunggu awak untuk kita sama-sama terbang tinggi ❤️

Let’s fly higher together 💪🏼

Fana Hana
Leader #TeamFanaTheWarrior

Memyambung SilaturrahimPengajaran Hadis:

1. Islam agama yang mementingkan hubungan persaudaraan. Hubungan silaturrahim yang baik dan bersifat al-Wasil akan mengukuhkan lagi hubungan sesama Islam. Al-Wasil (penyambung silaturrahim) itu bukanlah orang yang mengharapkan balasan daripada saudaranya (jika saudaranya bersilaturrahim maka diapun akan membalas dengan bersilaturahim) tetapi al-Wasil ialah orang yang segera menyambung silaturrahim jika silaturahim dengan saudaranya terputus.

2. Antara silaturrahim yang disyariatkan adalah saling mengasihi, memuliakan, memberi maaf kepada orang yang berbuat zalim kepadanya, memberi kepada orang yang tidak mahu memberi kepadanya dan sebagainya. Kesemua itu dilakukan hanyalah semata-mata kerana Allah SWT jua bukan bertujuan untuk mendapatkan pujian serta habuan dunia.

3. Seseorang Muslim hendaklah terus menghubungkan silaturrahim terutama dengan kaum kerabat dan saudaranya yang lain meskipun mereka tidak menerima tindakannya itu dengan kebaikan. Islam mengajar bahawa setiap kejahatan yang dilakukan terhadap seseorang Muslim tidak boleh dijadikan penyebab terputus silaturrahim dan kebaikan.

Negara Rahmah Ummah Sejahtera

!!Jom Tambah Pendapatan!!